0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum alegi un aparat de ras potrivit pentru tine

    Home ›› Cum alegi un aparat de ras potrivit pentru tine

    Cum alegi un aparat de ras potrivit pentru tine

     

    Un ghid pentru a alege un aparat de ras care să se potrivească perfect nevoilor tale nu poate să fie decât util, cu atât mai mult cu cât există multe variante, cu importante diferențe între ele. În plus, este recunoscut faptul că bărbații sunt cumpărători impulsivi și nu analizează în detaliu, astfel că sfaturile acestea îți vor fi cu atât mai utile.


    Este bine de știut că unul dintre criteriile cele mai importante la care trebuie să te raportezi atunci când alegi un aparat de ras este tipul de păr pe care-l ai: mai gros sau mai subțire. La aceasta se adaugă funcțiile multiple pe care le are un aparat de ras cu lame, care te poate ajuta nu doar să te bărbierești, dar și să conturezi și să tunzi, atât părul de pe față, cât și pe cel de pe corp.

    Tipuri de aparate de ras

     

    Unul dintre cele mai mari avantaje ale aparatelor de bărbierit electrice este că acestea nu vor produce tăieturi și nici iritații ale pielii, sunt versatile și pot fi utilizate pentru lungimi diferite ale firului de păr. Sunt două sisteme, rotativ și oscilant, și trei tipuri de aparate de ras electrice: rotative, cu folie și lamă oscilantă.

     

    1. Aparatele rotative au două sau trei capete rotunde, ale căror lame se mișcă circular pe piele. Acestea sunt potrivite pentru o barbă cu fir mai lung și nu sunt destinate unei utilizări zilnice. Sunt potrivite și pentru o pilozitate facială deasă, cu fir gros.  
    2. Aparatele cu folie au un singur cap curbat, sub care se află lamele. Pentru a bărbieri, acesta se mișcă pe piele, iar firele de păr pătrund prin orificii și sunt tăiate. Acestea sunt ideale pentru fire scurte și utilizare frecventă, dar mai puțin potrivite pentru firele mai lungi sau pentru o barbă foarte deasă. 
    3. Aparatele de ras cu lamă oscilantă, așa cum este OneBlade, sunt varianta hibrid cea mai avansată, care este perfectă atât pentru firele lungi, cât și pentru cele de o zi. Acestea pot tăia la fel de bine firele de păr de orice lungime și grosime și sunt ideale pentru a scurta, contura și rade, ceea ce niciuna dintre modelele anterioare nu poate face.

    Bărbierit umed și/sau uscat

     

    Aparatele electrice oferă posibilitatea unui bărbierit uscat, fără apă și spumă, ulei sau gel de bărbierit, ceea ce poate fi util și satisfăcător pentru unii bărbați. Aparatul de ras electric va tăia firele de păr chiar deasupra pielii, fără să fie necesară utilizarea unor lubrifianți. 


    Cu toate acestea, mai utile sunt aparatele de bărbierit care pot fi utilizate atât uscat, cât și umed, cu produse care înmoaie și lubrifiază firul de păr. Toată gama OneBlade, cu sistemul de lame duble oscilante, face parte din categoria celor care pot fi utilizate în ambele variante, cu aceleași rezultate foarte bune.


    Bărbieritul umed este util celor care au un fir de păr gros sau o barbă foarte deasă, este plăcut și reconfortant și nu produce niciun fel de iritații sau leziuni pielii, atunci când sunt utilizate aparate electrice care permit utilizarea în acest mod. Totodată, practica dovedește că este cea mai bună alegere pentru bărbații care au un fir de păr mai lung.


    Poate exista și o soluție intermediară, respectiv bărbieritul imediat după duș, când pielea și firele de păr sunt ușor umede, modalitate la care aparatele electrice de bărbierit cu lame oscilante răspund cel mai bine.

    male grooming

    Funcții și caracteristici pe care să le iei în calcul

     

    Performanțele unui aparat electric de bărbierit depind și de alte caracteristici tehnice ale acestuia.


    Funcțiile multiple sunt mereu un beneficiu, pentru că permit utilizarea aceluiași aparat pentru utilizări diferite. Pentru aceasta, aparatul trebuie să aibă mai multe capete, fiecare în parte fiind destinat unui anume scop. 


    Un aparat de bărbierit electric care poate fi utilizat și pentru îndepărtarea părului corporal este mai mult decât util, pentru eficiența și versatilitatea lui. Aparatele de acest tip au mai multe accesorii compatibile și ușor de schimbat. OneBlade dispune de piepteni de 1, 2, 3 și 5 mm (în funcție de model) sau de un accesoriu ajustabil cu 14 setări de lungime, în cazul OneBlade Pro.


    Forma ergonomică a aparatului și materialele din care este realizat sunt detalii importante. Acestea trebuie să nu alunece, să fie plăcute la atingere, dar și să permită o manevrare ușoară în mai multe poziții. OneBlade are capete rotunjite, ceea ce permite utilizarea facilă și sigură a acestuia, precum și un accesoriu de protecţie a pielii, pentru utilizarea în zonele sensibile.


