0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cum se eructează un bebeluș

     

    Ora de hrănire poate fi o oportunitate excelentă pentru a consolida legătura specială dintre tine și copilul tău. Pe lângă sentimentul de apropiere și conexiune pe care aceasta îl aduce, învățarea aspectelor privind hrănirea bebelușului poate veni cu multe întrebări, inclusiv cum se eructează un bebeluș.

     

    Să-l ajuți pe bebe să eructeze după alăptare nu este întotdeauna la fel de simplu ca atunci când l-ai bate ușor pe spate. Există diferite metode pentru a-l ajuta pe bebe să eructeze și pentru a vă asigura că a eliminat bulele de aer din burtică. Citiți aceste sfaturi pentru eructarea bebelușului, inclusiv cele mai bune tehnici cum să eructați un bebeluș, până la ce vârstă se eructează un bebeluș și nu în ultimul rând, cum se eructează un nou născut. Dacă mai aveți întrebări suplimentare sau motive de îngrijorare după ce citiți acest articol, adresați-vă medicului de familie.

    De ce eructează bebelușii?

     

    Să începem cu începutul: de ce trebuie ca nou născuții să eructeze? Când se hrănesc bebelușii, tind să înghită aer, odată cu laptele. Eructarea îi ajută să elimine bulele de aer din burtică și poate preveni refluxul, starea de disconfort și colicii intestinali. Este foarte bine să eructați bebelușul în mod regulat pentru a preveni regurgitarea laptelui după alăptare.

    Cum se eructează un bebeluș

     

    Acum, pentru că am discutat despre importanța eructației la bebeluși, este bine să aflăm cum se eructează un bebeluș. Părinții ar trebui să-și îndoaie palma și să-l bată ușor pe spate, în mod repetat , până când acesta râgâie. Este important să îndoiți palma, pentru a vă asigura că o faceți cu delicatețe pentru bebe, în comparație cu bătutul pe spate cu palma întinsă.


    Când vine vorba de durata de timp pe care să-l eructați pe bebe, aceasta depinde de fiecare nou-născut în parte! Nu ar trebui să dureze foarte mult – de obicei doar câteva minute. În primele șase luni, bebelușul trebuie ținut în poziție verticală timp de 10 - 15 minute după alăptare. Acest lucru îl ajută să nu regurgiteze laptele, dar nu vă îngrijorați dacă acest lucru se întâmplă uneori! Poate deveni foarte util un prosopel pentru râgâit.

    Tehnici pentru a eructa un bebeluș

     

    Fiecare nou-născut este unic și nu există o singură metodă, care să fie cea mai potrivită pentru a eructa un bebeluș. Puteți începe cu aceste metode: 1

    1. Așezați-vă în poziție verticală cu bebe pe pieptul dumneavoastră

     

    În această poziție, puneți bărbia copilului pe umărul dumneavoastră și o mână pe spatele lui. Această poziție este cea mai potrivită într-un scaun balansoar sau în timp ce legănați ușor copilul.

    2. Țineți copilul în poziție verticală în poala dumneavoastră sau pe genunchi

     

    Cu bebe așezat în poală, cu spatele la dumneavoastră, susțineți cu o mână spatele și capul copilului, apucându-l ușor de bărbie și ținând palma pe pieptul lui. Cu cealaltă mână, bateți-l ușor pe spate. Aveți grijă să nu îl apucați de gât, ci doar să îl țineți ușor de bărbie.

    3. Țineți copilul cu burtica în jos în poala dumneavoastră

     

    Altă opțiune este să așezați copilul cu burtica în jos în poala dumneavoastră. Aveți grijă să aivă capul mai sus decât pieptul și bateți-l ușor pe spate până când râgâie.

    Tehnici pentru a eructa un bebeluș – sfaturile noastre 

     

    Vă prezentăm aici sfaturile noastre referitoare la cum se eructează un bebeluș: 2

     

    • Eructați în timpul alăptării. În plus, față de eructația de după hrănire, de asemenea, puteți să eructați bebelușul și în timpul hrănirii, dacă pare că este agitat sau are colici intestinali. Dacă îl hrăniți cu biberonul, eructați copilul după fiecare 60 -90 mililitri de lapte. În ceea ce privește alăptatul la sân, eructați de fiecare dată când schimbați sânul. Țineți minte, este important să eructați copilul și după hrănire!

    • Eructați mai des un bebeluș care are mulți colici. Dacă bebe are mulți colici intestinali, regurgitează des laptele sau suferă de reflux gastroesofagian (BRGE), încercați să eructați după fiecare 30 de ml de lapte din biberon sau la fiecare 5 minute dacă îl hrăniți la sân.

      Vă întrebați cât timp să eructați un nou-născut? Fiecare bebe este diferit, dar ținând nou-născutul în poziție verticală timp de 15-20 minute după hrănire, ar trebui să-l ajute să nu regurgiteze laptele. 

    • Reduceți cantitatea de aer înghițită. Colicii și regurgitarea apar atunci când bebelușii înghit aer în timpul hrănirii. Deși, este inevitabil acest lucru, există metode pentru prevenirea înghițirii unei cantități excesive de aer.

     

    Indiferent dacă bebelușul este hrănit cu biberonul sau combină alăptarea la sân cu biberonul, acest biberon cu dispozitiv anti-colici AirFree este creat special pentru a ajuta bebelușul să înghită mai puțin aer atunci când bea lapte, prin îndepărtarea aerului de la sfârc. Se poate reduce cantitatea de aer înghițită de către nou-născut prin folosirea unei tetine care imită forma naturală a sfârcului și care poate preveni probleme obișnuite datorate alimentației, cum ar fi colici, reflux și gaze intestinale.

     

    Hrănirea este un moment minunat în care părinții realizează o legătură strânsă cu bebelușul lor. Nu uitați, fiecare copil este diferit și de aceea, este nevoie de timp si exercițiu pentru a descoperi cum este cel mai bine să eructați bebelușul. Aveți răbdare și bucurați-vă de această experiență.

    Citește în continuare

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.