0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Ce placa de par este mai buna ▶ Tipuri de placi de par ▶ Placa de par din ceramica, eficienta si accesibila ▶ Modul de utilizare a placii de par

      Cum alegi cea mai bună placă pentru tipul tău de păr

       

      Oricât am experimenta cu diverse stiluri de coafură de-a lungul timpului, baza unei coafuri reușite rămâne mereu aceeași: un păr care strălucește de sănătate. Dacă ești în căutarea unei plăci de păr care să funcționeze ireproșabil, menajându-ți firul de păr în același timp, află care sunt cele mai importante caracteristici ale acestui aparat.

       

      De la design până la materialul inclus și tehnologia încorporată ori temperatura maximă a aparatului, aceste criterii te vor ajuta să decizi care este placa de păr ideală pentru tine.

      1. Principalele tipuri de placă de păr

       

      Plăcile de păr pot oferi opțiuni și rezultate diferite, în funcție de materialul din care sunt realizate. Cel mai adesea, plăcuțele de încălzire ale acestor aparate sunt fabricate din ceramică, titan, turmalină, metal sau sticlă termorezistentă.

       

      Plăci din ceramică sunt atât eficiente, cât și accesibile ca preț și sunt una dintre cele mai populare opțiuni, de peste 20 de ani. Acestea se încălzesc repede și uniform, ajungând la temperaturi de peste 200 de grade Celsius. Datorită suprafeței netede și a opțiunilor de reglare a temperaturii, aceste plăci sunt potrivite oricărui tip de păr, chiar și unuia deteriorat.

       

      Opțiuni mai accesibile:

       

      • Pe lângă această opțiune, există și aparate cu plăci din metal, care sunt doar acoperite cu ceramică sau chiar teflon. Acestea sunt mai puțin costisitoare, dar și mai puțin rezistente, deoarece în timp stratul superior se subțiază, scoțând la iveală metalul. Acesta nu se va încălzi uniform și prezintă riscul agățării și deteriorării firului de păr.
      • Plăcile din sticlă termorezistentă se comportă oarecum similar celor din metal, încălzindu-se neuniform. Din acest motiv, nu sunt la fel de eficiente precum alte opțiuni și există chiar riscul de a arde firul de păr, dacă se insistă prea mult. În plus, acestea se pot strica ușor, dacă instrucțiunile de folosire nu sunt respectate întocmai.

       

      Opțiuni mai costisitoare, dar mai eficiente pe termen lung:

       

      • Plăcile din titan pot fi mai scumpe și sunt recomandate în special pentru părul creț și greu de coafat. Acestea se încălzesc mai repede decât plăcile din ceramică și ating temperaturi și mai înalte, cu ajutorul cărora netezesc chiar și cele mai rebele fire de păr. Este și cea mai bună variantă de prevenire și eliminare a disconfortului estetic generat de părul electrizat, care poate da bătăi de cap.
      • Turmalina este un material semiprețios care se poate adăuga în învelișul plăcilor de păr realizate din alte materiale, deoarece reduc frecarea. Plăcuțele care includ turmalină mai sunt numite și plăci ionice, deoarece produc mai mulți ioni negativi decât pozitivi, fiind ideale pentru părul uscat și deteriorat.

      Studiaza oferta noastră pentru placi de indreptat parul, pentru a putea compara și alege cea mai bună variantă pentru tine.

      2. Cum alegi varianta care ți se potrivește

       

      Pentru a face o selecție între toate plăcile de păr disponibile, ține cont atât de materialul din care acestea sunt realizate, cât și de tehnologia pe care o utilizează. Forma și dimensiunea plăcilor sau ușurința manevrării acestora determină, de asemenea, eficiența produsului pentru tipul tău de păr și calitatea rezultatului pe care îl vei obține. Dacă obișnuiești să îți faci des coafuri cu placa, cu siguranță ai nevoie de produse ușor de utilizat.

      Pentru părul subțire sau degradat

       

      Firul de păr subțire se întinde relativ ușor, dar nu tolerează temperaturi prea ridicate, așa cum se întâmplă în cazul celui degradat. Din acest motiv, este indicat să alegi o placă de păr care nu se supraîncălzește sau una care îți oferă diferite niveluri de temperatură. Astfel, vei putea regla căldura distribuită în funcție de nevoile tale. În plus, poate fi de ajutor să aplici sfaturile de ingrijire a parului blond sau a parului sensibil înainte, în timpul și după utilizarea plăcii.

       

      Materialul ideal: plăcile din ceramică și turmalină, care se încălzesc uniform și limitează frecarea, deteriorarea sau ruperea părului.

      Forma și dimensiunea: aparatele cu plăci înguste sunt ideale, deoarece expunerea părului la căldură este cât se poate de scurtă. Dacă obișnuiești să îți faci des coafuri cu placa, cu siguranță ai nevoie de produse ușor de utilizat.

       

      Îți recomandăm plăcile de păr Sublime Ends și Vivid Ends cu plăci fine din ceramică și tehnologia SplitStop, care protejează vârfurile fragile.

