0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    copiii si craciunul

    Descoperă în continuare ce e bine să știi despre dezvoltarea limbajului celor mici.

    Hai afară la zăpadă! Cum ne petrecem timpul cu copiii în sezonul rece

    Iarna înseamnă vacanță, cadouri și distracție în zăpadă, dar în același timp temperaturi scăzute și mai puține activități organizate în aer liber. Vrei să petreci zilele de iarnă împreună cu familia, într-un mod cât mai plăcut? Ți-am pregătit o listă cu idei de care se vor bucura deopotrivă adulții și copiii.

    Activități de iarnă pentru copii - cum ne consumăm energia în sezonul rece

     

    Iernile din ziua de astăzi sunt destul de diferite de cele cu care am fost obișnuiți în copilărie. Dacă nu locuiești într-o zonă de munte, ninsoarea se lasă mult așteptată, iar ocaziile de distracție pot părea mai puține. Deși ți-ai dori să plimbi copilul cu săniuța sau să construiți împreună un om de zăpadă, trebuie să te gândești la alte variante de distracție și la alte activitati pentru consumarea energiei copiilor.

    Iată câteva activități de care te poți bucura împreună cu cei mici, chiar și în lipsa zăpezii:

    • Mergeți împreună la târgul de Crăciun - copiii sunt fermecați de bradul uriaș, mirosul de turtă dulce și tarabele pline cu bunătăți și obiecte handmade. Puteți să ascultați colinde, să alegeți cadouri pentru cei dragi și chiar să vă întâlniți cu Moșul, care de obicei e prezent la târguri.
    • Faceți plimbări scurte, pentru a admira decorațiunile de Crăciun - pe jos sau cu mașina, merită să străbateți cartierul sau centrul localității. Veți avea ce vedea și veți simți împreună magia sărbătorilor.
    • Pregătiți împreună preparate de sezon - copiii se bucură când sunt implicați în activități casnice, dacă acestea li se par distractive. Faceți prăjiturele sau fursecuri colorate, pe care cei mici le pot decora cu glazură sau bomboane. Dacă ai mai mulți copii, de vârste diferite, vă puteți împărți sarcinile: în timp ce tu prepari hrana pentru bebeluș, copilul mai mare se ocupă de ornarea platoului cu gustări pentru restul familiei.
    • Citiți povești de Crăciun - există nenumărate cărți pentru copii care merită citite în preajma sărbătorilor, pentru că aduc un plus de magie întregii familii. Pregătește un colț confortabil și călduros, în care să stai cu cel mic la ceas de seară, în compania poveștilor preferate. Această activitate poate deveni o tradiție a lunii decembrie, păstrată și la al doilea copil.
    • Decorați împreună locuința - copiii sunt încântați să decoreze bradul și restul casei, mai ales dacă au voie să aleagă globurile preferate sau să confecționeze ei înșiși globuri, ghirlande și coronițe.
    • Organizați seri de filme - cu desene vesele sau filme de sărbători, fructe și o cană cu ceai sau ciocolată caldă, serile de iarnă pot trece mult mai plăcut.  

    timp cu familia si bunicii

    Cum pregătești decorațiuni handmade împreună cu copiii

    • Cumpără materiale suficiente - găsești în comerț suficiente variante, așa că poți alege diverse seturi DIY, care să includă mărgele, globuri, hârtie colorată, sclipici, paiete și multe altele. Cumpără mai multe materiale, fiindcă e posibil ca decorațiunile să nu iasă din prima și nu ai vrea să îi vezi pe cei mici supărați din cauză că nu mai aveți cu ce lucra.
    • Caută alternative ieftine și naturale - poți folosi nu doar seturile de la magazine, ci și ceea ce ai prin casă sau găsești în natură: conuri de brad, frunze uscate, fructe, flori, pene, rămurele de brad. De exemplu, gândește-te că un con pictat cu auriu poate deveni o decorațiune interesantă.
    • Folosește materiale și unelte adecvate - dacă ai un copil mic, nu e recomandat să îi lași la îndemână o foarfecă ascuțită sau mărgele. Ia în calcul, de asemenea, faptul că va trebui să îți supraveghezi copilul, pentru ca acesta să nu înghită materialele folosite sau să se rănească. E de preferat să te ocupi tu de decorațiunile care pot fi problematice pentru cei mici. O idee excelentă este să cumperi globuri simple, pe care să le pictați împreună.

    timp liber ca mama

    Jocuri de familie amuzante - cum te distrezi cu întreaga familie

    Pentru că vacanța de iarnă nu ar fi completă fără distracție și zâmbet pe fața tuturor membrilor familiei, ți-am pregătit și câteva idei de jocuri de sarbatori pentru copii, de care se va bucura întreaga familie:

    • Organizați o vânătoare de cadouri - cei mici vor fi încântați să caute indicii, cu ajutorul cărora să găsească în final darurile de la Moș Crăciun.
    • Faceți o seară de karaoke - dacă ai acasă un aparat de karaoke, sau pur și simplu folosind YouTube, puteți organiza un concurs de cântat colinde.
    • Jucați mimă - mima este un joc distractiv și dinamic, care implică întreaga familie și poate fi perfect chiar și când aveți în vizită alte rude sau prietenii.
    • Jucați Remi - îl poți propune dacă ai copii mai mari, care pot înțelege jocul. Poate fi jucat cu succes în 2 sau 3 persoane.
    • Încercați jocuri de strategie - jocurile de tip Monopoly antrenează atenția și gândirea analitică, dar vin la pachet și cu multă distracție.
    • Distrați-vă cu Nu te supăra frate - e un joc potrivit și pentru copiii mai mici. Poți găsi și alte jocuri similare, în care câștigătorul e cel care ajunge primul la țintă.

    Dacă vrei să descoperi și alte idei distractive pentru întreaga familie, urmărește-o pe Mami-Influencerița Philips Avent, Elena Zagaican, în clipul de mai jos.

     

    Hai afara la zapada! Cum ne petrecem timpul cu copiii in sezonul rece

    Citește în continuare

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.