0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cum alegi modelul de barbă potrivit pentru tine:criterii și sfaturi pentru îngrijirea bărbii


      Cum alegi barba potrivita in functie de forma fetei si de lungime ► Sfaturi de ingrijire a barbii in functie de lungime si stil ► 5 modele care ti se potrivesc daca ai barba rara

      Cum alegi barba potrivită în funcție de forma feței

      Barba a devenit din ce în ce mai populară în ultima vreme, iar bărbații care vor să adopte acest stil știu că alegerea unui model potrivit de barbă depinde de mai mulți factori. De la forma feței și până la lungimea și densitatea firelor de păr, există câte un stil care se potrivește pentru fiecare bărbat. Important este să știi cum să alegi forma și stilul care ți se potrivesc cel mai bine, iar despre asta vom vorbi în acest articol.

      Cum alegi barba potrivită în funcție de forma feței 

       

      O barbă are rolul de a adăuga contrast și de a contura mai bine fața. Diferite tipuri de barbă pot să scoată în evidență anumite trăsături ale feței, iar asta înseamnă că, deși îți place un anumit stil de barbă, s-ar putea ca acela să nu fie potrivit pentru tine. Tocmai de aceea, trebuie să știi cum să alegi tipul de barbă potrivit pentru tine în funcție de forma feței. Iată câteva sfaturi utile:

       

      • Față rotundă - barba trebuie să fie mai scurtă în părțile laterale și mai lungă în partea de jos, în zona bărbiei. Astfel, barba te va ajuta sa alungești forma feței. Totodată, e recomandat să folosești un aparat de tuns, conturat și bărbierit ca să reduci lungimea bărbii în zona perciunilor, astfel încât trecerea de la o lungime la alta să nu fie bruscă.

      • Față pătrată - barba ar trebui să fie mai lungă în părțile laterale și mai scurtă în zona bărbiei. Mai ai și varianta în care poți să razi complet părul de pe obraji și să lași părul mai lung în zona bărbiei, pe linia maxilarului și mustața.

      • Față ovală - dacă te afli în această categorie, e bine să știi că forma feței te avantajează și că poți experimenta majoritatea stilurilor de barbă și să găsești tipul de barbă care ți se potrivește cel mai bine.

      • Față alungită - în acest caz, barba ar trebui să fie bogată în părțile laterale și mai scurtă în zona bărbiei, astfel încât să eviți ca fața să pară și mai alungită și să accentuezi impresia unei fețe mai late. Cumpara un kit de ingrijire a parului pentru a putea da forma potrivită viitoarei tale bărbi.

      Modele de barbă în funcție de lungime - cum le obții și cum le îngrijești 

       

      Odată ce ai stabilit ce tip de barbă ți se potrivește, poți trece la etapa în care testezi diferite dimensiuni. Trebuie să fii conștient de faptul că, indiferent de tipul de barbă, ingrijirea parului facial si corporal la barbati va rămâne o preocupare constantă.

      Barbă tip stubble 

      Barbă tip stubble

      Acest stil se potrivește bărbaților care au fața rotundă, ovală sau chiar pătrată, deoarece scoate în evidență linia maxilarului, accentuează masculinitatea și oferă un look matur. Practic, acest stil poate fi asociat cu barba nerasă care a fost lăsată să crească timp de patru-cinci zile, fiind în același timp cel mai scurt model de barbă. Este unul dintre acele modele de barba potrivite și dacă ai barbă rară.

       

      Cum o îngrijești - acest model de barbă este ușor de întreținut cu ajutorul unui aparat de tuns, conturat și bărbierit setat pe nivelul 1-3 mm. Tunde barba de două ori pe săptămână, nu zilnic, deoarece poți irita pielea. Este recomandat să folosești înainte o cremă exfoliantă ușoară, după ce ai udat barba cu apă, ca să elimini impuritățile. La final aplică o cremă hidratantă.

      👉Descoperă și ghidul care te învață cum sa te tunzi singur cu masina de tuns si obtine un look complet chiar la tine acasa!

      Barbă scurtă 

      Barbă scurtă

      Barba scurtă este asemănătoare cu barba nerasă care a fost lăsată să crească aproximativ zece zile, fiind recomandată bărbaților care au barba deasă. În caz contrar, dacă ai barba rară, acest stil nu va face decât să accentueze zonele fără fire de păr, lucru pe care cu siguranță vrei să îl eviți. Nu e deloc complicat să obții un contur al barbii corect în cazul acestui model.

       

      Cum o îngrijești - barba scurtă poate fi întreținută cu ajutorul unui trimmer setat pe nivelul 3-5 mm. Ai grijă să îndepărtezi și firele de păr lungi din zona mustății care ar putea să atârne inestetic peste buză. Barba trebuie să arate uniform în toate zonele, așa că poți seta trimmerul pe un nivel mai jos în zonele în care părul este mai dens. La fel ca în cazul bărbii stubble, nu uita să folosești cremă exfoliantă și hidratantă ca să eviți iritarea pielii.

