0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Vezi cum poți obține un păr frumos și sănătos ca la salon cu măștile de păr naturale, făcute chiar la tine acasă. Aici găsești rețete de măști pentru toate tipurile de păr.

      Cum să obții un păr sănătos: rețete de măști naturale pentru păr

       

      Dacă nu ești fericită cu starea părului tău - poate e prea uscat, prea gras sau ți se cojește scalpul, există o soluție simplă: masca de păr. Măștile pentru păr funcționează ca un balsam foarte puternic, îți hidratează părul, îi oferă strălucire și îl fac moale, ușor de pieptănat. Dar pentru a te bucura de aceste efecte nu trebuie să investești mulți bani la salon!

      Poți prepara acasă o mască eficientă, din ingrediente naturale. Ingredientele pline de substanțe nutritive îți vor hrăni părul și îl vor încuraja să crească. Îți prezentăm mai jos rețete de măști potrivite pentru fiecare tip de păr.

      Beneficiile măștilor de păr naturale

       

      Măștile naturale au același efect benefic asupra părului tău precum cele de la magazin sau salon: îți lasă părul hidratat, moale și strălucitor. Dar îți oferă și câteva avantaje în plus, cum ar fi faptul că poți controla fiecare ingredient care intră în compoziția măștii și deseori vei cheltui și mai puțini bani.

      Chiar dacă masca nu poate modifica structura părului tău, în special dacă este foarte deteriorată, aceasta are un efect hrănitor pentru cuticula exterioară a părului. Astfel, după ce lași masca să acționeze pentru aproximativ 15 minute, cuticula părului se va închide și chiar și un păr foarte uscat va fi strălucitor și moale la atingere.

      Descoperă oferta de placi de par cu tehnologia SenseIQ, care te vor ajută să îți păstrezi, în timp, părul impecabil, chiar și în condițiile utilizării frecvente a plăcii.

      Prepară cea mai bună mască de păr acasă

       

      Procesul preparării măștii este foarte simplu și deseori poate fi foarte distractiv. Tot ce trebuie să faci este să alegi una dintre rețetele de măști naturale, prezentate mai jos, care să se potrivească tipului tău de păr, și să aduni ingredientele din bucătărie.

      În plus, pentru a transforma ingredientele în cea mai bună mască de păr făcută acasă, vei avea nevoie doar de un bol și uneori de un blender sau un robot de bucătărie. Poți chiar să prepari o cantitate mai mare, care să îți ajungă pentru o lună și să o păstrezi în frigider.

      Ingredientele

       

      Nu ai nevoie de ingrediente exotice și foarte scumpe pentru a prepara o mască eficientă ca tratament pentru păr. De cele mai multe ori, te vei putea bucura de efectele hrănitoare ale unei măști alcătuite doar din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie, precum iaurt, miere, ulei de măsline sau avocado.

      Vei ști de fiecare dată ce conține masca și nu te vei îngrijora de efectul nociv pe care îl pot avea chimicalele asupra părului tău. Pentru că sunt ingrediente pe care le folosești des în alimentație, nici nu va trebui să investești în plus, deci, vei ieși mai ieftin comparativ cu cele achiziționate de la magazin.

      Vitamine benefice părului

       

      Rețetele de măști din ingrediente naturale, făcute în casă, includ și vitamine benefice pentru părul tău. De exemplu, căderea părului apare atunci când ai o lipsă de vitamină B în organism. Vitaminele C și E sunt ideale pentru a spori procesul de creștere a părului.

      Vitamina A este responsabilă de nivelul de sebum la nivelul scalpului, iar lipsa acesteia duce la un păr uscat, deteriorat și foarte fragil. O mască de păr bogată în vitamine va acționa ca un tratament de păr profesionist și va rezolva problemele cauzate de lipsurile mai sus amintite.

