0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cele mai bune coafuri pentru păr mediu acasă

    Home ›› Cele mai bune coafuri pentru păr mediu acasă

    Cele mai bune coafuri pentru păr mediu acasă

     

    Lungimea medie a părului este cea mai îndrăgită de către doamne și domnișoare. Un păr coafat cu o lungime medie este ușor de întreținut chiar și de către cele mai ocupate persoane și va arăta foarte bine, cu un minim de efort. Având părul de o lungime medie, poți experimenta cu diverse coafuri simple și elegante și, cel mai important, atemporale. Dacă ești genul de persoană care nu ține cont de trenduri, această lungime de păr este pentru tine. Părul de lungime medie poate fi coafat în numeroase moduri: poți să îl porți desfăcut, poți opta pentru un coc păr mediu, pentru o coadă, îl poți aranja cu bucle lejere, pentru un look de zi, și lista continuă. În continuare, îți prezentăm câteva idei de coafuri pentru păr mediu, pe care le poți face și tu acasă, cu un minim de efort.

    Trucuri pentru coafuri simple și elegante pe un păr mediu

     

    Pentru a realiza cele mai frumoase modele de coafuri simple și elegante pe un păr mediu, vei avea nevoie de câteva produse de styling și de aparatele de coafat potrivite tipului tău de păr și rezultatului dorit. Astfel, asigură-te că ai următoarele:

     

    • un produs pentru protecție termică;
    • un produs de styling adaptat tipului tău de păr, cum ar fi o cremă pentru bucle, un produs pentru netezirea părului, un spray pentru volum etc;
    • minim un produs pentru finisarea coafurii: un spray pentru textură, un fixativ, un ulei etc.

    elegant hairstyles on medium hair

    În ceea ce privește aparatele de styling, vei avea nevoie de unele dintre acestea:
     
    • uscător de păr;
    • placă de îndreptat părul;
    • perie rotativă;
    • ondulator.

     

    Bineînțeles, alegerea aparatului sau aparatelor de coafat se va face în funcție de rezultatul dorit: păr drept, bucle, coafuri de ocazie, ca la salon și altele. 

    ▶️ Pentru uscare personalizată și protecția termică a părului, poți utiliza uscatoare de par cu Tehnologia SenseIQ, ce păstrează până la 95% din hidratarea naturală a părului și care asigură un flux de aer puternic și o uscare cu 30% mai rapidă.

    Hair massage

    Trucuri pentru o coafură pentru păr mediu cu bucle 
     
    Adori buclele? În cazul acesta, avem câteva trucuri pentru a obține cea mai frumoasă coafură pentru păr mediu cu bucle:
     
    • întotdeauna realizează buclele pe părul proaspăt spălat;
    • dacă ai firul de păr fin și vrei ca buclele să reziste mai mult, utilizează un produs de styling care să îl „încarce” în momentul în care îl usuci, așa cum este o spumă sau o cremă pentru volum;
    • pentru un look de zi, mai natural, piaptănă buclele la 5 minute după ce s-au răcit;
    • dacă îți dorești coafuri de ocazie pentru păr mediu cu bucle, mai rezistente, atunci prinde fiecare buclă cu o agrafă și lasă-le măcar jumătate de oră fără să le desprinzi;
    • pentru a părea mai lung, ondulează părul doar spre vârfuri, dacă îți dorești acest efect;
    • la final, aplică un produs pentru fixarea buclelor.

    Hairstyle tricks for medium curly hair

    Coafuri pentru păr mediu drept: trucuri de care să ții cont
     
    Pentru momentele în care îți dorești coafuri pentru păr mediu drept, este bine să ții cont că nu doar placa te poate ajuta. Un păr mediu poate fi aranjat fără efort și îndreptat cu ajutorul unui uscător de păr și al unei perii sau utilizând o perie rotativă, ce îți va oferi și volum.

    Hairstyles for medium straight hair

    Coafurile pentru păr mediu drepte îți oferă un look tineresc și sunt rapid de realizat, fiind perfecte pentru diminețile în care te grăbești. Ca să obții cele mai frumoase coafuri păr mediu drept, ține cont de următoarele sfaturi:
     
    • înainte de a utiliza placa de păr, coafează părul cu peria rotundă sau rotativă;
    • folosește un produs de styling anti-frizz, astfel încât look-ul final să fie impecabil;
    • când utilizezi placa de îndreptat, setează temperatura potrivită tipului tău de păr (un păr fin ar trebui îndreptat la maximum 180 de grade Celsius, pe când un păr creț sau ondulat poate suporta chiar și 200 de grade Celsius);
    • la final, utilizează un produs de finisare a coafurii, pentru ca părul tău să rămână drept mai mult timp.

    ▶️ Îndreptarea părului devine simplă și ușoară, cu placile de par cu Tehnologie ThermoShield. Senzorul integrat reglează temperatura pentru ca părul tău să fie coafat perfect și uniform, de la rădăcină până la vârfuri.

