0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Epilare mustață – care este cea mai eficientă metodă

       

      Mustața este una dintre cele mai vizibile zone ale feței, iar îndepărtarea firelor de păr din această zonă reprezintă o parte esențială din rutina de îngrijire a multor femei. Cu atât de multe opțiuni disponibile, de la pensetă, creme depilatoare, ceară, facial trimmers și până la tratamente pentru epilare facială definitivă acasă, alegerea celei mai eficiente metode devine crucială.

       

      Descoperă, în continuare, cum scapi de mustață și ce opțiune ar putea să te ajute să obții cele mai bune rezultate în îndepărtarea părului facial.

      Ce presupune epilarea mustății la femei

       

      Epilarea mustății presupune îndepărtarea părului facial nedorit, care creșteEpilarea mustății presupune îndepărtarea părului facial nedorit, care crește pe zona buzei superioare, prin diferite metode. Această procedură este, de cele mai multe ori, realizată din  motive estetice, deoarece părul facial poate fi considerat inestetic de către unele femei sau poate deranja atunci când aplicăm machiaj pe față. 
      Este important să știm că părul în exces la nivelul buzei superioare, în special dacă este asociat cu prezența părului la nivelul bărbiei, și liniei mandibulare, poate fi semn de tulburări hormonale, situație în care consultul medical este obligatoriu.

      Pentru că zona mustății la femei poate fi destul de sensibilă și fiecare tip de piele are nevoile sale, nu există un tip de epilare care să fie potrivit pentru toate femeile. În timp ce femeile cu o rezistență mai mare la durere pot să apeleze la pensetă pentru a îndepărta părul nedorit din această zonă, cele cu tenul sensibil caută metode mai puțin iritante și confortabile. Descoperă, în continuare, cele mai populare și eficiente metode de epilare a mustății. pe zona buzei superioare, prin diferite metode. Această procedură este, de cele mai multe ori, realizată din  motive estetice, deoarece părul facial poate fi considerat inestetic de către unele femei sau poate deranja atunci când aplicăm machiaj pe față.

      7 metode de epilare la care poți apela

      7 metode de epilare la care poți apela

      Mai jos, îți prezentăm 7 metode de epilare din care poți alege în funcție de nevoile tale și de rezultatele pe care dorești să le obții.

      1. Epilare cu aparat IPL – epilare definitivă mustață

       

      Dacă îți dorești rezultate de lungă durată, fără durere, atunci procesul de epilare facială definitivă cu ajutorul unui epilator IPL poate fi soluția potrivită pentru tine. Acest mod de epilare folosește lumina intens pulsată pentru a elimina părul nedorit.

       

      Afla totul despre epilarea cu IPL!

       

      Modul în care funcționează un aparat IPL pentru îndepărtarea părului, din gama Philips Lumea, este unul foarte simplu. Aparatul emite un impuls luminos care țintește pigmentul din firul de păr și, odată absorbită lumina, ea este transformată în căldură care suprimă rădăcina firului de păr. Dispozitivul este proiectat cu un senzor inteligent SmartSkin, care îți scanează pielea, îi detectează nuanța și alege automat cea mai confortabilă setare de lumină pentru tine, din cele 5 intensități posibile.
      De asemenea, tratamentul cu Philups Lumea IPL se poate face în confortul casei tale, fără geluri speciale și fără ochelari de protecție.

      Testează dispozitivul Philips Lumea Seria 9900 care vine cu 4 accesorii potrivite pentru fiecare zonă a corpului: un accesoriu pentru corp, unul pentru axile, un accesoriu pentru față, care îl transformă într-un aparat de epilat mustața la femei, și unul pentru zona inghinală. Accesoriile special proiectate au o formă curbată, care se potriveşte perfect fiecărei zone a corpului, astfel încât contactul cu pielea să fie optim și tu să te poți bucura de o piele catifelată timp îndelungat. Practic, vei beneficia de până la 12 luni de piele fină după un program de tratament complet. Pentru mai multă eficiență te încurajăm să respecți calendarul de tratament personalizat din aplicația ta Philips Lumea IPL.

      2. Epilarea cu ceară a mustății

       

      Spre deosebire de epilarea mustății cu un epilator IPL, epilarea cu ceară a mustății implică aplicarea unor benzi epilatoare cu ceară rece sau fierbinte, lucru care poate crea un ușor disconfort și înroșirea pielii pentru o perioadă. Acest proces presupune smulgerea firelor de păr de la rădăcină, rezultând o piele fină ce poate dura până la 3-4 săptămâni.