      Barbă tip tailored 

      Barbă tip tailored

      În ansamblu, acest stil poate fi asemănat cu o barbă plină, bine definită și conturată. Barba ar trebui să fie lăsată să crească timp de două-patru săptămâni, iar dacă este îngrijită corespunzător, va scoate în evidență pomeții și linia maxilarului și îți va oferi un aer de masculinitate. Acest stil de barbă este recomandat pentru bărbații cu față rotundă care vor să subțieze aspectul feței sau pentru a da un aspect mai plin bărbiei.

       

      Cum o îngrijești - în funcție de lungimea dorită, folosește trimmerul la fiecare trei sau patru zile, îndepărtând mai mult păr în zonele cu barbă deasă. Clătește la final cu apă, tapotează cu prosopul și folosește o cremă specială ca să îi oferi un aspect uniform și puțină strălucire. Nu uita de exfoliant și de crema hidratantă.

      Barbă lungă 

      Barbă lungă

      Ca să obții acest tip de barbă trebuie să aștepți ca părul să crească în jur de două-trei luni. La fel ca în cazul bărbii tailored, barba lungă trebuie să fie bine conturată, iar diferența constă în faptul că aceasta este mult mai plină. Din acest motiv este recomandată bărbaților care au o barbă deasă. Unul dintre avantajele acestui stil este că îți permite să corectezi anumite trăsături ale feței. De exemplu, dacă ai bărbia mică, poți lăsa barba mai lungă, ca să alungești fața, la fel ca în cazul în care ai fața rotundă.

       

      Cum o îngrijești - o barbă care a ajuns la această dimensiune are nevoie de mult mai multă îngrijire, așa că va trebui să folosești un șampon și un balsam special o dată la câteva zile, astfel încât firele de păr să nu se usuce și să capete un aspect inestetic. Usucă barba cu un uscător de păr setat la nivel mediu și apoi aplică un ulei pentru barbă de la rădăcină spre vârfuri. Uleiul ajută barba să rămână hidratată și să aibă un aspect îngrijit. Poți să îi dai formă folosind un gel pentru styling.

      Barbă plină 

      Barbă plină

      Cunoscută și sub denumirea de barbă Full Gandalf, acest model de barbă se remarcă prin lungimea sa și arată cel mai bine dacă ai suficientă încredere și puțin mai multă îndrăzneală. Cu o astfel de barbă cu siguranță vei ieși în evidență, motiv pentru care este cu atât mai important să știi cum să o îngrijești.

       

      Cum o îngrijești - pe lângă faptul că trebuie să tunzi barba la fiecare două sau trei săptămâni, este important să o speli regulat și să folosești produse speciale pentru barbă, așa cum am prezentat anterior. Folosirea șamponului, a balsamului și a uleiului pentru barbă ar trebui să facă parte din programul zilnic de îngrijire.

      3. 5 stiluri care ți se potrivesc dacă ai barba rară 

       

      O problemă comună în rândul bărbaților este barba care nu crește uniform în toate zonele și, pe deasupra, mai este și rară. Chiar dacă primul instinct este să te razi complet și să renunți la barbă, trebuie să știi că există stiluri care arată la fel de bine precum cele cu păr des și care pot fi la fel de atractive. Pentru a-i da aspectul dorit, folosește cel mai bun aparat de bărbierit, care tunde și rade barba fără efort, oferindu-ți posibilitatea de a o contura după preferințe.

       

      • Stilul goatee - acest stil poate fi asociat cu barbișonul, fiind o versiune a ciocului fără mustață sau mustață scurtă. Dacă ai bărbia ascuțită și mică sau ai fața pătrată, atunci acest stil este potrivit pentru tine, însă este recomandat și pentru fețele rotunde, deoarece le face să pară alungite.

      Stilul goatee

      • Full goatee - la fel ca în cazul stilului goatee, trebuie să lași să crească ciocul și mustața la o dimensiune suficientă astfel încât barba să pară cât mai plină.

       

      • Van Dyke - stilul a devenit popular în secolul al XVII-lea, datorită pictorului flamand Anthony Van Dyck, însă nu trebuie confundat cu stilul goatee, deoarece mustața este separată de barbă și poate fi purtată în numeroase stiluri diferite.

      • Thick strap - dacă ai suficient păr de-a lungul liniei maxilarului și bărbiei, atunci poți alege acest stil. Trebuie să razi părul de pe obraji și să lași intactă mustața, părul de pe bărbie și linia maxilarului. Folosește un trimmer ca să conturezi cât mai bine barba.

      Curea groasă

      • Faded cheeks - ca să obții acest stil trebuie să îți lași barba să crească și apoi să folosești trimmerul ca să tunzi pierdut părul de pe obraji, înspre linia maxilarului și bărbie.

      Obrajii estompate

      Pe lângă alegerea unui model de barbă potrivit, ține cont că pentru un look complet trebuie să iei în calcul și tunsoarea, dar și hainele care să îți scoată în evidență stilul. Până la urmă, totul ține de personalitatea ta și de încrederea cu care alegi să porți barba care te definește cel mai bine.

       

      Surse foto: Shutterstock, Philips

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.