0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cum alegi cel mai bun uscător de par: sfaturi și criterii de care să ții cont

       

      Când trebuie să alegi un uscător de păr, vei observa că merită să investești într-un model de calitate, care este potrivit pentru tipul tău de păr și te poate ajuta să ai un fir de păr mai sănătos și rezistent. Lucrurile principale la care trebuie să fii atentă sunt puterea, greutatea și funcțiile speciale care pot face uscatul mai ușor.
       

      Dacă vrei să ai un păr sănătos și strălucitor, ține cont de tipul de uscător de păr pe care îl folosești și de tehnologia acestuia de funcționare. În cele ce urmează vei afla la ce trebuie să fii atentă ca să alegi cel mai bun uscător de păr, care să îți protejeze și să mențină hidratarea naturală a firelor de păr.

      difuzor uscator de par Philips MoistureProtect

      Criterii pentru alegerea celui mai bun uscător de păr

       

      Înainte să achiziționezi orice produs, este bine să te documentezi și să înțelegi ce înseamnă fiecare specificație pentru a face cea mai bună alegere. Iată la ce criterii să fii atentă când cauți un uscător de păr:

      Puterea

       

      Puterea unui uscător de păr se măsoară în wați (W). Cu cât puterea motorului este mai mare, cu atât uscătorul va avea un jet mai puternic de aer, deci timpul de uscare este mai scurt și părul tău nu va fi expus la prea multă căldură.
       

      Dacă motorul nu este destul de puternic, va trebui să expui părul la căldură pentru o perioadă mai lungă, lucru ce poate duce la uscarea acestuia. Prin urmare, alege uscătoare de păr cu peste 1800 de wați.

      Viteze și trepte de căldură 

       

      Dacă vrei să ai mai mult control asupra uscătorului și să îți protejezi părul de posibilele efecte negative ale căldurii, optează pentru un model care are mai multe viteze și trepte de căldură. Un bonus ar fi și un buton de aer rece, care te va ajuta să netezești cuticulele părului când este uscat.  Informează-te despre opțiunile disponibile, descoperă gama noastră de uscatoare de par și alege produsul cel mai potrivit pentru tine, ca raport preț - calitate.

      Tehnologia de protecție

       

      La început, uscătoarele funcționau utilizând o rezistență de aliaj metalic înfășurată într-un element izolator. Mai poți găsi încă acest sistem la uscătoarele mai puțin performante, dar pentru că tehnologia a evoluat, ai la dispoziție funcții mult mai eficiente, care nu folosesc căldură în exces și care, în consecință, te ajută să ai un păr mai sănătos.

       

      ●     Moisture Protect este un senzor cu infraroșu care adaptează temperatura de uscare în funcție de tipul de păr, păstrând în felul acesta hidratarea naturală a părului, fără să-l deterioreze. Cu ajutorul senzorului inteligent, temperatura de la suprafața părului este monitorizată și măsurată de 4000 de ori într-o sesiune de uscare, fiind reglată astfel încât să nu afecteze structura firelor de păr;

      ●     ThermoBalance este o funcție a uscătoarelor de păr Philips care oferă protecție activă împotriva căldurii, pentru un păr sănătos și mătăsos în permanență. Odată activat (LED-ul va fi aprins), senzorul ThermoBalance monitorizează căldura aerului și o reglează astfel încât să nu se formeze puncte fierbinți care deteriorează părul și dau o senzație de disconfort. Cu ThermoBalance, părul și scalpul sunt protejate constant împotriva căldurii excesive;

      ●     Thermo Protect asigură reglarea temperaturii de uscare și protecția părului împotriva supraîncălzirii. Astfel, temperatura de uscare optimă și fluxul de aer puternic îți oferă cele mai bune rezultate, într-un mod delicat. Este un aspect deosebit de important, mai ales pentru persoanele care obișnuiesc să își realizeze coafuri cu uscatorul de par.

       

      O altă specificație la care trebuie să fii atentă este ionizarea. Ionii din apă sunt încărcați pozitiv, iar cei produși de uscătorul de păr trebuie să fie încărcați negativ pentru a elimina apa eficient, fără să afecteze firul de păr.

       

      Îngrijirea părului cu un uscător performant este esențială pentru păstrarea sănătății și a culorii sale. Ionii negativi au rolul de a elimina încărcarea statică și de a accentua luciul părului, lăsându-l moale și radios.

       

      Folosind un uscător cu funcție de ionizare, uscarea va fi mai rapidă, iar părul va avea un aspect neted și strălucitor, fără să fie electrizat.

      Designul

       

      La acest capitol ne referim, desigur, la aspectul estetic al aparatului, să aibă o formă și culori atractive, dar mai ales la cât de confortabilă este experiența utilizării. Uscătorul de păr trebuie să fie ușor de ținut în mână și să permită accesul facil la butoane. Răbdarea și dorința de a aplica trucuri frumusete pentru părul tău vor crește odată cu ușurința în utilizarea acestor accesorii.

      difuzor uscator de par Philips MoistureProtect

      Dimensiuni și greutate 

       

      Dimensiunea și greutatea uscătorului de păr sunt foarte importante în timpul utilizării, în special dacă ai părul lung cu fir gros. Alege un uscător ușor de ținut în mână și care să nu fie foarte greu.

       

      Relevantă este și lungimea cablului. Acesta ar trebui să fie destul de lung încât să ajungă de la priză până la locul în care te simți confortabil când îți usuci părul, în pat, în baie sau unde poți sta în fața unei oglinzi. Dacă pleci des în călătorii, ai nevoie de un uscător pe care îl poți transporta ușor, deci optează pentru unul fara fir cu dimensiuni și greutate reduse.

