0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Mai multe:

    Cât de sănătos este smalțul dinților tăi? Evitați demineralizarea dinților și vă puteți întări smalțul

    Smalțul dinților, stratul protector exterior al dinților noștri, este foarte robust și ne protejează dinții de influențele externe. Deși smalțul este puternic, din păcate, se întâmplă uneori, ca acesta să se deterioreze și din cauza acizilor din alimente și băuturi. Dinții pot suferi, printre altele, din cauza alimentelor și băuturilor acide cum ar fi sucurile, băuturile răcoritoare și citricele, care dizolvă mineralele din smalț și distrug stratul protector.1 Această așa-numită demineralizare, poate duce la un smalț subțire, care în timp poate avea ca rezultat eroziunea dentară și dinți transparenți. Prin urmare, în acest articol, vă oferim șase sfaturi utile despre cum să reparați smalțul, dinții și să obțineți o sănătate dentară excelentă.

    Semne ale defectelor din cauza acizilor pe dinți și dinți cu defecte de smalț

     

    Degradarea smalțului este un proces lent care, la început, nu poate fi văzut cu ochiul liber.2 Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru a vizita regulat stomatologul. O puteți face pentru a repara smalțul, dinții și pentru a vă menține gura curată.


    Într-o etapă ulterioară, eroziunea dentară este ușor de observat: de exemplu, puteți să căpătați dinți transparenți, smalț subțire sau puteți experimenta smalț foarte sensibil și subțire pe dinții din față ori simptome similare pentru restul dinților.


    Știați că periajul incorect, la fel ca alimentele acide, poate duce la deteriorarea smalțului dentar? Prin urmare, nu uitați să nu vă periați prea tare și să folosiți întotdeauna o periuță de dinți bună.

    Cineva ține în mână o periuță de dinți electrică Philips Sonicare de culoare albă.

    Acesta este modul în care vă puteți întări smalțul

     

    Să aruncăm o privire la acțiunea acizilor asupra dinților, a tratamentului și să începem cu veștile proaste: odată ce smalțul dispare, nu se va mai întoarce niciodată1.

    Totuși, vestea bună este că sunt multe lucruri pe care tu și familia ta le puteți face pentru a evita această problemă și pentru vă întări dinții. Iată sfaturile noastre pentru a obține un smalț puternic: neașteptat, dar igiena dinților nu este chiar unul dintre cei mai importanți factori:

     

    • Igienă dentară bună: periajul zilnic și diligent este cea mai bună precauție împotriva eroziunii smalțului. Acordați atenție folosirii periuței de dinți potrivite – o perie modernă, precum Philips Sonicare 9900 Prestige, vă ajută să vă curățați dinții eficient și delicat în același timp. Senzorul său de presiune integrat vă avertizează când apăsați prea tare și vă ajută să vă protejați smalțul.
    • Dietă sănătoasă pentru dinți: Laptele și produsele lactate conțin calciu și sunt bune pentru dinți și smalț, deoarece proteinele lor neutralizează valorile crescute de aciditate. În plus, este indicat să se consume o dietă bogată în fibre (produse din cereale integrale). Încercați să evitați să consumați prea des dulciuri, chips-uri, cola etc.
    • Produsele pentru îngrijirea dentară cu calități de întărire a smalțului, vă pot ajuta la întărirea lui și vă pot completa igiena orală zilnică.
    • Clătiți-vă gura cu apă după consumul de alimente și băuturi foarte acide sau zaharoase.
    • Guma fără zahăr cu xilitol susține salivația, sistemul natural de protecție al dinților noștri. Bea multă apă - aceasta susține și ea salivația.
    • Ceaiul verde este plin de substanțe care promovează sănătatea și este benefic pentru întregul nostru organism. De asemenea, conține fluoruri care întăresc smalțul. Cu toate acestea, ar trebui să vă spălați bine pe dinți după ce ați băut ceai verde, deoarece substanțele conținute în ceai pot duce la decolorarea dinților.

     

    Pentru a preveni afecțiunile dentare, cum ar fi cariile, gingivita sau eroziunea dentară, îngrijiți-vă bine dinții și gura. În cele din urmă, doar o gură sănătoasă poate beneficia de un zâmbet frumos.


    1 https://www.lzkth.de/lzkth2/cms_de.nsf/lzkth/zahnerosion.htm
    2 https://zahnklinik-jung.de/zahnerosion-laesst-sich-wirksam-stoppen/

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.