Pentru consumatori
Produse
Philips recipe for pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Pizza cu Parma, mozzarella şi smochine proaspete

Pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Ingredientele aluatului

200g făină integrală
500g făină
375 ml apă călduţă
4 linguri drojdie uscată
2 linguri lapte
2 linguri ulei de măsline
1 lingură sare

Ingredientele sosului de roşii

3 dl suc de roşii strecurate
1 lingură miere
1 lingură oţet balsamic
piper roşu

Ingrediente pentru umplutură

5 felii subţiri de şuncă de Parma
2 smochine proaspete
100g mozzarella
50g parmesan
100g rucolla
20g nuci prăjite
Frunze mici de busuioc proaspăt

Acestă reţetă trebuie văzută ca o reţetă de bază, ce poate fi personalizată. Poţi înlocuii ingredientele principale fie cu şuncă, somon sau carne de vită, precum şi legumele.

Metoda de preparare

Aplică accesoriul cârlig la robotul de bucătărie şi cântăreşte ingredientele.
Adaugă făina integrală, făina, drpjdia şi apa călduţă în bolul robotului.
Lasă robotul să frământe toate ingredientele într-un aluat omogen.
Setează robotul pentru 5 minute la viteza 3.
După 5 minute adaugă laptele, uleiul şi sarea şi frământă pentru alte 5 minute tot la viteza 3.
Între timp unge un vas mare cu ulei de măsline.
Frământă blatul de pizza într-o minge mare și pune-l într-un vas deoparte.
Pune un prosop deasupra vasului şi lasă aluatul de pizza să dospească pentru aprox. 2 ore la temperatura camerei.
Între timp pune toate ingredientele pentru sos într-un bol şi prepară sosul.
Rulează blatul într-o bucată cu diametrul de 30cm şi încearcă să păstrezi marginile mai groase.
Întinde sosul cu o lingură peste pizza.
Presară feliile de şuncă Parma, roşile, mozzarella şi parmesanul peste pizza.
Preîncălzeşte cuptorul pentru cel puţin 30 minute la 250° C .

Coace pizza pentru 15 minute la 250° C, având grijă să o întorci după 7 minute, pentru a te asigura că se va coace uniform.
La final presară peste pizza nucile, rucolla, frunzele de busuioc şi smochinele proaspete.

Poftă bună!