      Cât de des ar trebui să aplici masca

       

      Frecvența aplicării măștii depinde de tipul de păr și de nevoile lui. Un păr uscat, deteriorat, fragil va avea nevoie mai des de o mască hidratantă, în comparație cu un păr normal sau cu tendințe de îngrășare. De asemenea, măștile trebuie să facă parte frecvent din rutina de îngrijire a parului blond, expus factorilor nocivi și deshidratării. Pentru părul normal, e indicat să folosești masca de păr o dată pe săptămână. Dacă părul tău este aspru la atingere și are vârfurile despicate, poți folosi masca hidratantă de păr de două-trei ori pe săptămână.

      Ai grijă să nu aplici masca prea des, deoarece poate îngreuna părul și acesta poate arăta gras și fără volum. De asemenea, nu aplica masca pe rădăcini, pentru că scalpul secretă deja sebum. Vârfurile sunt cele care au în general nevoie de îngrijire și hidratare.

      Cel mai bun tratament pentru păr deteriorat

       

      Părul poate deveni deteriorat dacă îl vopsești foarte des și, în special, dacă îl decolorezi. Îngrijirea părului vopsit este esențială pentru a-i putea păstra aspectul lucios, rezistent și sănătos. De asemenea, părul se poate usca și deteriora și vara, când este expus des la soare și vânt puternic. Simptomele unui păr deteriorat sunt: se rupe ușor, cade excesiv, este lipsit de strălucire, iar vârfurile sunt despicate. Masca hidratantă pentru păr homemade te va ajuta să reduci aceste probleme.

      Trebuie să știi că vârfurile despicate nu pot fi reparate, ci doar îndepărtate. Le poți preveni prin respectarea intervalului de tundere adecvat tipului tău de păr și prin utilizarea măștilor pe care ți le vom prezenta în continuare.

      Mască pentru păr deteriorat și uscat, cu ulei de cocos și miere

       

      Uleiul de cocos este un ingredient versatil, care poate fi folosit pentru piele, gătit, dar și pentru hidratarea părului, deoarece are capacitatea de a reține umezeala. Mierea ajută, de asemenea, la captarea apei în păr pentru hidratare și, datorită proprietăților emoliente, te ajută să obții un păr strălucitor și moale la atingere.

      Ingrediente:

      • 1 lingură de ulei de cocos;
      • 1 lingură de miere.


      Mod de utilizare:

      • Amestecă toate ingredientele într-un castron.
      • Transferă amestecul într-o oală și dă-o pe foc până ingredientele se topesc și amestecul devine omogen.
      • Aplică masca pe păr, evitând rădăcinile, apoi acoperă părul cu o cască de duș.
      • Lasă masca pentru păr deteriorat să acționeze pentru 15-20 de minute și apoi clătește părul.

      Mască hidratantă pentru păr, cu ulei de cocos, avocado și miere

       

      Avocado nu este doar un ingredient benefic în dietă, ci și pentru sănătatea părului tău. Acesta conține grăsimi naturale, vitamine (C, E, B9) și minerale (potasiu). Prin introducerea acestuia în compoziția măștii pentru hidratarea părului, vei obține un păr moale și strălucitor pe care îl poți coafa foarte ușor, cu placa sau ondulatorul.

      Ingrediente:

      • 1 avocado;
      • 2 ouă;
      • 1 lingură de miere;
      • 1 lingură de ulei de cocos


      Mod de utilizare:

      • Folosește un blender pentru a amesteca toate ingredientele.
      • Aplică masca pe păr și acoperă-l cu o cască de duș.
      • Lasă masca tratament pentru păr deteriorat să acționeze pentru aproximativ 15-20 de minute și apoi clătește părul.

      Masca de par

      Masca tratament de păr antimătreață

       

      Mătreața nu are o cauză bine știută, poate fi prezentă din cauza mai multor factori: condiții precum dermatită sau chiar folosirea unor produse nepotrivite pentru curățarea părului. Dacă observi că pielea capului se cojește și ai deseori mâncărimi, încearcă să folosești masca pentru scalp uscat recomandată mai jos.

      Mască de păr cu zahăr brun și ulei de măsline

       

      Zahărul brun funcționează ca un agent de exfoliere care te ajută să scapi de celulele moarte de piele de pe scalp, dar și de alte depuneri de produse folosite pentru stilizarea părului. Astfel, zahărul este ingredientul cheie al măștii de păr pentru mătreață, care te va ajuta să uiți de această problemă. Uleiul de măsline ajută la hidratarea părului, îi conferă strălucire și previne ruperea acestuia.

