Reading Time: 5 Min
O cafea cu adevărat bună este bună de la prima gură și până la ultima. Și chiar și după aceea! Și asta deoarece te poți bucura de beneficiile ei nu doar prin intermediul unei cești aburinde ci și prin zațul rămas în recipientul espressorului. Tu ce faci cu el? Îl arunci pur și simplu sau îl valorifici și pe acesta? Asemeni cafelei, care ne oferă beneficii multiple, reziduurile rezultate în urma preparării ei ascund nenumărate posibilități. Iată 10 idei despre cum poți utiliza zațul de la cafea chiar la tine acasă.
1. Exfoliant natural pentru cea mai catifelată piele – folosește zațul pe post de scrub pentru corp, pentru a îndepărta celulele moarte și a stimula producția de noi celule. Poți amesteca cu puțin ulei de măsline sau cu unt de cocos pentru a-l distribui mai ușor pe piele. 2. Înlătură mirosurile nedorite din frigider – usucă zațul, apoi așează-l într-un mic recipient în frigider, iar el va înlătura toate mirosurile nedorite. Acesta este motivul pentru care nu este recomandat să păstrăm cafeaua la frigider, ea absorbind mirosurile și astfel schimbându-și gustul, chiar dacă apoi o preparăm cu ajutorul unui espressor automat. 3. Reduce aspectul de coajă de portocală – o alternativă rapidă și la îndemână pentru masajul anticelulitic, zațul de cafea proaspăt se amestecă cu puțin ulei de măsline, se aplică pe zonele vizate și se masează timp de câteva minute. Se acoperă apoi cu folie alimentară timp de 15-20 minute.
4. Intensifică nuanța bronzului – zațul proaspăt obținut se fierbe din nou într-o cană de apă. După răcire, se aplică pe piele și, după doar 20 de minute, va oferi o nuanță de bronz naturală și intensă. 5. Odorizant pentru casă și mașină – presară puțin zaț de cafea într-o bucată de ciorap lycra, peste care toarnă câteva picături de esență de vanilie sau ce aromă preferi, iar acesta va răspândi un miros plăcut și persistent în casă sau mașină. 6. Alungă insectele – presară zaț de cafea pe marginea straturilor cu flori sau în ghivece și îți poți lua rămas bun de melci, furnici și alți invadatori din grădină.
7. Tratament pentru părul degradat – înainte de șamponare, poți freca zonele deteriorate ale părului cu zaț de cafea și să îl lași să își facă efectul timp de 15 minute, apoi spală părul în mod obișnuit. Nu este recomandat persoanelor cu păr blond, deoarece acesta va avea un efect de închidere asupra nuanței părului. 8. Frăgezește carnea – carnea de vită, spre exemplu, poate fi îmbrăcată în zaț și lăsată la frigider câteva ore, iar acest lucru o va frăgezi exact cât trebuie pentru a fi gătită. 9. Degresant pentru vase – înainte de a spăla vasele foarte murdare sau cu grăsime întărită, ele pot fi frecate cu zaț de cafea. Aceasta va ajuta la absorbția grăsimii, iar procesul de curățare va fi mult mai facil. 10. Lumânare parfumată – pune zaț uscat într-un mic vas decorativ, peste care așează o lumânare. Căldura degajată de lumânare va elibera aromele boabelor de cafea în atmosferă.
Iată cum te poți bucura de zațul rezultat din cafea aproape la fel de mult precum te bucuri de cafeaua însăși. Dacă totuși preferi o cafea perfect limpede, fără nicio urmă de zaț și care să se muleze perfect după aromele și texturile tale preferate, Espressorul Philips LatteGo 3200 poate fi exact ceea ce cauți. De la espresso intens, la un caffe latte delicat, dorințele tale sunt doar la un click distanță de a deveni realitate.
You are about to visit a Philips global content page
Continue