      Deși această metodă oferă rezultate de durată medie și o piele fină după procedură, necesită atenție specială pentru evitarea iritațiilor și a durerii excesive. Pentru a evita ruperea firelor de păr, atunci când folosești această metodă acasă, asigură-te că ceara este aplicată uniform și în direcția corectă a creșterii părului. Dacă ai pielea sensibilă sau probleme dermatologice, consultă un specialist în îngrijirea pielii, înainte de a încerca benzi depilatoare pentru față. Iritațiile de la nivelul buzei superioare, expuse la soare, se pot solda cu pete pigmentare.
      Este necesară așadar evitarea expunerii la soare a pielii proaspăt epilate cu ceară și folosirea produselor de protecție solară aplicate local.

       

      Descoperă și alte informatii utile despre epilarea eficienta acasa și îndepărtarea firelor de păr nedorite de pe suprafața corpului.

      3. Epilarea cu pastă de zahăr

       

      Cunoscută și sub numele de „sugaring”, această tehnică este asemănătoare epilării cu ceară, însă folosește doar ingrediente naturale, fiind o modalitate eficientă de epilare a mustății în mod natural. Mai exact, epilarea cu zahăr implică utilizarea unei paste de zahăr preparată din zahăr, apă și suc de lămâie. Procesul este unul simplu: aplică pasta obținută pe zona mustății și apoi îndepărteaz-o rapid, smulgând firele de păr de la rădăcină.

      Deși epilarea cu zahăr este considerată a fi o opțiune mai blândă pentru piele în comparație cu metoda epilării cu ceară, ea poate fi, totuși, dureroasă pentru unele persoane. De asemenea, există riscul de rupere a firelor de păr, care pot crește în piele, provocând iritații sau infecții. Este important să te asiguri că folosești tehnica în mod corect și să acorzi atenție igienei, pentru a minimiza aceste riscuri. Și în cazul acestei metode există riscul de hiperpigmentare post inflamatorie (pete pigmentare) dacă pielea se irită în timpul procesului.

      4. Epilarea cu ață

       

      Epilarea cu ață sau „threading”, cum mai este cunoscută, presupune folosirea unei ațe subțiri de bumbac sau poliester pentru a smulge părul de la rădăcină.

      Procesul implică trecerea aței subțiri, în formă de buclă, peste zona mustății și smulgerea părului de la rădăcină. De obicei, această metodă este efectuată de un specialist în threading, dar poate fi învățată și practicată acasă.

      Deși epilarea cu ață este, în general, o metodă sigură, aceasta poate fi dureroasă pentru unele persoane, mai ales la primele încercări. De asemenea, există un risc de rupere a firelor de păr sau de iritație a pielii, în cazul unei tehnici incorecte. De aceea, este important să soliciți serviciile unui specialist în threading sau să te asiguri că înveți tehnicile corecte, pentru a minimiza riscurile unor efecte secundare negative.

      5. Epilarea cu cremă depilatoare

       

      Spre deosebire de epilarea cu ceară, zahăr sau ață, epilarea cu o cremă depilatoare pentru mustață nu este deloc dureroasă. Deși rezultatele pot fi cele dorite, nu există creme de epilare definitivă facială acasă, astfel că rezultatele, din păcate, nu sunt de lungă durată, cum ar fi în cazul epilării cu un aparat IPL, care, la fel, nu implică nicio durere.

      Concret, epilarea cu cremă de epilare facială presupune aplicarea unei cantități generoase de cremă pe zona mustății și lăsarea acesteia să acționeze timp de câteva minute. Substanțele chimice din cremă dizolvă proteina părului, ceea ce permite îndepărtarea ușoară a acestuia. După trecerea timpului specificat în instrucțiuni, crema pentru mustață și părul se îndepărtează cu ajutorul unei spatule sau al unui șervețel umed.

      Această metodă poate fi folosită și pentru alte zone ale corpului, de exemplu, pentru epilarea picioarelor sau a abdomenului.

      Deși epilarea cu cremă specială este o opțiune comodă, este bine să acorzi atenție alergiilor și reacțiilor adverse care pot apărea. Este posibil ca anumite substanțe chimice să provoace iritații sau alergii, motiv pentru care este recomandat să citești lista cu ingrediente și să aplici crema pe o zonă restrânsă, la prima utilizare, pentru a vedea modul cum reacționează pielea ta, după aplicare.