      Ingrediente:

       

      • 2 linguri de zahăr brun
      • 1 lingură de ulei de măsline

       

      Mod de utilizare

       

      • Amestecă ingredientele într-un castron.
      • Aplică amestecul pe păr începând de la rădăcini și masează ușor.
      • Lasă masca de păr cu ulei de măsline și zahăr brun să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătește părul.

      Masca de par

      Masca naturală pentru păr electrizat

       

      Electrizarea apare atunci când cuticula îi permite umezelii să iasă din păr. Astfel, firele de păr arată uscate și electrizate, în loc să fie netede și definite. În general, părul ondulat și creț este mai predispus la electrizare, deoarece este mai deshidratat. Rețeta de mască pentru păr uscat făcută în casă, pe care o găsești mai jos, va preveni electrizarea părului.

      Mască de păr cu banană, iaurt și miere

       

      Bananele sunt bogate în uleiuri naturale, potasiu și vitamine care hidratează părul și elimină efectul de electrizare. Iaurtul are în componență un nivel ridicat de acid lactic, care poate ajuta la îmbunătățirea aspectului părului degradat.

       

      Ingrediente:

       

      • 1 banană tăiată în bucățele
      • 2 linguri de iaurt simplu
      • 1 lingură de miere

       

      Mod de utilizare:

       

      • Folosește un blender pentru a amesteca ingredientele până obții o mască omogenă.
      • Aplică masca pe toată lungimea părului și acoperă capul cu o cască de duș.
      • Lasă masca de păr să acționeze pentru 30-45 de minute.
      • Clătește părul și apoi folosește șamponul și balsamul obișnuite.

      Masca de par

      Mască pentru păr gras

       

      Părul gras este de multe ori un simptom al excesului de sebum secretat de scalp, dar și produsele nepotrivite pot determina îngreunarea acestuia. Dacă părul tău devine gras la doar două ore de la spălare, încearcă să folosești această mască.

      Mască cu ou și lămâie

       

      Ouăle sunt bogate în vitaminele A, D și E și acizi grași care oferă strălucire părului. Lămâia este ideală pentru părul gras, deoarece absoarbe uleiul în exces de pe scalp, iar vitamina C din compoziție te ajută să obții un păr puternic.

       

      Ingrediente:

       

      • 1 albuș
      • sucul de la o jumătate de lămâie

       

      Mod de utilizare:

       

      • Amestecă ingredientele până obții un amestec omogen.
      • Aplică masca pe părul umed și acoperă-l cu o cască de duș.
      • Lasă masca să acționeze pentru aproximativ 30-45 de minute.
      • Clătește părul și apoi folosește șamponul și balsamul obișnuite.

      Măști pentru păr normal

       

      Chiar dacă ai părul normal, fără tendințe de îngrășare sau uscare, nu înseamnă că nu poți beneficia de pe urma utilizării unei măști naturale. O poți folosi pentru a hidrata părul în special în sezonul cald, pentru a obține mai mult volum, strălucire și pentru a stimula creșterea firelor de păr.

       

      Măștile pot fi de mare ajutor pentru a hrăni firele de păr în profunzime. Dacă îți dorești să te bucuri de un păr lung, mătăsos și sănătos trebuie să încerci modalitățile de stimulare a creșterii firelor de păr

      Mască pentru volum cu bere, banane și miere


      Berea conține minerale (siliciu, fosfor, magneziu) și vitamina B, care te ajută să obții un păr voluminos și un fir de păr mai gros. Împreună cu bananele, mierea și oul, masca îți va oferi atât volum, cât și hidratare.

       

      Ingrediente:

       

      ●     1 banană

      ●     1 ou

      ●     ½ bere răsuflată

      ●     1 lingură de miere

       

      Mod de utilizare:

       

      ●     Amestecă toate ingredientele într-un blender până obții o consistență omogenă.

      ●     Aplică masca pe tot părul, masând ușor.

