0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Iritatia dupa barbierit: ce o declanseaza si cum se previne ➤ Cauzele iritatiei dupa barbierit ➤ Semnele iritatiei dupa ras ➤ Roseata fetei, cauze, tratament si prevenire ➤ Tratamentul iritatiei dupa ras ➤ Cum poti preveni iritatia pielii ➤ Sfaturi utile pentru un barbierit placut

      Bărbierit

      Iritația după ras:
      cauze, tratament și cum se previne

      Majoritatea bărbaților s-au confruntat, măcar o dată în viață, cu iritația supărătoare de după bărbierit și, în loc să se bucure de o piele fină, proaspăt rasă, caută mereu metode prin care să reducă roșeața și disconfortul. Mai jos, ți-am pregătit informații valoroase despre iritația după bărbierit, factorii care o declanșează și metodele prin care o poți evita.

      1. Cauzele iritației pielii după bărbierit

      Cauzele iritatiei

      Bărbieritul este un ritual masculin necesar și plăcut, care se poate transforma rapid într-o activitate deranjantă, mai ales dacă te confrunți cu iritații după fiecare ras. Acestea apar în special în zona bărbiei și a gâtului și afectează bărbații cu pielea sensibilă, care au dermatită sau acnee.

       

      În cazul erupțiilor cutanate, este recomandată evitarea lamei de ras, până la vindecarea totală. Dacă pielea ta nu tolerează lama de ras, alege un aparat de conturat și bărbierit, care nu bărbierește foarte aproape de piele, protejând-o de leziuni.

      Iată care sunt factorii ce pot favoriza apariția iritațiilor după bărbierit:

       

      • pielea sensibilă;
      • igiena precară a aparatului de ras;
      • aparatul de ras cu lamele uzate;
      • bărbieritul incorect (făcut în grabă, în sensul invers direcției de creștere a firelor de păr);
      • îngrijirea necorespunzătoare a pielii

      2. Semnele iritației după ras

       

      Iritația cauzată de bărbierit poate fi de două tipuri: ușoară sau severă. În cazul bărbaților cu pielea sensibilă, pe lângă înroșire, iritația este însoțită de o senzație de arsură și usturime. Pe de altă parte, bărbații cu tenul uscat se pot confrunta cu iritații dureroase și mâncărimi. Descoperă gama noastră de aparate de barbierit performante, care te vor ajuta să îngrijești pielea sensibilă.

       

      Iată și alte indicii care îți pot confirma că te confrunți cu o iritație după ras :

       

      • sensibilitate în zona afectată;
      • eczemă;
      • roșeață;
      • mâncărime;
      • senzație de arsură sau de usturime;
      • mici leziuni, bubițe roșii sau foliculită.


      Iritația, dar și firele crescute sub piele pot fi complet date uitării dacă iei în calcul utilizarea unuia electric și vei ține cont de criteriile care să te ajute să alegi un aparat de ras care să fie potrivit pentru tine.

      3. Roșeața feței: cauze, tratament și prevenire


      Pielea iritată după ras nu este o regulă generală. Aceasta apare doar în cazul în care tenul este predispus la roșeață și iritații sau dacă bărbieritul nu a fost făcut în condiții igienice ori folosind produsele corespunzătoare. Încearcă să afli totul despre barbierit și despre trucurile care îl fac mai prietenos cu pielea ta, pentru a evita neplăcerile.

      Însă există o serie de alte tipuri de iritatii ale pielii și cauze care pot duce la înroșirea acesteia după bărbierit, unele fiind de natură medicală, de exemplu cuperoza sau urticaria la presiune, care necesită măsuri diferite de prevenție și o rutină de îngrijire și de bărbierit specială.

      Cuperoza, care se mai numește și rozacee, este o afecțiune a vaselor mici de sânge de la nivelul pielii, manifestată prin dilatarea acestora sub forma unei rețele capilare vizibile. Dilatarea acestor vase de sânge nu este de cauză inflamatorie și este considerată defect cosmetic, nu o patologie în sine.

      Localizarea preponderentă este la nivelul pomeților și bărbiei; de aceea, la bărbații care suferă de această afecțiune, roșeața după bărbierit este mult mai vizibilă.

      Urticaria la presiune este o formă de urticarie cronică ce se manifestă prin apariţia unor semne dureroase pe piele, declanşate de un stimul presor, de exemplu hainele prea strâmte, statul mult timp în picioare, mersul pe distanțe lungi, bărbieritul, contactul îndelungat cu o suprafaţă dură. Acest tip de urticarie persistă pe o durată ce poate varia de la 8 la 72 de ore.

      În cazul în care știi că ai aceste afecțiuni și te confrunti frecvent după bărbierit cu iritații și roșeață persistentă, este necesar să testezi produsele cosmetice și aparatele de ras, pentru a găsi formula cea mai prietenoasă cu pielea ta. Pentru a preveni apariția sau accentuarea roșeței și iritației, este important să folosești doar produse potrivite tipului tău de ten, care sunt blânde cu pielea și care nu au în compoziție substanțe iritante. De asemenea, este recomandat un aparat de ras cât mai eficient, pentru a nu fi nevoie să insiști pe o anumită zonă, ceea ce va duce la iritarea pielii.

      Dacă, totuși, pielea este iritată după bărbierit, ca urmare a cuperozei sau a urticariei la presiune, este recomandată aplicarea unei creme cu hidrocortizon, care este un remediu eficient pentru tratarea acestui tip de afecțiune. O alternativă este să testezi cum ți se schimbă look-ul dacă optezi pentru unul dintre numeroasele modele de barba existente.

