Ca sa alegem metoda de epilare potrivita, trebuie sa ii cunoastem avantajele si dezavantajele ✅ Citeste despre ele si despre diferitele tipuri de piele!
Ca să alegem metoda potrivită, trebuie să îi cunoaștem avantajele și dezavantajele și, la fel de important, să știm ce tip de piele avem.
Îndepărtarea părului nedorit nu este nicidecum o practică nouă: încă din cele mai vechi timpuri au fost căutate metode care să lase pielea netedă. Epilarea cu zahăr (de fapt, o combinație de miere și uleiuri) sau cu ajutorul unui instrument de ras sunt cunoscute, de exemplu, din Egiptul Antic. Între timp, metodele de epilare s-au înmulțit, dar pentru a o alege pe cea potrivită, trebuie să îi cunoaștem avantajele și dezavantajele și, la fel de important, să știm ce tip de piele avem. Câteva metode sunt indicate pentru zonele sensibile, altele sunt eficiente atunci când te grăbești, dar există și metode care te scapă definitiv de părul nedorit - uneori, fără a mai ajunge la salon. Descoperă cele mai apreciate dispozitive care te ajută să scapi de părul nedorit.
Cea mai simplă și accesibilă metodă de îndepărtare a părului nedorit este folosirea aparatului de ras. Cum procedezi? După ce pielea a fost umezită cu apă călduță și un săpun blând sau spumă de ras, treci ușor cu lama în zonele dorite, până când sunt îndepărtate toate firele de păr. La final, clătește cu apă, șterge pielea cu un prosop moale și aplică o cremă sau un ulei ca să calmezi iritațiile. Deși o metodă rapidă și eficientă, folosirea aparatului de ras are totuși dezavantaje: poate provoca iritații, iar firele de păr cresc la loc foarte repede, mai viguroase decât înainte. Rămâne, de aceea, o soluție de urgență, sau una dedicată exclusiv zonei picioarelor și axilei.
Din nou, o metodă simplă și rapidă și, mai ales, nedureroasă. Tot ce trebuie să faci este să aplici crema pe piele și să o lași să acționeze conform indicațiilor producătorului (nici mai mult, nici mai puțin, ca să eviți efectele neplăcute). Foarte importantă este testarea reacției pielii înainte să utilizezi un astfel de produs, prin aplicarea cremei pe o mică porțiune. Acest procedeu are, însă, câteva minusuri: pot să apară iritații; nu este îndepărtată și rădăcina firelor de păr, ci doar părul de la suprafața pielii, astfel încât va crește rapid la loc; iar astfel de creme au de multe ori un miros persistent.
Una dintre cele mai apreciate metode, mai ales că tehnologia a avansat foarte mult și îndepărtarea părului în acest fel nu mai este aproape deloc dureroasă. De ce preferă multe femei folosirea epilatorului? Este un procedeu prin care firele de păr sunt îndepărtate complet, rezultatele se mențin timp de 2-3 săptămâni, dar are și alte avantaje: cele mai noi epilatoare sunt rapide (au discuri ceramice care se rotesc la o viteză mai mare), pot fi folosite chiar și la duș, îndepărtează și cele mai dificile fire și sunt ușor de strecurat în bagajul de călătorie. Cum procedezi? Înainte de a folosi epilatorul, pielea are nevoie de puțină “pregătire”, adică de un duș cald care să deschidă porii. Aparatul este simplu de folosit, acoperă o zonă destul de mare cu fiecare mișcare, dar nu este la fel de eficient dacă firele de păr sunt foarte scurte.
Mai simplu de realizat în cabinetele cosmetice, decât acasă, epilarea cu ceară caldă este o metodă care și-a arătat eficiența în timp. Acasă, poți folosi benzile de ceară rece, metodă care poate da rezultate la fel de bune și care este recomandată persoanelor care nu suportă ceara caldă pe piele. În ambele cazuri, pielea are nevoie de curățare perfectă înainte, cu ajutorul unui gel exfoliant, în timp ce după epilare, este bine să clătim pielea cu apă rece și să aplicăm un ulei sau un gel cu proprietăți calmante. Ceara se aplică întotdeauna în sensul creșterii firelor de păr și se îndepărtează cu mișcări rapide în sens invers, câteva secunde mai târziu. Pentru prevenirea foliculitei, e importantă efectuarea unei exfolieri prealabile adecvate și o igienă riguroasă a pielii.
Procedeu vechi, practicat însă și astăzi de către persoanele care își doresc o metodă cât mai naturală de îndepărtare a părului nedorit, epilarea cu zahăr este asemănătoare cu cea în care este folosită ceara. Epilarea inghinală prin această metodă este mai blândă decât cea cu ceară. Rețeta include zahăr, zeamă de lămâie și apă, care se pun pe foc împreună, până când dau în clocot. După fierbere, amestecul este lăsat să se răcească într-un borcan de sticlă, timp de aproximativ 20 de minute. Apoi poate fi aplicat pe piele cu ajutorul unei spatule, nu înainte să verifici dacă nu este prea fierbinte. Ca și la epilarea cu ceară, îndepărtarea fășiilor se face după câteva secunde, în sens invers creșterii firelor de păr.
Cea mai nouă metodă de îndepărtare a părului nedorit - fotoepilarea sau epilarea cu IPL - aduce rezultate durabile: cu ajutorul luminii intens pulsate, foliculii de păr sunt deteriorați în mod selectiv, fără ca țesuturile din jur să fie afectate. Firele de păr încep să se desprindă din rădăcină și să cadă după 10-15 zile de la ședința de epilare. Epilarea cu IPL poate fi realizată și acasă, cu ajutorul epilatorului IPL Philips Lumea seria 9000, după folosirea căruia firele de păr nu mai cresc timp de până la 8 săptămâni. Este o metodă mult mai simplă, care reduce cu până la 92% creșterea părului, după doar câteva tratamente, și care funcționează la fel de bine în zona picioarelor, a axilei, în zona inghinală și chiar la nivelul feței. Epilatorul este echipat cu accesorii pentru fiecare dintre zonele tratate și are un senzor SmartSkin care recomandă cea mai bună setare în funcție de nuanţa pielii.
Indiferent de metoda aleasă, înainte de epilare, pielea are nevoie de curățare, poate chiar de un gomaj realizat cu o seară înainte. În cazul ședințelor de epilare definitivă, pielea nu trebuie să fie foarte bronzată, chiar și folosirea autobronzantului este contraindicată. Este bine să ții cont și de următoarele recomandări:
Sursă foto: Philips
Cauzele sensibilitatii dentare ➤ Cum alegi periuta pentru dinti sensibili ➤ Tratarea si prevenirea in sensibilitatea dentara
Află mai multeCauzele sensibilitatii dentare ➤ Cum alegi periuta pentru dinti sensibili ➤ Tratarea si prevenirea in sensibilitatea dentara
Află mai multeYou are about to visit a Philips global content page
Continue