0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cum sa iti protejezi parul de caldura cand il coafezi ➤ Sfaturi utile ca sa mentii un par sanatos si hidratat ➤ Pasi de urmat inainte, in timpul coafarii si dupa

      Cum să îți protejezi părul de căldură când îl coafezi
      Sfaturi utile de îngrijire pentru un păr sănătos

       

      Căldura poate fi un ingredient magic atunci când vrem să obținem un păr frumos aranjat, care să atragă complimente. Deși placa, ondulatorul sau uscatul cu peria pot face părul să arate frumos pe moment, pe termen lung firele de păr arse se rup mai ușor, iar părul se usucă și devine lipsit de strălucire.

       

      Un studiu publicat pe projects.nfstc.org arată că părul începe să se deterioreze după ce este expus unei temperaturi de 190 de grade Celsius. Mai exact, acesta începe să se decoloreze și să își schimbe structura la suprafață.

       

      Pentru ca părul tău să rămână strălucitor, îți explicăm cum să îl protejezi în mod corect înainte, în timpul și după coafarea termică.

      1. Înainte să folosești căldura

       

      Pentru un păr sănătos, trebuie să acorzi atenție modului în care îl îngrijești înainte de coafarea termică. Începe mereu cu un păr uscat complet și folosește un produs pentru protecție termică, în funcție de tipul tău de păr. Alege produse de calitate pentru îngrijirea părului, de la șampon până la diversele gadgeturi sofisticate pe care le ai pe lista de cumpărături.

      Usucă-ți părul complet

       

      Înainte să folosești orice instrument de coafat, e important ca părul să fie complet uscat. Dacă părul tău este ud când folosești placa la o temperatură mare, practic vei arde firul de păr și îl poți deteriora. Cu ajutorul celui mai bun uscator de par, procesul de aranjare va fi mai rapid și mai durabil.

      Folosește un produs pentru protecție termică

       

      Înainte să folosești placa, uscătorul de păr sau ondulatorul, trebuie să îți protejezi părul cu un produs special care să creeze un strat de protecție termică și să mențină hidratarea naturală a părului. Aplică o cantitate potrivită lungimii părului tău. Pentru părul scurt, de exemplu, o porție de mărimea unui vârf de deget este suficientă.

       

      • Pentru păr fin și rar, folosește un spray de protecție termică, deoarece va fi mai ușor de aplicat;
      • Pentru păr des, folosește un ulei, o cremă sau o loțiune; această formula poate fi distribuită uniform într-un păr bogat;

       

      Alege produse care conțin agenți de hidratare precum pantenol, propilenglicol și silicon (amodimethicone și dimethicone) pentru a izola părul de temperaturile ridicate.

      2. În timp ce folosești căldura

       

      Dacă vrei să ai mereu un păr strălucitor, alege produse de styling de calitate și ai grijă la specificațiile lor, la dimensiunea lor, dar și la perioada de utilizare pe fiecare șuviță.

      Alege produse de calitate

       

      Dacă îți place să folosești zilnic instrumente de modelat părul, e important să alegi unele construite din materiale de înaltă calitate, care nu îți vor deteriora părul. Multe din dispozitivele mai ieftine sunt făcute din metal care nu se încălzește uniform în toate zonele și care îți poate arde părul. Cel mai probabil vei plăti mai mult pentru un aparat din materiale de înaltă calitate, dar șuvițele tale nu vor avea de suferit.

       

      Alege o placă sau un ondulator cu elemente ceramice, care se încălzesc rapid și egal, deci nu îți vor arde parul. Mai mult, acestea produc ioni negativi care îți netezesc cuticula firului de păr și conferă strălucire părului.

       

      O altă opțiune care iți va proteja firul de păr este placa din titan. Acest produs poate îndrepta rapid chiar și firele groase de păr, deoarece căldura este distribuită uniform pe lungimea plăcilor. Totodată, titanul este un material mai neted decât ceramica, ceea ce înseamnă că va reduce frecarea firelor de păr și, implicit, deteriorarea lor.

      Alege un instrument de styling cu temperatură ajustabilă

       

      Multe plăci și ondulatore îți permit să alegi doar între setările low, medium și high. Dar pentru ca părul tău sa nu aibă de suferit, trebuie să folosești o cantitate cât mai mică de căldură, așa că ai nevoie de un dispozitiv care să îți ofere mai mult control al temperaturii. De aceea, atunci când alegi una dintre cele mai bune placi de par, ține cont și de opțiunile de reglare a temperaturii, pe care produsul le oferă.