      4. Tratamentul iritației după ras

      Tratamentul iritatiei

      Dacă te confrunți cu o iritație după ras, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să lași deoparte aparatul de ras pentru câteva zile. Dacă te vei bărbieri cu aceeași frecvență, sunt mari șanse să accentuezi extinderea iritației.

       

      Tot ca măsură de prevenție, în cazul în care părul facial a fost lăsat să crească mai mult de trei zile, este de preferat să folosești mai întâi un aparat de tuns barba și abia apoi să utilizezi un aparat de ras. Altfel, dacă firele de păr sunt prea lungi, lama le poate agăța și asta va duce la apariția unor noi leziuni sau iritații la nivelul pielii.

       

      Mai jos am ales cele mai eficiente metode prin care se poate trata iritația cauzată de bărbierit:

      • antibiotic pentru infecții (recomandat de un medic dermatolog) sau cremă cu antibiotic, în funcție de gravitatea iritației;
      • cremă cu hidrocortizon aplicată pe zona cu probleme;
      • câteva comprimate de aspirină dizolvate în apă până devin o pastă, care se aplică pe iritație timp de 30 de minute;
      • loțiuni dermatocosmetice special concepute pentru iritații.

      Remedii naturiste pentru iritații cauzate de bărbierit

       

      Iritațiile provocate de bărbierit pot fi ameliorate și cu ajutorul unor tratamente naturale:

       

      • ceai de mușețel - prepară un ceai concentrat și tamponează zona afectată de trei ori pe zi;
      • prepară o soluție din cantități egale de apă și oțet, înmoaie o dischetă în aceasta și aplic-o pe iritație (nu aplica oțet nediluat pe piele, deoarece poate provoca iritații, erupții cutanate și senzație de arsură);
      • gel de aloe vera aplicat local;
      • comprese reci, aplicate pe față, pentru a ajuta porii să se închidă;
      • uleiuri naturale, cum este cel de migdale;
      • castravete ras aplicat sub formă de pastă pe zonele iritate, pentru 10-15 minute.

      5. Cum poți preveni iritarea pielii

      Cum previi iritarea

      Cel mai important pas în prevenirea problemelor pielii este să alegi cu atenție atât aparatul de bărbierit, în funcție de nevoile pielii tale, cât și produsele pe care le aplici după ras. De exemplu, anumite modele permit un bărbierit ușor, chiar în timp ce faci duș. Pe de altă parte, folosirea unor aparate cu capete rotunde, care alunecă mai ușor, protejează pielea împotriva iritațiilor.

       

      Iată și alte recomandări pentru o piele sănătoasă după ras:

       

      • bărbierește-te după un duş cu apă fierbinte - porii se vor deschide și vei avea o misiune mult mai ușoară;
      • folosește lame de ras noi sau în stare bună - schimbă-le cât mai des, în funcție de recomandările producătorului;
      • întinde uniform spuma de ras, cu o perie de bărbierit, pe zona pe care urmează să o razi;
      • folosește un ulei pentru pregătirea bărbieritului, înainte de a aplica crema de ras, pentru a înmuia barba și a lubrifia zona, pentru o alunecare mai bună a aparatului de ras;
      • dacă ai pielea sensibilă, bărbierește-te în sensul creşterii firelor de păr, cu mişcări scurte şi domoale. Folosește creme hidratante pentru a evita apariția pielii uscate in zona barbii;
      • clătește bine lama cu apă caldă după fiecare mişcare, pentru a nu se încărca de spumă și a îngreuna procesul;
      • clătește-ți faţa cu apă rece la final, pentru a închide porii și a evita iritațiile;
      • aplică o loțiune specială, indiferent că este balsam, cremă sau gel;
      • exfoliază pielea la câteva zile, pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele.

      6. Sfaturi utile pentru un bărbierit plăcut

       

      Un comportament preventiv și asimilarea unor sfaturi simple te vor ajuta să te bucuri de un bărbierit plăcut, fără incidente și iritații:
       

      • înainte de a începe să te razi, analizează lamele și ține cont de starea lor; dacă sunt uzate, înseamnă că e timpul să le schimbi. Pentru a preveni uzura timpurie a lamelor, poți alege un aparat de tuns multifuncțional, ale cărui lame sunt extrem de rezistente, deci nu vor trebui schimbate foarte curând.
      • evită să treci de mai multe ori cu lama pe aceeași porțiune de piele;
      • dacă ai pielea sensibilă, consultă un medic dermatolog, care îți poate recomanda un tratament pentru prevenirea creşterii firelor de păr sub piele şi pentru eliminarea iritaţiilor; de asemenea, utilizează produse cosmetice cu o textură lejeră, fără parfum sau alcool, deoarece produsele care conţin aceste ingrediente pot produce iritaţii;
      • nu te rade imediat ce te trezești; așteaptă în jur de 30 de minute, pentru a permite reluarea circulației fluidelor la nivelul feței;
      • evită să îți atingi fața proaspăt rasă;
      • dacă te-ai tăiat, aplică un dezinfectant local și o cremă cu antibiotic cu rol cicatrizant;
      • când folosești un aparat de bărbierit electric, fă mișcări rotunde, ample și evită presiunea pe piele.

       

       

      Îndepărtarea părului nedorit de pe față poate fi dificilă, mai ales dacă ai o piele sensibilă. De aceea, îți recomandăm să te informezi cu privire la cel mai sigur mod în care te poți bărbieri, aplicând sfaturile de mai sus cu încredere.

       

       

      Sursa foto: Philips și Shutterstock

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.