0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum să te tunzi singur cu mașina de tuns: ghid complet

    Home ›› Cum să te tunzi singur cu mașina de tuns: ghid complet

    Cum să te tunzi singur cu mașina de tuns: ghid complet

     

    Să obții singur o tunsoare de invidiat nu este chiar atât de greu pe cât pare. Important este să ai la îndemână instrumentele necesare. Descoperă, în continuare, ce avantaje ai atunci când folosești o mașină de tuns performantă și care sunt pașii pentru o frizură ca la salon.

    De ce instrumente ai nevoie să te tunzi singur acasă

    Philips trimmer

     

    Pentru a obține acasă un look reușit, pe lângă puțină îndemânare, ai nevoie și de instrumentele necesare care să te ajute în acest proces. Iată care sunt acestea:

     

    1. O mașină de tuns performantă

     

    Fie că ai deja experiență și ți-ai mai tăiat părul de câteva ori acasă, fie că acum ai prins curajul să încerci pentru prima dată, cu siguranță o mașină de tuns performantă poate să fie partenerul ideal care să se asigure să ajungi la rezultatul dorit. Pentru o precizie și control total asupra tunsorii, îți recomandăm aparatul de tuns Hairclipper series 9000. Iată de ce:

     

    • ecranul tactil îți permite să alegi cu ușurință una din cele 400 de setări de lungime;
    • beneficiezi de un tuns precis cu 3 piepteni reglabili pentru păr;
    • nu trebuie să îți faci griji cu privire la calitatea tunsorii: lamele din oțel cu înveliș de titan și ascuțire automată sunt create pentru performanță de durată;
    • poți să folosești funcția Turbo automată care se adaptează la firele de păr mai groase;
    • nu pierzi prea mult timp cu tunsoarea: modelul Hairclipper series 9000 are un element de tăiere dublu ascuțit care taie de 2 ori mai repede decât aparatele de tuns obișnuite de la Philips;

    👉Testează aparatul de tuns Hairclipper series 9000 de la Philips și obține rezultatele dorite fără prea mult efort!

    2. Foarfecă și pieptene

     

    O foarfecă și un pieptene potrivit pot completa cu succes procesul de obținere a unei tunsori de invidiat. În timp ce pieptenele este recomandat să fie cu dinți medii, foarfeca trebuie să aibă anumite caracteristici care să te ajute să pui la punct ultimele detalii ale frizurii. Una dintre acestea este reprezentată de tipul lamelor. Este bine ca foarfeca să aibă o lamă concavă în interior și convexă la exterior deoarece, în acest mod, vei obține cele mai precise tăieturi. Lungimea lamei trebuie să fie între 14 cm și 15.2 cm, aceasta fiind și dimensiunea utilizată de saloane. 

     

    Nu în ultimul rând, trebuie să acorzi atenție materialului din care este confecționată foarfeca deoarece, în funcție de calitatea acestuia, performanța, greutatea și tehnica variază foarte mult. Având în vedere că folosești foarfeca acasă pentru uz personal, poți să optezi pentru  un aliaj pe bază de inox sau oțel inoxidabil. Aceste materiale sunt populare datorită ușurinței de manevrare și a durității sporite.


    3. Oglinda

     

    Pentru a avea o imagine cât mai clară a tunsorii, folosește o oglindă de dimensiune medie care să te ajute să obții rezultatul dorit. Fie că întrebuințezi oglinda din baie, fie cea din camera de zi, nu uita să ții cont și de luminozitate. Cel mai indicat este să te tunzi la o lumină naturală, însă, dacă nu poți beneficia de acest lucru, alege o lumină caldă, de intensitate medie, pentru a obține look-ul pe care ți-l dorești.

     

    👉Descoperă cum iti poti intretine tunsoarea si barba la tine acasă.

    Cum să te tunzi singur acasă în 4 pași simpli

     

    Atunci când ai la îndemână mașina de tuns potrivită și puțină răbdare, procesul de obținere a unui look modern poate fi chiar plăcut. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a ajunge la rezultatul dorit:

    1. Spală părul bine

     

    Un păr care are exces de sebum acumulat la rădăcină va îngreuna procesul de tundere, astfel că primul pas important pe care trebuie să îl faci pentru a obține tunsoarea visată este să speli părul bine. Pentru acest proces, nu este nevoie să folosești un șampon special, ci este suficient să aplici pe scalp produsul tău obișnuit.

    După ce îl clătești cu apă călduță, usucă-l cu un prosop și, cât timp este încă umed, folosește un pieptene pentru a-l descâlci. După ce ai parcurs și acest pas, usucă părul cu uscătorul sau lasă-l să se usuce natural înainte de a începe să-l tai.

    2. Începe să tunzi

     

    Acum vine partea în care va trebui să folosești mașina ta de tuns profesională și care îți va demonstra cât este de important să deții un astfel de instrument. Cea mai ușor de obținut tunsoare, care este și la modă, este cea în care lateralele și spatele capului sunt tăiate scurt, cu o conicitate treptată spre părul mai lung, spre vârful capului. 

    Primul pas pe care trebuie să îl faci în această etapă este să începi cu părțile laterale. Pentru asta, alege dimensiunea dorită pe aparatul de tuns și taie părul în direcția de creștere, începând de jos și deplasând aparatul în sus. Repetă această mișcare de câteva ori, ca să te asiguri că ai trecut peste toate firele de păr.

    După ce ai obținut rezultatul dorit pe laterale, poți începe să tunzi partea din spate. Asigură-te că tunsoarea este uniformă și se armonizează bine cu părțile laterale. 

    În final, alege o dimensiune mai mare pe aparatul de tuns și fă cât mai firească tranziția de pe părțile laterale și spate, spre partea superioară.

    3. Rafinează-ți părul

     

    Odată ce procesul de tăiere a părului este complet, folosește oglinda pentru a verifica părțile laterale și cea din spate a capului și pentru a verifica dacă totul este uniform. Pentru a face asta, folosește pieptenele, apucă o secțiune orizontală din aproximativ același punct pe fiecare parte a capului și compară-le să vezi dacă au aceeași lungime. Dacă există diferențe, folosește foarfeca pentru a ajusta acolo unde este nevoie. 

    Recomandarea este să tai întotdeauna mai puțin la început, ca să lași loc de retușuri mai târziu.

    4. Fă ultimele retușuri

     

    Odată ce te-ai asigurat că fiecare secțiune a părului are dimensiuni egale, a sosit momentul să treci la perciuni. Aici procesul este foarte simplu: taie perciunii de jos în sus până ajungi la dimensiunea dorită. Pentru a te asigura că au aceeași lungime, pune degetele sub fiecare perciune atunci când îl tai.


    👉Descoperă gama Philips de aparate de tuns și obține o frizură profesională la tine acasă!

     

    După ce ai trecut și peste acest pas, clătește-ți capul cu apă călduță pentru a înlătura orice fire de păr rămase pe gât și pe umeri. Apoi, usucă-te cu prosopul și oferă tunsorii tale forma pe care ți-o dorești.Pentru un look de revistă, poți să folosești produse de styiling, precum ceara pentru păr sau fixativul.

     

    Obținerea frizurii potrivite nu a fost niciodată mai ușoară! Creează ușor și rapid stilul pe care ți-l dorești și bucură-te de o experiență plăcută, fără efort, cu ajutorul aparatelor de tuns de la Philips.

     

    sursă foto: freepik.com

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.