       

      Pentru asta, alege un instrument cu control digital al căldurii, cum ar fi placa Philips cu tehnologia SenseIQ, care să îți permită să setezi o temperatură specifică. Iată și câteva sfaturi:

       

      • Dacă ai părul subțire și rar, trebuie să folosești cea mai mică temperatură disponibilă. Pornește de la 80 de grade și mărește temperatura doar dacă părul nu se aranjează cum îți dorești;
      • Chiar dacă ai firele de păr groase nu ar trebui să folosești un instrument setat la o temperatură mai mare de 190 de grade Celsius.

      Ia în considerare dimensiunea instrumentului de styling

       

      Chiar și dimensiunea ondulatorului sau plăcii poate fi un factor în deteriorarea părului tău. De exemplu, dacă folosești o placă mai mare nu va trebui să treci de mai multe ori peste aceeași secțiune pentru ca ea să se îndrepte. De multe ori, cel mai versatil instrument de modelat părul este cel ce măsoară în jur de 23mm.

       

      • Dacă ai părul scurt, investește într-un instrument de dimensiuni reduse, deoarece acesta trebuie să modeleze o lungime mai mică;
      • Pe de alta parte, dacă ai părul foarte lung și cu fir gros, alege un dispozitiv mare, ca să reduci timpul necesar pentru aranjarea părului;

       

      Înainte să alegi un tip de ondulator, ia în considerare ce tip de bucle îți dorești: foarte strânse, bucle mari voluminoase sau beach waves. Dimensiunea buclelor este de multe ori direct proporțională cu dimensiunea instrumentului utilizat pentru crearea lor.

      Atenție la perioada de utilizare

       

      Dacă folosești căldura pe o șuviță pentru prea mult timp, crești riscul de a deteriora firul de păr. Pentru a menține strălucirea părului tău, nu utiliza placa sau ondulatorul pe aceeași secțiune pentru mai mult de 3-5 secunde. Când îți îndrepți părul, mișcă placa constant dinspre rădăcină spre vârf pentru a nu încălzi un punct mai mult decât altul.

      3. După ce ai folosit căldura

       

      Dacă vrei sa previi sau să tratezi un păr deteriorat de căldură, trebuie sa acorzi o atenție specială procesului de îngrijire. Mai exact, să folosești produse care să îți hidrateze firele de păr și să ofere strălucire părului.

      Folosește un șampon hidratant

       

      Prin coafarea termică, părul începe să se deshidrateze și să se usuce. O soluție simplă care te poate ajuta să menții părul hidratat este să alegi șamponul potrivit, de preferat fără sulfați. Deși sulfații sunt folosiți pentru a produce spuma, de cele mai multe ori pot sa îți usuce parul.

       

      Poți opta în schimb pentru produse care conțin uleiuri naturale, precum argan sau cocos. E important să acorzi mai multă atenție îngrijirii părului vopsit, acesta fiind deja predispus unei deteriorări accentuate.

      Folosește o mască de hidratare în profunzime o dată pe săptămână

       

      Deși e important să folosești balsam de fiecare dată când te speli pe cap, e indicat să îi oferi părului tău o doză mai intensă de hidratare o dată pe săptămână. Pentru asta alege o mască pe care o vei aplica pe părul umed și o vei lăsa să acționeze aproximativ 20-30 de minute. Dacă părul tău este extrem de deteriorat, poți folosi o mască cu hidratare intensă la fiecare spălare.

      Tunde-ți des vârfurile

       

      Adeseori, părul deteriorat de la căldura se rupe foarte ușor și are vârfurile despicate.De aceea, este recomandat să îți tunzi vârfurile o dată la 6-8 săptămâni ca să previi despicarea lor, dar și ca să păstrezi aspectul sănătos al părului.

       

      Părul tău poate fi sănătos și plin de strălucire chiar dacă folosești zilnic uscătorul de păr, placa sau ondulatorul. Trebuie doar să urmezi sfaturile de mai sus, să folosești mereu instrumente de styling de cea mai bună calitate și produse care să îți protejeze părul și să îl mențină hidratat.

      Sursă foto: Philips

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.