1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  • 30 zile drept de retur

  • Livrare gratuită

  • Accesorii originale Philips

  • NOU! Plătește în rate cu ING Credit Card

  Produse

   De ce este important sa iti ingrijesti parul ➤ Ingrijirea parului de pe cap ➤ Ingrijirea barbii ➤ Ingrijirea parului din nas, urechi si sprancene ➤
   Bărbierit

   Cum îți poți îmbunătăți aspectul fizic prin îngrijirea părului facial și corporal

    

   Eliminarea părului în exces din zonele vizibile și chiar mai puțin vizibile îți poate aduce o serie de beneficii, de la o încredere crescută în sine la o igienă mai bună.

    

   Dacă alegi să folosești un aparat de tuns rezistent la apă, procesul devine extrem de rapid și ușor de pus în aplicare. Îți explicăm mai jos cum să îți îngrijești fiecare zonă de pe corp și față pentru a lăsa mereu o impresie plăcută.

   1. De ce este important să îți îngrijești părul de pe față și corp

    

   Îngrijirea corporală este esențială pentru a-ți menține sănătatea și încrederea în sine, dar și pentru a face o impresie bună celor din jur. Iată de ce este indicat să elimini părul corporal:

    

   ●      vei arăta mai bine - indiferent dacă este vorba despre abdomen, omoplați sau față, un corp îngrijit va arăta mai tânăr și mai tonificat, iar lipsa părului în exces îți va scoate în evidență mușchii și trăsăturile de care ești mândru;

   ●      este mai igienic - pe firele de păr se pot depune diverse particule, cum ar fi celulele de piele moartă sau picături de transpirație care pot emana un miros neplăcut; dacă părul este menținut scurt, acest risc este îndepărtat;

   ●      vei transpira mai puțin - transpirația este produsă pentru a răcori corpul; dacă ai mai puțin păr care să îți acopere corpul, acesta nu va fi nevoit „să muncească” la fel de mult pentru a regla temperatura; astfel, în special în timpul verii, vei transpira mai puțin.

   2. Îngrijirea părului de pe cap

   Dacă preferi să te tunzi singur, acasă, este important în primul rând să ai instrumentele potrivite: o oglindă de perete și una mică, de mână, un pieptene, o foarfecă de tuns și un aparat de îngrijre multifuncțional. Următorul pas este să te decizi asupra tunsorii pe care ți-o dorești.

    

   Primul criteriu de care trebuie să ții cont este forma feței tale. Dacă ai un chip rotund, alege un stil cu păr mai lung în vârful capului și mai scurt în dreptul pomeților, pentru a alungi vizual forma feței. Pentru o față în formă de inimă, părul ar trebui să fie mai lung în dreptul pomeților, iar pentru o față pătrată este recomandat un breton scurt.

    

   Când vei începe procesul propriu-zis al tunsului, alege mereu setarea pentru părul cel mai lung, astfel încât să poți tăia oricând mai mult dacă este nevoie. Începe cu o parte a capului, apoi cu spatele, unde vei folosi oglinda pentru a te asigura că tai părul la dimensiunea potrivită.

    

   Nu uita de margini și perciuni. Ține urechea cu mâna și tunde cu grijă părul la dimensiuni egale pe ambele părți ale capului. Dacă te-ai tuns foarte scurt, îți poți aranja și linia părului, modificând-o până ajunge la forma pe care ți-o dorești.

   Multigroom series 7000 14 în 1, faţă, cap şi corp
   Preț

   3. Îngrijirea bărbii

   Barba este unul dintre primele lucruri pe care o persoană le va remarca la tine. Dacă vrei să faci o impresie bună, este important să ai o barbă îngrijită, indiferent de lungimea ei. Uite câteva sfaturi care te vor ajuta să îi definești forma:

    

   • barba crește rapid, așa că este recomandat să o tunzi la aproximativ două săptămâni, pentru a nu căpăta un aspect neîngrijit;
   • folosește un aparat de tuns barba cu ghidare laser care să te ajute să obții un contur bine definit;
   • este important să creezi o separare evidentă între gât și barbă: aceasta ar trebui să pornească la o distanță de două degete deasupra mărului lui Adam și să formeze un U până în spatele urechilor; tot ce este mai jos de acestă linie imaginară trebuie ras.
   • dacă ai o barbă lungă, folosește un pieptene pentru a întinde firele de păr, astfel încât să le poți tunde la o lungime egală;
   • poți folosi un ulei sau o cremă de barbă care să îți hidrateze părul și să îl facă mai puțin aspru la atingere.
   Aparat de tuns barba cu aspirare
   Preț

   4. Îngrijirea părului corporal

   Din motive de igienă, este important să ai un aparat de ras corporal special, nu să îl folosești pe cel pentru barbă pe corp și viceversa. În plus, folosește o cremă hidratantă imediat după ce ai tuns părul; asta îl va face mai moale, astfel încât să nu te înțepe dacă are o lungime prea scurtă.