      ●     Lasă masca să acționeze pentru aproximativ 40 de minute și apoi clătește părul.

      Mască pentru strălucire cu ulei de cocos, căpșune și miere


      Căpșunele sunt pline de vitamina C care ajută corpul să producă colagen, un element important al structurii părului. Această mască elimină uleiul în exces și astfel părul tău va avea o strălucire naturală.

       

      Ingrediente:

       

      ●     6 căpșune proaspete

      ●     1 lingură de ulei de cocos

      ●     1 lingură de miere

       

      Mod de utilizare:

       

      ●     Amestecă toate ingredientele într-un blender până se formează un piure.

      ●     Aplică masca pe părul umed.

      ●     Lasă să acționeze pentru aproximativ 10 minute și clătește părul.

      Cel mai bun tratament pentru creșterea părului

       

      Căderea părului este o reală problemă ale cărei cauze comune sunt vopsirea părului foarte des, lipsa unor vitamine și nutrienți din organism sau chiar dereglări hormonale. Vestea bună este că poți face o mască pentru regenerarea părului din ingrediente naturale chiar la tine acasă. Află mai jos care sunt cele mai bune măști de păr ce previn căderea acestuia sau îi pot accelera creșterea.

      Mască împotriva căderii părului, cu ulei de ricin și miere

       


      Uleiul de ricin este uleiul cel mai benefic pentru păr, fiind foarte eficient în fortifierea și regenerarea acestuia. Împreună cu mierea, cu proprietățile sale antibacteriene, poți crea o mască pentru căderea părului, care îți vindecă scalpul și sporește creșterea părului tău vizibil mai sănătos.

      Ingrediente:

       

      • 2 linguri de ulei de ricin;
      • 4 linguri de miere.

       

      Mod de utilizare:

       

      •  Amestecă ingredientele într-un bol până se omogenizează.
      • Aplică masca pe tot părul.
      • Lasă masca să acționeze timp de 30-45 de minute, după care șamponează și clătește-ți părul.

      Mască pentru creșterea părului cu ulei de cocos și scorțișoară

       


      Scorțișoara are proprietăți antimicrobiene care elimină bacteriile de pe scalp, ce afectează creșterea părului. Dacă ai scalpul curat, firele de păr vor crește mai rapid și mai puternice. Masca pentru creșterea părului făcută acasă va spori procesul de creștere și totodată îți va fortifica părul.

       

      Ingrediente:

       

      • 1 lingură de ulei de cocos
      • 1 linguriță de scorțișoară

       

      Mod de utilizare:

       

      •  Amestecă ingredientele într-un castron până se omogenizează.
      • Aplică masca pe tot părul prin masaj ușor și acoperă scalpul cu o cască de duș.
      • Lasă masca să acționeze pentru aproximativ 45 de minute și apoi clătește părul

      Mască pentru păr vopsit, cu miere și ulei de jojoba

       

      Masca pentru păr vopsit cu ulei de jojoba este extrem de utilă în cazul în care îți decolorezi și vopsești des părul. Dacă părul tău este tocit și deteriorat, această mască va acționa ca un tratament pentru păr făcut acasă, hrănind și reparând firele de păr.
       

      Ingrediente:

       

      • 4 linguri de ulei de jojoba;
      • 1 lingură de miere.

      Mod de utilizare:

       

      • Amestecă bine ingredientele până obții o compoziție omogenă.
      • Aplică masca pe părul umed.
      • Lasă masca să acționeze pentru 20-30 de minute.
      • Clătește cu apă călduță, apoi șamponează și usucă părul.

       

       

      Nu ai nevoie de mult timp sau de mulți bani pentru a avea un păr sănătos. Trebuie doar să alegi masca potrivită în funcție de tipul tău de păr. Așa că dă fuga în bucătărie și prepară o mască naturală. Ai grijă ca după aplicarea ei să clătești bine părul pe toată lungimea lui și să folosești un uscător de păr care să-i păstreze hidratarea și strălucirea. Astfel, în numai 30 de minute te poti bucura de beneficiile ingredientelor naturale.

      Produse recomandate

      Sursă foto: Philips și Shutterstock

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.