0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      De ce parul blond are nevoie de ingrijire speciala ► Sfaturi utile pentru un par frumos, sanatos si stralucitor ► Cum pastrezi nuanta perfecta de blond mai mult timp

      Ghid pentru îngrijirea părului blond:
      cum să menții nuanța perfectă și sfaturi pentru un păr frumos 

      Chiar dacă ai un păr blond natural sau vopsit, ca să îl faci să arate bine și să fie strălucitor, trebuie să îl îngrijești constant și în mod corect. În acest articol vei afla cum poți să întreții părul blond, dar și ce presupune întregul proces de îngrijire.

      De ce părul blond are nevoie de îngrijire specială 

       

      Părul blond are nevoie de mai multă îngrijire față de nuanțele mai închise, deoarece firele de păr sunt mai sensibile la factorii de mediu (soare, apă, poluare), iar cu cât este coafat mai des, cu atât tinde să aibă un aspect uscat, iar firele de păr încep să se rupă. În acest context, cele mai bune uscătoare de păr sunt cele cu numeroase setări și funcții.

       

      Totodată, părul blond natural are un conținut mai mic de melanină, motiv pentru care își pierde mai ușor strălucirea și are tendința să se usuce mai repede și să devină casant și fragil.


      Părul blond vopsit, pe de altă parte, are tendința să deshidrateze și să devină poros din cauza vopselii. Vopseaua în nuanțe de blond are o cantitate mare de amoniac și este folosită în combinație cu un oxidant puternic, de 12%, tocmai pentru a putea deschide culoarea firului de păr.

      Reguli de bază pentru îngrijirea corectă a părului blond 

       

      Din fericire, deși părul blond este mai sensibil față de alte nuanțe de păr mai închise, există câteva metode care să te ajute să îți păstrezi părul hidratat, sănătos și strălucitor, inclusiv în condițiile folosirii frecvente a celor mai bune plăci de păr sau a altor dispozitive care folosesc temperaturi crescute. Iată câteva sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului blond de care ar trebui să ții cont:

      Menține întotdeauna părul hidratat 

       

      Părul blond vopsit este mult mai deshidratat și uscat față de părul blond natural. Din cauza decoloranților din vopsea, părul este privat de uleiurile și nutrienții aflați în cuticula firului de păr. Tocmai de aceea trebuie să incluzi în ritualul tău de îngrijire a părului o mască pentru reparare în profunzime și un balsam de păr.

       

      Totodată, părul blond nu trebuie spălat zilnic, însă la fiecare spălare trebuie să folosești produse speciale pentru tipul tău de păr. Atât șamponul, cât și balsamul trebuie să aibă o formulă care să îți păstreze și să îți protejeze culoarea părului, așa cum sunt produsele fără sulfați, cu nuanțe de violet sau argintiu.

       

      După spălare, aplică o mască de păr reparatoare și cu hidratare intensă. Repetă acest tratament de îngrijire a părului la fiecare spălare. Părul își va menține strălucirea, va fi hidratat și vei preveni ruperea firelor de păr. Caută idei de masti de par naturale, pentru sesiuni de răsfăț.

      Menține întotdeauna părul hidratat

      Protejează-ți părul de căldură 

       

      Prea multă căldură îți va usca părul și, în timp, își va pierde strălucirea. Așa că, înainte să folosești un uscător de păr, aplică un spray sau o cremă protectoare ca să previi deteriorarea părului, iar nuanța să nu își piardă din intensitate.

      DryCare Prestige Uscător de păr MoistureProtect

      Din păcate, acest produs nu mai este disponibil

      Ferește părul de razele soarelui 

       

      Razele ultraviolete sunt dăunătoare nu numai pentru piele, ci și pentru păr, în special pentru părul blond. Acestea usucă firele de păr și îți transforma nuanța părului dintr-un blond strălucitor într-o nuanță de portocaliu. Atunci când mergi la plajă sau petreci mai mult timp în aer liber, folosește o pălărie sau o eșarfă ca să îți protejezi părul de soare sau o loțiune de păr cu factor de protecție solară.