   Piept, spate și umeri 

    

   Dacă practici un sport de performanță, precum înotul sau ciclismul, este recomandat să înlături tot părul corporal, deoarece te va ajuta să ai o performanță mai bună - vei aluneca mai bine în apă și nu ți se vor agăța hainele în păr.

    

   Altfel, doar din motive estetice, este de ajuns să tunzi părul până la o lungime potrivită. Folosește aparatul de îngrijire multifuncțional în direcția opusă celei de creștere a firului de păr. Este de ajutor să faci asta în fața unei oglinzi, pentru că vor fi zone unde nu vei avea o vizibilitate foarte bună.

    

   Poți opta pentru un aparat rezistent la apă, pentru comoditate și rapiditate. De fiecare dată când faci duș, poți tunde firele de păr care au ajuns la o lungime inestetică, iar apoi poți clăti aparatul fără probleme la robinet.

   Axilă, zona inghinală și genital

    

   În zona axilei nu este nevoie să razi părul de tot; îl poți tunde până la o lungime de doi centimetri, astfel încât să nu se vadă când ții mâinile pe lângă corp sau porți un maiou la sală.

    

   Zonei inghinale trebuie să îi acorzi o atenție mai mare, deoarece este foarte sensibilă și orice tremurat al mâinii poate provoca o rană. Folosește cea mai joasă treaptă a aparatului, dar încearcă să nu atingi pielea, dacă este posibil. Nu tunde părul până la piele (altfel riști să te confrunți cu iritații) și nu uita să aplici ulterior o cremă hidratantă.

   5. Îngrijirea părului din nas, urechi și sprâncene

    

   Deși părul din zona nasului, urechilor și sprâncenelor joacă un rol important pentru sănătatea ta - împiedică pătrunderea particulelor de praf și a bacteriilor -, o cantitate în exces și vizibilă în afara acestor părți ale corpului poate fi inestetică. Atunci când participi la o întâlnire la muncă sau chiar la una romantică, partenerii pot crede că ești neîngrijit dacă observă firele de păr rebele.

    

   Cea mai bună soluție pentru a scăpa de aceste fire de păr este să folosești un aparat de tuns special pentru aceste zone. Acesta are un design ergonomic care îți permite să ajungi ușor în zonele greu accesibile și să îndepărtezi părul nedorit fără să îl smulgi.

    

   Când vine vorba de sprâncene, nu este nevoie să mergi la pensat ca să obții o formă simetrică. Este de ajuns să tunzi părul dintre ele, astfel încât să existe o separare clară între cele două sprâncene. Mai mult, poți pieptăna sprâncenele în sus și să le tunzi pe cele care sunt prea lungi.

   6. Recomandări pentru un aspect îngrijit

    

   Pentru a avea un aspect îngrijit care să îți ofere încredere în tine și să îi impresioneze pe cei din jur, ai în vedere și următoarele sfaturi:

    

   • când te apuci de tuns, începe mereu cu cea mai mare treaptă a aparatului; în acest fel nu riști să îți tunzi părul mai scurt decât îți dorești fără să îți dai seama;
   • nu folosi aparatul de tuns barba în alte zone ale corpului, pentru că nu este igienic;
   • dacă nu ai calificarea necesară, limitează-te la o tunsoare clasică, nu încerca să creezi modele specifice;
   • folosește mereu o cremă hidratantă după tunderea părului; astfel scazi riscul apariției unei infecții;
   • este important să îți cureți aparatul de tuns după fiecare utilizare, pentru că așa vei reuși să îi prelungești durata de viață. Prin urmare, respectă instrucțiunile din manualul de utilizare: folosește peria pentru a îndepărta firele de păr și clătește aparatul sub jet de apă.

    

   Dacă îți pasă de impresia pe care o lași celorlalți, este momentul să acorzi o mai mare atenție îngrijirii părului corporal și facial. O poți face simplu, prin tunderea firelor de păr în exces; vei observa imediat o îmbunătățire a imaginii tale și vei avea mai multă încredere în înfățișarea ta.

    

   Sursa foto: Philips

   Citește în continuare