    Durabilitatea lamelor, așa cum este descrisă de producător, este un alt detaliu pe care îl poți lua în calcul atunci când alegi aparatul electric de ras care ți se potrivește.

     
    Aparatele de ras electrice pot fi alimentate prin cablu, cu baterie sau acumulatori reîncărcabili. Cele reîncărcabile sunt ideale, pentru că oferă libertate de mișcare, flexibilitate și maximă comoditate la utilizare, putând fi folosite oriunde și oricând. Pentru a fi cu adevărat eficiente, este important să iei în calcul durata de viață a bateriei și viteza de încărcare. Sunt foarte utili și indicatorii pentru baterie încărcată, respectiv descărcată.

    shaving beard

    De ce să folosești un aparat de bărbierit electric

     

    Pentru versatilitatea lor, aparatele de bărbierit electrice sunt utilizate frecvent. În plus, sunt comode, sigure și răspund la cele mai pretențioase cerințe, tocmai prin faptul că au multe funcții și oferă alternativa unui bărbierit umed sau uscat, după dorința utilizatorului. Pe lângă toate acestea, se adaugă și alte beneficii, după cum urmează:

     

    • economisesc timp prețios – sunt rapide și sigure în utilizare și permit aranjarea rapidă a bărbii și realizarea conturului; 
    • protejează pielea sensibilă – un aparat electric nu va produce niciodată leziuni cutanate, pentru că, în mod real, lamele aparatului nu ating pielea, ci doar alunecă peste ea; 
    • fără iritație după bărbierit, indiferent de câte ori treci cu aparatul electric peste aceeași zonă; fără fire crescute sub piele, pentru că aparatul lucrează doar la suprafața pielii; 
    • ajustezi ușor cât din părul facial este îndepărtat și realizezi aspectul de tipul „barbă de o zi” în mod sigur și, mai ales, uniform.

    De ce să-ți cumperi un aparat nou

     

    Majoritatea aparatelor de ras electrice mai vechi oferă doar un bărbierit simplu, având o singură funcție, limitată doar la varianta unei proceduri uscate. În plus, lamele sunt supuse fenomenului de tocire rapidă.


    Modelele noi au multiple utilizări. OneBlade, de exemplu, îți oferă tot ceea ce ai putea avea nevoie în ceea ce privește părul de pe față și corp, prin faptul că bărbierește, tunde și conturează orice lungime de barbă și păr. Modelele noi au acumulatori care permit utilizări repetate fără să fie necesară reîncărcarea, dar și oportunitatea unui bărbierit cu spumă sau gel, revigorant și foarte masculin, ori utilizarea în perfectă siguranță, sub duș. 


    Nu în ultimul rând, pentru un aparat nou, modul de întreținere și curățare este mult mai practic, mai sigur și oferă utilizatorului siguranța unei igiene corecte, o condiție de bază pentru sănătatea pielii.

    Aparatul de bărbierit electric și istoria lui

     

    Primul aparat electric de bărbierit datează din luna mai a anului 1930, când Jacob Schick, colonel în armata americană, a obținut brevetul cu numărul 1.757.978 pentru invenția sa. Schick a realizat primul model în 1921, după ce a fost detașat în Alaska, unde schimbarea lamelor și bărbieritul cu apă rece era un veritabil chin.


    De aici a plecat ideea unui aparat de bărbierit care să funcționeze fără apă și săpun și fără să fie necesară schimbarea frecventă a lamelor. Inițial a conceput un aparat care era alimentat printr-un cablu de un motor miniatural extern, de dimensiunea unui grapefruit. Deși a încercat să-l patenteze și să-l producă, invenția i-a fost refuzată, aparatul fiind grosolan și greu de utilizat.


    Schick nu a renunțat, dar i-a luat mai mult de un deceniu până a reușit să depășească toate provocările tehnice și să obțină patentul. Modelul care se putea utiliza cu o singură mână a fost produs în 1931, aparatul a avut succes, iar Jacob Schick a devenit milionar.

     
    Principiul acestui model inițial stă la baza aparatelor de azi. Deși au evoluat foarte mult, au rămas fidele ideii de la care a plecat Jacob Schick, și anume să poată fi utilizate fără apă și săpun și să nu rănească pielea.


    Schick a mai obținut și alte brevete de invenție: pentru o ascuțitoare și o barcă care putea fi utilizată în ape foarte puțin adânci. A murit în 1937, după o operație la rinichi, în Canada, unde s-a refugiat ca să scape de datoriile pe care le avea la Fiscul american.

    Ai acum datele necesare pentru a alege un aparat electric potrivit, care să te ajute să ai mereu look-ul pe care-l dorești și care să-ți permită să faci tot ceea ce ai nevoie în rutina de întreținere zilnică.

     

    Sursa foto: Shutterstock.com

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.