      Tipuri de espressoare

      Pentru părul rebel și voluminos

       

      Pentru a întinde acest tip de păr și pentru ca rezultatul obținut să se mențină peste zi, vei avea nevoie de o placă de păr de top, care ajunge cu ușurință la temperaturi de peste 200 de grade Celsius. Cu cât aceasta degajă mai multă căldură, cu atât procesul va fi mai rapid și mai eficient, iar sănătatea părului nu va avea de suferit.

       

      Materialul ideal: plăcile din titaniu se încălzesc mai repede și ating temperaturi mai mari decât majoritatea plăcilor produse din alte materiale.

      Forma și dimensiunea: se recomandă elementele termice late, care să acopere o suprafață mare și să aplice o căldură constantă în timpul netezirii fiecărei secțiuni de păr.

       

      Îți recomandăm plăcile de păr Philips, realizate din plăci flexibile din titan, care ajunge la temperatura de 230 de grade Celsius în doar 10 secunde.


      Orice podoabă capilară poate fi netezită cu ușurință cu ajutorul unei plăci inteligente cu senzorul Moisture Protect. Aceasta diagnostichează în mod constant gradul de hidratare a firului de păr și își autoreglează temperatura în concordanță. Astfel, poți fi sigură că părul tău beneficiază de o îngrijire corespunzătoare de fiecare dată când utilizezi această placă.

      Tipuri de espressoare

      3. Cum se utilizează placa de păr, pentru a obține rezultatul dorit

       

      Indiferent de tehnologia pe care o utilizează, plăcile de întins părul funcționează după același principiu: îl îndreaptă prin rearanjarea lanțurilor de cheratină din interiorul firului de păr. Cheratina este o proteină care determină rezistența și sănătatea podoabei noastre capilare, iar utilizarea corespunzătoare a plăcii este esențială pentru menținerea vitalității părului.

       

      • În mod periodic, fă-ți o programare la coafor, pentru a ajusta lungimea părului, înainte ca acesta să devină casant. Dacă vârfurile încep să se despice, acestea ar trebui tăiate, pentru ca părul să fie mai ușor de întins și de aranjat.
      • De asemenea, oferă-i părul tău îngrijirea necesară, prin folosirea unui șampon și a unui balsam de păr cu ingrediente și proprietăți nutritive. Acestea vor ajuta la menținerea supleții firului de păr și îl vor proteja în timpul expunerii la căldura degajată de cele două plăci ale aparatului.
      • Folosește placa doar pe părul uscat, pentru ca procedura de îndreptare să nu îți deterioreze podoaba capilară.
      • Pentru ca părul să fie cât mai ușor de întins, piaptănă-l sau perie-l bine înainte. Cu cât procesul de întindere a părului este mai scurt și mai eficient, cu atât acesta va fi mai protejat, pe termen lung.
      • Aplică un spray de protecție termică de-a lungul firelor de păr, evitând rădăcinile acestora. Acest produs nu ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire, dacă îți întinzi frecvent părul sau dacă textura acestuia necesită o expunere prelungită la căldură pentru a se întinde corespunzător.
      • Setează temperatura corectă a plăcii de păr, conform instrucțiunilor indicate în manualul de utilizare pentru lungimea și tipul părului tău.
      • Împarte părul în secțiuni mai mici, de care să te ocupi pe rând, pentru a te asigura că placa a întins fiecare latură a podoabei tale capilare, inclusiv acele fire rebele care nu sunt evidente la o primă vedere.
      • Folosește placa trecând o dată peste fiecare secțiune în parte, apoi repetă procesul începând cu straturile de păr de la baza capului și încheind cu cele din partea superioară, pentru a obține volumul dorit.
      • Evită zona rădăcinilor și a scalpului și ține placa la distanță de piele, pentru a nu-ți provoca arsuri. De asemenea, ai grijă să nu tragi de păr strângând prea tare plăcile aparatului în timpul folosirii.
      • După ce ai ajuns la rezultatul dorit, aplică produsul preferat de stilizare, însă evită spray-urile fixative care usucă și îmbâcsesc părul.
      • Ai grijă să scoți placa de păr din priză și las-o să se răcească înainte de a o curăța cu un șervețel sau o dischetă demachiantă cu puțină apă micelară ori un alt produs de curățare delicat, care nu conține alcool. Depozitează placa într-un loc ferit de praf, astfel încât să fie gata oricând pentru următoarea utilizare.

       

      Folosind o placă de păr de calitate, îți va fi ușor să-ți întinzi și să-ți întreții părul ca la carte. Cu puțină grijă, vei putea folosi aceeași placă de păr ani de-a rândul, pentru a obține un rezultat ireproșabil de fiecare dată.

      Sursă foto: Philips

      Citește în continuare

      • Pentru bărbați
        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Te gandesti sa-ti razi barba? Cu doar un pic de pregatire vei evita să-ti iriti pielea. Afla cum sa-ti razi barba in 4 pasi simpli.

        Află mai multe
      • Stil de viață
        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Dupa saptamani de relaxare

        Află mai multe
        Mai multe:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.