1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Cum îngrijești corect părul vopsit - 10 sfaturi utile pentru un păr sănătos și strălucitor


  Indiferent că ai ales să îți vopsești părul blond, brunet, roșcat sau, de ce nu, blond platinat ori roz, acesta are nevoie de o îngrijire adecvată, dacă vrei să menții culoarea mai mult timp.
   

  Pe cât de senzațională poate fi culoarea pe care ai ales-o ca să îți vopsești părul, pe atât de mult trebuie să știi cum să îți îngrijești corect părul odată ce l-ai vopsit. Chiar dacă se știe că vopseaua de păr poate afecta firele de păr, atât timp cât urmezi cu strictețe câteva sfaturi utile de îngrijire, te poți bucura de un păr frumos și sănătos.

  Iată, așadar, cum poți să îți îngrijești corect părul vopsit:

  1. Pregătește-ți părul

   

  Este important să îngrijești părul chiar înainte să îl vopsești. Asta înseamnă că trebuie să folosești în mod constant produse pentru hidratare, precum măști sau uleiuri pentru păr, dar și să te asiguri că vârfurile firelor de păr nu sunt despicate. Dacă îți decolorezi părul, aplică ulei de cocos presat la rece cu o noapte înainte, pentru a diminua deteriorarea firelor de păr.

  2. Nu îți spăla părul prea devreme

   

  După ce ți-ai vopsit părul, este recomandat să aștepți cel puțin două zile înainte să te speli din nou pe cap. Cuticula firului de păr rămâne deschisă după ce te vopsești, iar dacă îți speli părul prea devreme, culoarea se va scurge. Cu cât aștepți mai mult, cu atât culoarea se va fixa mult mai bine și va rămâne la fel de intensă pentru mai mult timp.

  3. Folosește șamponul și balsamul de păr potrivite

   

  Pentru părul vopsit este recomandat să folosești șampon și balsam fără sulfați, substanțe care ajută la crearea spumei, dar care pot să îți afecteze părul vopsit. Sulfații facilitează eliminarea uleiurilor naturale din firele de păr, fapt care duce la alterarea culorii și decolorare.

  4. Nu te spăla pe cap prea des

   

  Cu fiecare spălare, părul se decolorează puțin câte puțin. Cea mai simplă soluție pentru a-ți menține culoarea părului vopsit mai mult timp este să încerci să te speli pe cap mai rar. Dacă de obicei te spălai de trei sau chiar de patru ori pe săptămână, ar fi ideal să reduci frecvența la numai două, cel mult trei spălări. Nu doar că se va menține mai mult timp culoarea părului, ci se vor reține mai multe uleiuri naturale care ajută la hidratarea firelor de păr. Pentru zilele în care simți nevoia să revigorezi aspectul părului, poți folosi un șampon uscat.

  5. Setează temperatura potrivită a apei

   

  Atunci când te speli pe cap cu apă fierbinte, cuticula firelor de păr este deschisă, fapt care permite decolorarea mult mai rapidă a vopselii. Pentru a preveni acest lucru, este recomandat să folosești apă călduță în timpul șamponării și să te clătești cu apă puțin mai rece. Apa călduță ajută la curățarea părului, în timp ce apa rece va ajuta la reținerea hidratării și va împiedica decolorarea părului.

  6. Protejează părul împotriva căldurii

   

  Atunci când îți aranjezi părul cu placa sau îl usuci, căldura în exces îl poate decolora și deteriora. Este recomandat să folosești un spray protector înainte sau să optezi pentru produse potrivite pentru îngrijirea părului, cum ar fi placa Philips cu tehnologia SenseIQ sau cu senzor Moisture Protect. Acest senzor adaptează temperatura în funcție de tipul de păr, astfel încât să păstreze hidratarea naturală a acestuia și fără să deterioreze culoarea.

  DryCare Prestige Uscător de păr MoistureProtect

  7. Folosește tratamente leave-in

   

  Părul vopsit are nevoie de protecție sporită, în special împotriva razelor UV care pot deteriora firele de păr și care pot duce la pierderea nutrienților necesari pentru un păr frumos. Poți folosi un tratament de tip leave in ca să îți menți părul hidratat și neted, de preferat produse care au factor ridicat de protecție solară, pentru a preveni decolorarea părului vopsit.

  8. Protejează-ți părul de clor

   

  Clorul este un agent de înălbire care poate duce la decolorarea părului. În timp ce părul blond poate căpăta nuanțe verzui, culorile mai închise își pot pierde din intensitate și strălucire. Așa că adu-ți aminte de acest lucru data viitoare când mergi la piscină și, eventual, folosește o cască de înot. Sau poți aplica balsam pe părul ud înainte să mergi la piscină, dar fără să clătești părul. Astfel vei crea o barieră și vei împiedica decolorarea părului din cauza clorului din apă.

  9. Taie vârfurile în mod regulat

   

  Părul vopsit este mult mai vulnerabil, așa că este recomandat să îți tunzi vârfurile o dată la șase sau opt săptămâni, pentru a preveni deteriorarea și ruperea firelor de păr. În plus, așa vei reuși să te bucuri de un păr sănătos și strălucitor.

  10. Folosește un șampon clarifiant


  Înainte de următoarea vopsire a părului, poți folosi cu încredere un șampon clarifiant. Acesta ajută la îndepărtarea în profunzime a reziduurilor care se pot depune pe firele de păr și permite astfel culorii să intre în firul de păr.

   

  Citește și Cum să îți protejezi părul de căldură când îl coafezi

   

  Îngrijirea corectă a părului vopsit este esențială dacă vrei să ai o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare. Indiferent cât de des alegi să îți vopsești părul, ține cont de sfaturile de mai sus, ca să fii sigură că părul tău are parte de hidratarea optimă. 

   

  Sursa foto: Philips

  You are about to visit a Philips global content page

  You are about to visit the Philips USA website.

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.