      6. Epilare cu penseta

       

      Îndepărtarea firelor de păr cu penseta presupune prinderea fiecărui fir de păr cât mai aproape de rădăcină și smulgerea acestuia. Deși această metodă oferă rezultate precise și fine fără a utiliza produse chimice sau dispozitive electrice, ea poate fi dureroasă, mai ales la prima utilizare, și poate cauza iritații ale pielii din cauza unor tehnici incorecte.
      Foliculita postepilatorie ce se manifestă prin inflamații la rădăcina firelor de păr, este frecvent prezentă la această metodă de epilare, și frecvent duce la apariția de mici pustule, deseori fiind confundată cu acneea, mai ales atunci când smulgerea firelor de păr se face și pe zona bărbiei.

      Totuși, dacă ai răbdarea și îndemânarea necesare să folosești această metodă, amintește-ți să folosești o pensetă curată și să smulgi părul în direcția creșterii acestuia, pentru a minimiza disconfortul.

      7. Epilare cu lama de ras  

       

      Această metodă presupune îndepărtarea firelor de păr de la suprafața pielii cu ajutorul unei lame de ras. Acest proces este rapid și nedureros, dar rezultatele sunt temporare, deoarece părul, fiind tăiat doar la suprafața pielii, crește rapid înapoi. În plus, în timpul procedurii se poate realiza și o ușoară exfoliere mecanică a pielii.

      Așadar, dacă te întrebi ce se întâmplă dacă te razi pe față, ei bine, poți să folosești lama pentru epilarea facială, chiar și pentru epilarea perciunilor sau a firelor de pe bărbie, însă amintește-ți că epilarea cu lama poate provoca iritații minore, roșeață sau mici tăieturi ale pielii. Folosește de fiecare dată o lamă nouă și dezinfectată și asigură-te că pielea este bine hidratată, pentru a minimiza riscul de tăieturi sau zgârieturi.

      Tips & tricks pentru epilarea părului facial

       

      Indiferent de metoda pe care o alegi pentru epilarea mustății, există câteva trucuri pe care trebuie să le știi, pentru a te asigura că obții o piele fină, fără iritații:

       

      1. Pregătește-ți pielea pentru epilare: înainte de a-ți epila mustața, începe cu o curățare delicată a pielii, pentru a elimina uleiurile și impuritățile care pot îngreuna procesul de epilare. De asemenea, exfoliază pielea cu o zi înainte, pentru a permite firului de păr să iasă mai ușor la suprafața pielii și pentru a evita irigațiile de după.
      2. Folosește un loc bine luminat: asigură-te că ai suficientă lumină pentru a vedea bine zona pe care o epilezi, astfel încât să poți lucra cu precizie.
      3. Fii pregătită pentru senzația de disconfort: anumite metode de epilare pot fi dureroase, mai ales la început. Respiră profund și încearcă să te relaxezi, pentru a reduce tensiunea. Acest lucru nu este, însă, necesar atunci când alegi să epilezi mustața cu ajutorul unui aparat de epilare cu IPL. Datorită tehnologiei sale avansate cu lumină intens pulsată, nu vei resimți disconfort pe tot parcursul procesului de epilare.
      4. După epilare aplică un ser hidratant și o cremă non-comedogenică, pentru a menține pielea hidratată și a preveni iritațiile. Dacă, totuși, simți tenul iritat după epilarea mustății, poți aplica un gel cu aloe vera sau un produs special pentru calmarea pielii, pe bază de cupru și zinc
      5. Indiferent de metoda de epilare pe care o folosești, evită expunerea la soare imediat după procedura și aplică creme de protecție solară pentru a preveni apariția de pete pigmentare post-inflamatorii.

       

      Îndepărtarea părului nedorit de pe zona mustății poate fi o provocare pentru femei, însă partea bună este că, așa cum ai văzut pe parcursul acestui articol, există numeroase opțiuni eficiente la dispoziție. Indiferent că alegi să utilizezi diverse produse pentru epilare sau să te epilezi definitiv acasă cu ajutorul unui dispozitiv IPL, este important să adaptezi metoda la nevoile și preferințele personale. Indiferent de opțiunea aleasă, obiectivul final este același: să te simți bine în pielea ta, încrezătoare și confortabilă și să te bucuri de o piele fină și sănătoasă.

      Iuliana Rosu

      Articol scris în colaborare cu Dr. Iuliana Roșu

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.