0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    cum sa previi pielea uscata de sub barba

      Cine spune că doar femeile ar trebui să-și hidrateze tenul? O rutină de îngrijire a pielii de sub barbă este esențială în procesul de creștere a unei bărbi dese și sănătoase. Iar dacă mâncărimile din barbă pot fi doar semnul părului care este în creștere, pielea uscată de sub ea ar putea să reprezinte o problemă mai mare, cum ar fi mătreața, de exemplu. Noi îți vom arăta cum să scapi de pielea uscată.

      Mai multe:

      Cum să previi pielea uscată de sub barbă – sfaturi și trucuri

      Te scarpini în barbă cât e ziua de lungă? Sau te gândești să-ți razi barba pentru că nu poți să scapi de resturile de piele uscată care se văd prin ea? Cel mai probabil asta înseamnă că ai un ten uscat. Trebuie să ai grijă de barba ta dacă vrei ca aceasta să crească repede și să fie bine conturată. Asta include tunderea și hidratarea ei. Același lucru e valabil și pentru pielea de sub barbă. Chiar dacă există factori care îți pot usca pielea, este esențial să încerci să o menții hidratată. Experții noștri au adunat toate informațiile relevante ca să te învețe cum să scapi de o piele uscată sub barbă.

      Pe aceasta pagina
      philips multigroom barbierit

      Citește în continuare

      Factori care duc la o piele uscată sub barbă


      Prezența mâncărimilor este probabil primul semn al pielii uscate de sub barbă. Desigur că există o serie de alte simptome care indică afecțiuni dermatologice mai serioase. Eczema este una dintre ele. Când nu este tratată, aceasta poate duce la complicații. De aceea, este bine să fii atent la orice anomalie care apare pe pielea de sub barba ta. 

      Iată o privire de ansamblu asupra factorilor care pot cauza pielea uscată de sub barbă:

      ● Vremea rece și caldă
      Aerul rece absoarbe umezeala naturală a pielii, lăsând-o uscată și descuamată. Același lucru este valabil și pentru vremea caldă. Cu cât transpirăm mai mult, cu atât pielea noastră devine mai uscată, deoarece transpirația ne îndepărtează uleiurile naturale din piele.

      ● Dușurile și băile fierbinți
      Dușurile fierbinți prelungite, și prin asta ne referim la unul cu adevărat fierbinte, cu o temperatură a apei mai mare de 40° C, determină deshidratarea pielii. De asemenea, o mult dorită baie fierbinte înlătură și uleiurile naturale din piele.

      ● Arsurile solare
      A-ți expune barba la soare pare că nu e mare lucru. Totuși, arsurile solare ale pielii de sub barbă pot fi dureroase și dificil de tratat. Asta duce la prelungirea duratei vindecării și la o senzație de mâncărime. Ți se usucă atât părul, cât și pielea feței și nu prea poți face nimic în acest sens. Dacă ai încercat vreodată să aplici vreun produs pe pielea de sub barbă, știi despre ce vorbim. Așadar, asigură-te că te protejezi de razele soarelui, purtând o pălărie, de exemplu.

      ● Stresul
      Stresul este, probabil, cel mai frecvent motiv din cauza căruia îți simți pielea de sub barbă uscată. Nivelurile ridicate ale unor tipuri de hormoni pe care corpul nostru îi produce când e stresat cresc gradul de producție al uleiurilor naturale pe care le produce pielea. Astfel, porii se înfundă și se usucă uleiurile din foliculii de păr. Acest proces aparent complicat duce la o piele iritată și uscată. În plus, stresul poate încetini creșterea bărbii, și nu vrei o barbă cu goluri!
      Dacă ești preocupat de aspectul bărbii tale, îngrijește-o folosind un aparat pentru barbierit precis, delicat cu pielea.

      Simptome ale pielii uscate de sub barbă

      Spre deosebire de alergii, pielea uscată de sub barbă este temporară. Diferite afecțiuni ale pielii și anumite tipuri de săpun pot duce, de asemenea, la uscarea pielii feței. De aceea, e important să afli ce cauzează uscarea pielii și să descoperi ce poți face ca să-ți menții pielea hidratată. Cum am spus deja, diverse simptome pot indica pielea uscată de sub barbă, dar câteva dintre ele nu ar trebui neglijate odată ce apar.

      1. Piele aspră, care dă senzația că „strânge”;
      2. Pete decolorate, cenușii;
      3. Piele care se descuamează, decojește sau pare solzoasă;
      4. Crăpături ale pielii care provoacă sângerări.

      Întâmpinarea chiar și a uneia dintre aceste simptome indică faptul că pielea ta a fost sever deshidratată un timp îndelungat. E cazul să-i sari în ajutor! Află totul despre barbieritul sigur!

      barbierit cu Philips Multigroom

      Îngrijirea pielii de sub barbă


      După ce ai citit toate informațiile referitoare la diferitele cauze care duc la uscarea pielii de sub barbă și la apariția iritatiei dupa ras, e timpul să-ți prezentăm pașii pe care îi poți urma ca să previi deshidratarea tenului. Iată ce trebuie să faci:

      ● Hidratează-ți pielea feței în mod regulat
      Hidratându-ți pielea o dată la două zile, ajuți atât părul, cât și pielea să se mențină hrănite în profunzime. Practic, împuști doi iepuri dintr-un foc. Una dintre cele mai comune metode prin care poți face asta e să folosești uleiuri pentru barbă care se găsesc în aproape toate farmaciile, precum și în frizerii specializate.

      ● Spală-ți barba
      Acest pas poate fi puțin mai complicat, deoarece spălarea bărbii prea des poate duce, de asemenea, la uscarea pielii - exact lucrul pe care încerci să-l eviți. Firele de păr deteriorate pot duce la căderea părului, așa că încearcă să-ți speli barba de cel mult două ori pe săptămână. (Dacă nu se murdărește între spălări.) Pentru un rezultat maxim, ia în considerare folosirea unui șampon pentru barbă, care este creat special pentru hidratarea pielii uscate.

      ● Tunde-ți barba
      Tunderea bărbii în mod regulat stabilizează rădăcinile firului de păr, ceea ce îmbunătățește și starea celulelor pielii de sub barbă. Dacă ai o barbă lungă și deasă, ar trebui să încerci să folosești un multigroom series 7000 14 în 1, fata, cap si corp, pentru a tunde cu ușurință firele de păr zburlite. Funcția sa de impermeabilitate permite o curățare ușoară, direct sub jetul de apă de la robinet, și oferă o performanță de lungă durată. În cazul în care ești fanul unui stil mai scurt de barbă, ia în considerare un aparat de ras cu protectie dubla, care face bărbierirea mai ușoară și mai confortabilă pentru pielea ta. 

      ● Trăiește sănătos
      Dieta pe care o ai, precum și cât de activ ești în viața de zi cu zi, influențează cu siguranță starea bărbii tale și a pielii de dedesubt. Așadar, încearcă să consumi produse care ajută la creșterea sănătoasă a bărbii. Exemple de alimente bogate în vitamine: pește, semințe, broccoli, carne de porc, vită sau miel. Exercițiile fizice ajută și ele la menținerea formei fizice și a stării generale de bine a pielii tale.

      Urmând cel puțin două dintre aceste sfaturi, îți vei menține pielea de sub barbă hidratată și te vei asigura că pielea uscată rămâne de domeniul trecutului. Hai să trecem la treabă!

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.