0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Modele de mustață în trend

      În moda masculină contemporană, mustața a devenit mult mai mult decât o caracteristică facială obișnuită - ea a evoluat într-un simbol al individualității și al expresiei de sine. Artiști de toate genurile și bărbați obișnuiți apelează la diversitatea stilurilor de mustăți, pentru a-și evidenția personalitatea și pentru a-și accentua trăsăturile distincte. De la subtila mustață creion, care emană nonșalanță, la cea stufoasă, semn clasic al virilității, există o varietate generoasă de opțiuni pentru cei care doresc să le încerce.

       

      Într-o eră în care grooming-ul masculin nu mai este limitat la simpla rutină, fenomenul în continuă schimbare al tipurilor de mustăți în trend evidențiază dorința bărbaților contemporani din diverse medii culturale de a-și exprima personalitatea. De la mustățile subțiri și bine definite, care pot sublinia conturul feței, la mustățile mai pline și excentrice, care atrag privirile în mulțime, fiecare variantă spune o poveste unică.

       

      Aflată la jumătatea distanței dintre o față plină de păr și cea bărbierită complet, mustața a fost privită fie ca un statement fără echivoc, care dă un aspect impozant și viril, fie ca un semn de barbarie și indolență, așa cum gândeau romanii, cărora părul facial le displăcea profund.

       

      Stilistica mustății a căpătat un nou avânt în perioada Renașterii, iar în secolele care au urmat, modelele mustăților au variat considerabil, de la cele imense și extravagante, din epoca barocă, la cele subțiri și elegante ale epocii victoriene.

      Tipuri de mustață

       

      Astăzi, ar fi greu să ne imaginăm personaje celebre, ca Salvador Dali, Albert Einstein sau Friedrich Nietzsche fără mustață. Dacă lookul lor ți se pare interesant, poți încerca unul sau mai multe modele de mustață dintre cele pe care ți le prezentăm în rândurile care urmează.

      Natural

      Mustata Natural

       

      Așa cum arată și numele, nu este una dintre mustățile extravagante, gen Fu Manchu sau Walrus. Stilul de mustață natural este caracterizat de simplitate și autenticitate, fără să urmărească standardele impuse de societate. Mustața naturală nu necesită o îngrijire foarte detaliată sau modelare constantă.

       

      Este potrivită pentru cei cărora le place să-și exprime masculinitatea într-un mod discret și nepretențios și este ușor de realizat și menținut. Chiar dacă stilul de mustață naturală nu implică o conturare intensivă, este necesar să se acorde o oarecare atenție îngrijirii generale. Spălarea și îngrijirea părului facial sunt esențiale pentru menținerea aspectului sănătos și curat.

      Fu Manchu

      Mustata fu manchu

       

      Este un stil emblematic, inspirat din podoaba facială pe care o purta personajul cu același nume din romanele scriitorului britanic Sax Rohmer.

      Este o mustață dreaptă, care se extinde în josul colțurilor gurii, și poate avea diferite mărimi și grosimi, în funcție de preferința celui care o poartă.

      Se potrivește bărbaților cu fața în formă de diamant și necesită puțin mai mult timp pentru îngrijire.

       

      Pentru a purta și întreține corect o mustață de tip Fu Manchu, Phillips îți pune la dispoziție aparatul de tuns multifuncțional Philips Multigroom Seria 7000, cu 14 accesorii diferite pentru îngrijire din cap până în picioare, rezistent la apă, ușor de curățat și care beneficiază de autonomie ridicată, cu doar 5 minute de încărcare rapidă.

      Creion

      Creion Image

      Puține stiluri de mustață emană un aspect vintage ca acest model, adoptat de nume celebre, ca Errol Flynn, David Niven, Sammy Davis Jr. sau Prince.

       

      Linia mustății este foarte subțire și precisă, ca și când ar fi desenată cu un creion. Forma poate fi obținută prin tunderea regulată și prin rasul părului care depășește conturul dorit.

       

      Pentru a menține mustața în formă, este necesară o îngrijire constantă. Părul poate crește în lungime relativ rapid, astfel că tunderea trebuie făcută în mod frecvent, pentru a menține linia fină și precisă.

      Handlebar

      Handlebar Image

       

      Mustața handlebar are rădăcini adânci în istorie. A fost populară în mod deosebit în secolul al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea, fiind asociată cu figura gentilomului sau a bărbatului distins.

       

      Personalități istorice precum Wyatt Earp sau președintele William Taft sunt doar două exemple de bărbați cunoscuți pentru acest stil de mustață.

       

      A fost stilul favorit al cowboylor din anii 1800, revenind spectaculos în secolul al XXI-lea, odată cu stilul hipsterilor. Așadar, dacă știi cum sa alegi modelul de barba potrivit pentru tine, iar alegerea ta este stilul Van Dyke, poți adăuga la acesta mustața handlebar, pentru un aspect mai interesant.

       

      Atingerea unui aspect autentic de mustață handlebar necesită timp și atenție la detalii. Firele de păr trebuie să fie pieptănate și rulate în mod regulat, pentru a menține forma dorită. Uneori, se folosește ceară de mustață, pentru a ajuta la modelare și pentru a păstra forma.

      Dallas

      Mustata Dallas

       

      Este o variantă a stilului clasic de mustață, popularizată inițial în anii '70 și '80, în special în Statele Unite.