      Protejează-l de apa sărată din mare sau apa din piscină

       

      Atât apa sărată, cât și apa cu conținut mare de clor din piscină pot să afecteze părul blond. În general este recomandat să porți o cască de înot, însă dacă nu este neapărat stilul tău, este esențial să aplici un tratament pentru protecția părului înainte să mergi la piscină.

       

      Tratamentul constă în aplicarea unui balsam de păr înainte să intri în apă, astfel încât să creezi o barieră, iar după ce ai ieșit din apă, clătește-ți părul cât mai repede. Dacă obișnuiești să înoți des și observi că părul începe să capete o nuanță verzuie, folosește un șampon clarifiant ca să îți protejezi culoarea blondă a părului. În cazul în care nu poți scăpa de acea nuanță verzuie doar cu șampon, ar trebui să mergi la salon ca să obții din nou nuanța ideală de blond.

      Folosește produsele potrivite pentru vopsit 

       

      Pudra decolorantă, spre deosebire de decolorantul lichid, este mai blândă cu firele de păr. Totodată, atunci când vrei să reîmprospătezi nuanța de blond, decolorantul trebuie aplicat doar la rădăcini, nu și la vârfuri. Acestea sunt deja decolorate și se pot usca prea mult dacă folosești frecvent decolorant. Totodată, este recomandat să îți tunzi vârfurile în mod regulat ca să previi despicarea lor.

       

      Părul blond trebuie vopsit o dată la trei sau patru săptămâni. În cazul în care rădăcina crește prea mult, există riscul să nu se mai decoloreze la fel de bine.

       

      În plus, după ce ai vopsit părul, evită să te speli din nou în următoarele 24 de ore, astfel încât să îi permiți culorii să se fixeze cât mai bine în firele de păr, iar culoarea să reziste mai mult timp.

      Menține întotdeauna părul hidratat

      Alege produsele potrivite pentru îngrijire

       

      Uleiurile de păr sunt ideale pentru nuanțele deschise, în special uleiul de argan, jojoba, cocos sau cel din nuci de Macadamia. Acestea trebuie aplicate de la jumătatea firelor de păr în jos ca să îți menții părul hidratat. După ce ai terminat de aranjat părul, aplică un spray pentru strălucire ca să menții nuanța vibrantă.

       

      O dată pe săptămână sau măcar o dată la două săptămâni optează pentru un balsam de păr leave-in ca să menții părul hidratat.

       

      Totodată, după spălare, folosește un prosop din bumbac pentru uscarea firelor de păr și nu freca părul prea tare. În acest fel vei evita despicarea firelor de păr. Ca să descurci părul, folosește o perie din lemn și cu păr natural, mai ales dacă părul tău se electrizează ușor la pieptănat.

       

      Pentru strălucire, poți să folosești și o infuzie de flori de mușețel, pe care să o aplici pe păr după ce s-a răcit. Lasă să acționeze timp de 15 minute și apoi clătește cu apă călduță.

      Cum poți păstra nuanța perfectă și strălucirea părului blond mai mult timp 

       

      O soluție ideală ca să îți păstrezi culoarea părului pentru mai mult timp este să folosești un șampon nuanțator cu tonuri de violet. Aceste produse sunt special create pentru părul blond și te ajută să ai o culoare vibrantă și strălucitoare.

       

      Pigmenții violet din șampon sunt absorbiți de foliculii firelor de păr, previn și stopează apariția nuanțelor calde de galben. Totodată, ține cont și de tipul de șampon pe care-l alegi, deoarece unele pot avea formule mult prea puternice pentru părul tău. Poți cere sfatul stilistului tău, care îți va recomanda produsul potrivit pentru tine.


      Folosește șamponul nuanțator cel puțin o dată pe săptămână, alternând și cu alte tipuri de șampoane. Dacă observi că nuanța de galben revine prea repede, folosește șamponul mai des și lasă-l să acționeze pe firul de păr timp de cinci minute. În schimb, dacă părul devine prea cenușiu, redu cantitatea de șampon și lasă-l în păr timp de două minute.

       

      Un mic truc ca să eviți spălarea frecventă a părului, deoarece la fiecare spălare vopseaua se duce, este să folosești din când în când și un șampon uscat.

       

      Sursă foto: Shutterstock, Philips

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.