0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Home ›› Hrănirea cu biberonul: noul ghid al părinților

    Home ›› Hrănirea cu biberonul: noul ghid al părinților

    Hrănirea cu biberonul: noul ghid al părinților

     

    Hrănirea copilului este o abilitate nouă pe care trebuie să o înveți, indiferent dacă cel mic este hrănit la sân sau cu biberonul. Ești responsabilă pentru creșterea și starea de bine a copilului, așa că nu este de mirare că poate fi copleșitor. Iată ce trebuie să știi înainte să începi.

    Care sunt lucrurile de care ai nevoie:
     

    • 6 biberoane cu tetine și capace;
    • Lapte încălzit la temperatura corpului;
    • Un loc confortabil pentru hrănire;
    • Sterilizator și perie pentru biberoane.

    Alegerea tetinei și biberonului potrivit

     

    Tetinele sunt de mai multe dimensiuni, fluxuri și materiale. Vei observa faptul că majoritatea tetinelor sunt disponibile în funcție de vârsta copilului, dar aceasta nu este singura indicație de care trebuie să ții cont atunci când alegi. Dacă observi că cel mic se îneacă sau nu se simte confortabil în timpul hrănirii, poate fi un semn că are nevoie de o tetină cu un flux mai lent.

    Alegerea biberonului potrivit depinde de preferințele personale, de vârsta copilului și de nevoile lui specifice. De exemplu, dacă îți faci griji cu privire la colici, gaze sau reflux, biberonul Philips Avent Natural Response cu dispozitiv AirFree poate ajuta la reducerea cantității de aer înghițit.

    În cazul în care ești îngrijorată cu privire la combinația de metode de hrănire a copilului, biberonul Philips Avent Natural Response cu tetina Natural Response poate fi alegerea potrivită pentru cel mic. Tetina care imită sânul oferă o hrănire confortabilă pentru copil. Acesta poate alterna hrănirea la sân cu cea din biberon, datorită orificiului tetinei și a vârfului acesteia. Laptele este eliberat din tetină doar în timp ce copilul bea, curgând datorită compresiei aplicate de limba copilului, la fel ca în cazul sânului. În timpul perioadelor de pauză, fluxul de lapte este oprit datorită structurii unice a tetinei. Tehnologia acestei tetine contribuie la ritmul natural de hrănire al copilului, pentru ca alternarea modurilor de hrănire să fie cât mai naturală..

    Care este cantitatea de lapte potrivită?

     

    Stomacul mic al copilului încă se adaptează la laptele pe care îl digeră în primele zile de viață. Este perfect normal ca cel mic să aibă nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la noua rutină de hrănire, ceea ce poate duce la o ușoară pierdere în greutate față de cea de la naștere. După această etapă, majoritatea copiilor au nevoie de 150-200 ml de lapte/kilogram, iar aceasta va fi cantitatea recomandată până când copilul atinge vârsta de 6 luni.

    Chiar dacă vei avea tendința de a rămâne la această cantitate de lapte, încearcă să fii flexibilă. Cantitatea de lapte va varia în mod natural de la o hrănire la alta și vei ști când cel mic s-a săturat, fiind atentă la următoarele semne:
     

    • Copilul își întoarce capul
    • Surplusul de lapte curge din gură
    • Copilul nu dorește să ia tetina biberonului în gură
    • Începe să își miște mâinile și picioarele
    • Copilul este somnoros, iar corpul îi este greoi și relaxat..

    Ce trebuie să faci?

     

    În primul rând, găsește o poziție pe care să o păstrezi pe toată durata alăptării. De exemplu, ai putea ține copilul în brațe, în curbura cotului. Sau poți ține copilul în poziție dreaptă, astfel încât spatele copilului să fie lipit de stomacul tău.

    Când ești pregătită, încurajează copilul să deschidă larg gura atingând tetina biberonului de buza de jos a acestuia. Când copilul deschide gura, introdu încet tetina în gură, asigurându-te că limba copilul este în jos. Apleacă biberonul astfel încât laptele să coboare în tetină, pentru ca cel mic să nu înghită aer.

    În continuare, lasă copilul să ia pauze de câte ori are nevoie.

    După alăptare

     

    Uneori copilul va înghiți aer în timp ce bea lapte. Poți elimina disconfortul creat bătând ușor copilul pe spate la finalul alăptării sau când copilul ia o pauză.

    Poți pune copilul cu capul pe umăr sau îl poți masa ușor pe spate. Sau poți încerca să îl așezi în poală ușor aplecat în față, susținând bărbia și gâtul cu o mână, în timp ce masezi spatele cu cealaltă mână.

    Dacă simți că este complicat să hrănești copilul cu biberonul, nu te teme să ceri sfaturi, mai ales de la persoanele care au trecut deja prin acest lucru (părinții tăi, de exemplu). De asemenea, pediatrul  îți poate oferi sfaturi și te poate îndruma.


    Articol inspirat de Philips Avent – creat în colaborare cu medici specialiști

    Citește în continuare

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.