Pentru consumatori
Produse

Macaroons

Ingrediente pentru macaroons

300g pudră de migdale
300g zahăr pudră
Gălbenuşul a 7 ouă
320g zahăr
75ml apă

Ingrediente pentru cremă

150g brânză de vaci
1 plic de zahăr vanilat
50g zahăr
2 foi de gelatină
4 linguri apă
200ml frişcă

Umplutură pentru cremă

4 căpşuni
12 felii de mandarină
1 felie ananas
câteva frunze de mentă
Colorant alimentar : roşu, galben, verde

Termometru pentru gătit

Metoda de preparare a macaroons

Preîncălzeşte cuptorul la 165 ° C. Amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră şi strecoară compoziţia de câteva ori printr-o sită fină. Amestecă compoziţia cu 4 albuşuri până ce crema devine consistentă. Pune apoi compoziţia într-un bol.
Fierbe zahărul în apă la 119 ° C având grijă să foloseşti termometrul pentru gătit!
Între timp bate celălalte 3 ouă cu ajutorul robotului de bucătărie la viteza 3, adăugând zahărul sirop. Mută apoi pe viteza 5 şi amestecă compoziţia pentru câteva minute până ce acesta s-a răcit.
Amestecă ușor compoziţia cu pasta de migdale  şi zahăr cu o lingură  până ce acesta se întăreşte.
Împarte compoziţia în mai multe părţi egale şi coloreaz-o astfel:
Roşu : 3 picături de roşu, Portocaliu : 1 picătură roşu + 2 picături galben, Galben : 3 picături de galben, Verde : 3 picături de verde.

Umple o pungă pentru ornat cu vârf de ½ cm cu compoziţia. Formează mici cercuri din compoziţie pe o foaie de copt, repetând procesul pentru toate cele 4 culori.
Lasă macaroons să se usuce pentru 1 oră, până când exteriorul acestora s-a întărit.
Reduce temperatura de coacere la 140 ° C şi coace macaroons pentru 10 minute. Lasă cuptorul întredeschis pe durata de coacere, pentru a evita apariţia crăpăturilor.

Metoda de umplere

Înmoaie gelatina în puţină apă.
Bate crema cu zahăr şi zahărul vanilat până ce capătă textura iaurtului. Pentru acesta setează robotul de bucătărie, folosind accesoriul pentru frişcă, la viteza maximă.

Înlocuieşte accesoriul pentru amestecare al robotului de bucătărie şi adaugă brânza şi gelatina dizolvată in 4 linguri de apă fierbinţi.
Adaugă acestă compoziţie într-o pungă de ornat şi las-o la răcit pentru cel puţin 2 ore.
Taie fructele în bucăţele foarte mici.
Taie vârful pungii pentru ornat şi umple macaroons cu crema preparată astfel şi cu fructele proaspete.

Poftă bună!