       

      A devenit populară odată cu succesul serialul TV „Dallas", de unde și-a luat și numele. Este un stil care combină elemente ale mustății clasice cu unele ajustări care îi conferă o notă distinctă și puternică.

       

      Pentru a păstra aspectul ordonat și distinct, este important să se ofere mustății o îngrijire corespunzătoare. Aceasta include tunderea și ajustarea regulată, folosirea produselor de îngrijire pentru a menține părul moale și sănătos, precum și pieptănarea regulată.

      Chevron

      Mustata Chevron

       

      Stilul Chevron este unul dintre cele mai folosite modele de mustață și a fost popularizat inițial în anii '70 și '80, când a devenit un simbol al masculinității, fiind purtat de numeroși bărbați celebri, printre care Tom Selleck, Freddie Mercury sau, mai recent, Henry Cavill.

       

      După o perioadă de stagnare, acest model a revenit în atenție, datorită tendințelor retro.

       

      Mustața Chevron se remarcă prin densitatea sa. Firul de păr este tuns cu grijă, pentru a umple zona superioară a buzelor, creând un aspect plin și bogat, iar cele două părți ale mustății trebuie să fie echilibrate și să prezinte aceeași formă și densitate.

       

      Pentru a menține aspectul său caracteristic, mustața Chevron necesită tăiere și îngrijire regulate. Marginile trebuie să fie bine definite și uniforme.

      Piramidă

      Mustata piramida

       

      Mustața de tip piramidă este considerată una dintre cele mai distinctive și stilizate modele de mustață.

       

      A fost adoptată de mulți oameni faimoși, de-a lungul istoriei, inclusiv în lumea artistică, muzicală și chiar în rândurile politicienilor. Era purtată cu mândrie de fostul președinte al Franței, generalul Charles de Gaulle, și de George Clooney, într-unul din filmele sale.

       

      Sofisticată și elegantă, se caracterizează printr-o bază largă, care se îngustează ușor, pe măsură ce avansează spre zona nasului. Când este corect executată - nefiind printre stilurile cel mai greu de întreținut - mustața tip piramidă va arăta bine pe aproape orice formă a feței, marginile sale fiind ușor de îngrijit cu un aparat de tuns și conturat.

      Horseshoe

      Mustata Horseshoe

       

      Între cele mai folosite modele de mustață, modelul horseshoe (potcoavă) mai este denumit și „mustața motocicliștilor” și este adesea asociat cu imaginea clasică a bărbatului dur.

       

      Stilul horseshoe a fost purtat de-a lungul timpului de numeroși actori, muzicieni și personalități cunoscute. Printre celebritățile care au adoptat acest stil de mustață se numără Hulk Hogan, Axl Rose și John Lennon, ceea ce a contribuit la consolidarea imaginii masculine robuste, de „bad boy”, asociate cu acest model de mustață.

       

      Pentru că adaugă lungime fizionomiei, se potrivește fețelor de formă rotundă sau pătrată. Poate fi dificil de realizat și întreținut.

      Zappa

      Mustata Zappa

       

       

      Este stilul lansat de Frank Zappa, compozitor, cântăreț, producător muzical și activist american, cunoscut pentru muzica sa eclectică și atitudinea nonconformistă. Mustața Zappa poate varia în lungime, de la una mai subțire și mai discretă la una mai amplă și expresivă.

       

      Acest model combină o mustață plină cu un cioc de forma unui petic larg, așezat sub buza de jos. Părul trebuie să fie foarte dens, iar conturul și volumul pot fi ușor întreținute, cu ajutorul aparatului de tuns Philips Multigroom.

       

      Frank Zappa a purtat această mustață distinctivă pe tot parcursul carierei sale muzicale, devenind un element emblematic al lookului său. Ea este cea care a contribuit la construirea identității vizuale a muzicianului și l-a promovat ca un personaj excentric și original în lumea muzicii.

      Walrus

      Mustata Walrus

       

       

      Stilul walrus (morsă) se caracterizează prin lungimea și densitatea mustății, care poate să acopere o parte semnificativă a buzelor, depășind colțurile gurii. Este ideală pentru bărbații care au trăsăturile feței mai mari - nu mai lungi - și se întreține destul de ușor.

       

      Se crede că acest model a fost adoptat pentru prima oară de celți și gali. S-a bucurat, însă, de o creștere a popularității în secolul XIX și începutul secolului XX. Denumirea provine de la asemănarea cu mustățile morselor și, deși poate fi, câteodată, incomodă, această podoabă facială este adoptată îndeosebi de bărbații cu un anume tip de personalitate, care apreciază un aspect original.

       

      Cel care a făcut celebru acest model de mustață este scriitorul și publicistul Mark Twain, dar este preferat și de actorul de top Sam Elliott, care l-a purtat în recentul remake pentru marele ecran al muzicalului A Star is Born, readucându-l în atenția bărbaților secolului XXI.

       

      De-a lungul timpului, modelele de mustață au evoluat, adaptându-se la trendurile vremii și la personalitățile unice ale celor care le-au adoptat. Alegerea unui anumit model de mustață poate însemna să te aliniezi unui stil vechi sau să îți creezi unul cu totul nou. Indiferent de preferințe, fiecare mustață are povestea sa și face parte din bogatul mozaic al diversității umane.

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.