      Accesoriile

       

      Uscătorul de păr ar trebui să vină cu două accesorii utile pentru diferitele tipuri de păr: concentrator pentru jetul de aer și difuzor pentru volum.
       

      Primul se montează peste duza de aer cald pentru a crește viteza jetului de aer și a-l concentra pe o arie restrânsă. Este util mai ales când vrei să îți aranjezi părul folosind peria rotundă. Difuzorul este folosit în special pentru părul creț și ondulat, deoarece împrăștie aerul cald pe o arie mai lungă și ajută la păstrarea volumului și la definirea buclelor.

      Alegerea uscătorului în funcție de tipul de păr

       

      Știm cât de dificil poate fi uneori să îți aranjezi părul și cât de important este să folosești produsele potrivite de îngrijire dacă vrei să obții rezultate dorite. Dacă până acum nu ai acordat suficientă atenție la specificații când trebuia să alegi un uscător de păr, ține cont că există câte un aparat potrivit pentru fiecare tip de păr.
       

      Iată la ce trebuie să fii atentă și cum să alegi produsul potrivit pentru tipul tău de păr:

      Păr cu fir gros, predispus la electrizare 

       

      Dacă firul tău de păr este foarte gros, probabil durează foarte mult până reușești să te usuci complet cu un uscător normal. Folosește, în schimb, un uscător de păr cu ioni, deoarece aceștia pătrund în profunzimea firului de păr și ajută la eliminarea mai rapidă a apei. În plus, poți usca părul la final cu un jet de aer rece pentru a reduce efectul de electrizare.

       

      La fel de eficient este și uscătorul de păr cu turmalină, însă are un preț mai mare decât cel cu ioni. Acesta este potrivit pentru orice tip de păr care este mai greu de uscat.

      Păr subțire și fragil

      Păr subțire și fragil 

       

      Dacă firul tău de păr este subțire sau fragil, natural sau vopsit și decolorat succesiv, este esențial să îl protejezi de căldura excesivă. Prin urmare, ai nevoie de un uscător de păr cu elemente ceramice sau de porțelan și viteze reglabile de căldură, pentru a usca părul la o treaptă joasă de căldură, dar constantă. Montează concentratorul când usuci părul la rădăcină pentru a-i conferi volum, însă ține uscătorul la câțiva centimetri de păr pentru e evita deteriorarea acestuia.

       

      Totodată, dacă nu ești sigură ce uscător de păr să alegi, un model cu ceramică sau porțelan este potrivit pentru toate tipurile de păr.

      Păr creț sau ondulat

       

      Pentru a păstra textura naturală a părului creț sau ondulat, trebuie să folosești o temperatură mai joasă, deci alege un uscător care are mai multe trepte de putere. În plus, folosește un difuzor pentru a păstra forma naturală a buclelor. De asemnea, în îngrijirea părului creț îți pot fi de folos și câteva idei de masti de par.

      Păr fără strălucire

       

      Pentru părul lipsit de strălucire, îți recomandăm să folosești un uscător de păr care are funcție de ionizare. Ionii negativi îți vor ajuta părul să fie mai sănătos, mai neted și mai strălucitor. Când părul este uscat, poți folosi un jet de aer rece pentru a netezi cuticulele părului.

      Păr bogat

       

      Dacă ai un păr bogat, alege un uscător de păr din titan cu putere mare de încălzire, care te poate ajuta să reduci considerabil timpul de uscare. În plus, acest tip de uscător este mai ușor, deci nu vei obosi când usuci tot părul.

      Sfaturi pentru uscarea corectă a părului

       

      Poți folosi uscătorul pentru uscarea normală a părului, însă ai și opțiunea să îl îndrepți sau să îl ondulezi cu peria. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru îngrijirea părului:

       

      • înainte de uscarea părului, folosește un ser de hidratare pe vârfuri și un spray de protecție pentru căldură;
      • dacă vrei să îl îndrepți sau ondulezi, împarte părul în secțiuni, ca să îți fie mai ușor să îl aranjezi;
      • începe tot timpul uscarea de la rădăcini spre vârfuri;
      • după ce ai aranjat părul, folosește jetul de aer rece pentru a netezi părul;
      • imediat ce ieși din baie, dacă îți înfășori părul într-un prosop, nu îl lăsa mai mult de 10 minute, pentru că îți poate usca excesiv părul.

      uscator de par Philips MoistureProtect

      Recomandări


      Dacă îți dorești un uscător de păr care să îndeplinească toate cerințele detaliate mai sus, îți recomandăm Philips DryCare Prestige,care se numără printre cele mai bune uscătoare ale momentului. Una dintre funcțiile de top ale acestuia este senzorul inteligent MoistureProtect care monitorizează și adaptează încontinuu temperatura de uscare pentru a se potrivi nevoilor părului tău.

      Astfel, părul va fi hidratat, sănătos și strălucitor. Mai mult, uscătorul are o putere de 2.300 W, șase viteze și setări de căldură și, foarte important, folosește ioni negativi care elimină încărcarea statică și netezesc cuticulele părului.
       

      DryCare Prestige este dotat atât cu difuzor, cât și cu concentrator, iar datorită funcțiilor performante, este potrivit pentru fiecare tip de păr. În plus, jetul de aer rece ajută la finisarea și fixarea coafurii.
       

      Înainte să achiziționezi un uscător de păr, verifică specificațiile acestuia cu atenție și alege-l pe cel potrivit tipului tău de păr, care să mențină hidratarea naturală a firelor de păr și care să îi confere volum și strălucire.
       

      Sursa foto: Philips

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.