    Philips device

    Modele de coafuri pentru păr mediu în funcție de forma feței

     
    Cele mai frumoase coafuri pentru păr mediu sunt în armonie cu forma feței tale. Astfel, dacă îți dorești modele de coafuri care să îți scoată în evidență trăsăturile și să te avantajeze, ține cont și de acest criteriu.

    Idei de coafuri pentru părul mediu - față rotundă 
     
    Cel mai adesea, doamnele și domnișoarele cu față rotundă aleg coafuri pentru păr mediu, având în vedere că le complimentează trăsăturile. Dacă te încadrezi în această tipologie, poți alege numeroase coafuri simple și elegante pentru păr mediu, însă ar fi bine să eviți buclele voluminoase, care nu fac altceva decât să adauge volum feței. Îți recomandăm următoarele coafuri pentru păr mediu:
     
    • breton într-o parte;
    • tunsoare în scări ample sau mai dese, în funcție de preferințele tale;
    • poți opta și pentru păr prins în coadă elegant, cu tapotare în partea de sus;
    • diverse împletituri spre spate;
    • breton tip cortină și bucle lejere.

    Hairstyles for medium straight hair

    Coafuri păr mediu pentru fața ovală
     
    Persoanelor cu fața ovală li se potrivește aproape orice tip de coafură, indiferent de lungimea părului. Astfel, dacă ai fața ovală, poți încerca următoarele coafuri pentru păr mediu:
     
    • cărare pe mijloc și volum în părțile laterale, indiferent dacă este vorba despre păr îndreptat sau bucle;
    • breton într-o parte;
    • breton tip cortină și păr îndreptat;
    • bucle romantice și lejere;
    • cocuri elegante de seară;
    • coafuri cu bucle prinse, pentru păr mediu.

    Hairstyles for medium straight hair

    Coafuri elegante sau lejere pentru fața pătrată 
     
    Nu doar fața rotundă este avantajată de o lungime medie a părului, ci și fața pătrată. Dacă ai o astfel de formă a feței, nu îți face griji, deoarece poți încerca numeroase coafuri elegante sau lejere, chiar la tine acasă:
     
    • păr prins în coadă tapat;
    • bucle lejere;
    • bucle voluminoase;
    • împletituri voluminoase.

     

    În cazul feței pătrate, este important să existe volum la rădăcină, pentru a da impresia unui chip alungit.

    ▶️ Bucură-te de bucle rapide, care să reziste cât mai mult, utilizând ondulatoare ușor de manevrat și care nu deteriorează părul, mulțumită învelișurilor ceramice și tehnologiilor de ultimă generație. 

    philips curlers

    Coafuri de ocazie pentru părul mediu

     

    Pregătirea pentru o ocazie specială poate fi destul de obositoare. Indiferent dacă îți dorești coafuri păr mediu pentru nuntă, pentru un botez, o aniversare, o petrecere corporate sau pentru orice altă ocazie, este bine să știi că poți să îți aranjezi părul acasă. Ai nevoie doar de produsele de styling adecvate și de minim un aparat de coafat care să te ajute. Îți recomandăm să alegi câteva coafuri pentru păr mediu pe care ai dori să le încerci și să vezi care ți se potrivește cel mai bine în funcție de forma feței, eveniment, rochie, machiaj și accesorii. 

     

    Coafuri păr mediu simple pentru zi

     

    Ești invitată la un eveniment de zi și nu știi cum să îți aranjezi părul? Nimic mai simplu! Ai la dispoziție numeroase coafuri pentru păr mediu simple și ușor de realizat. Astfel, poți alege atât coafuri pentru păr mediu desfăcut, cât și coafuri cu părul prins, după cum urmează:

     

    • coafuri cu împletituri și bucle lejere;
    • împletituri sofisticate (stil olandez, coadă de pește);
    • diverse cocuri lejere din bucle;
    • coafuri simple, cum ar fi părul îndreptat și accesorizat cu funde sau chiar cu o eșarfă.

    Simple medium hair hairstyles

    Coafuri pentru păr mediu ideale pentru seară

     

    Seara este momentul ideal pentru a încerca diverse coafuri pentru păr mediu mai îndrăznețe. Astfel, în funcție de ocazie, poți fi romantică, spontană, modernă sau chiar extravagantă. Dacă mergi la teatru sau la operă, poți alege diverse coafuri cu părul prins, cum ar fi un coc lejer sau o împletitură. 

     

    Pentru o cină romantică, neapărat trebuie să încerci o coafură cu bucle pentru păr mediu, ce îți va oferi un look rafinat. 

     

    ▶️ Adori buclele, însă nu știi cum să obții o coafură ca la salon? Intră pe blogul Philips și învață cum poți obține cele mai frumoase bucle lejere ca la salon, la tine acasă, fără prea mult efort, într-un timp scurt.

    Hairstyles for medium hair ideal for evening

    Coafuri de nuntă pentru părul mediu

     

    Cu siguranță abia așteptai să afli ce fel de coafuri de nuntă pentru părul mediu îți recomandăm, având în vedere că niciodată nu știi când vei primi o invitație la un astfel de eveniment. Este de menționat faptul că o coafură pentru nuntă trebuie aleasă în funcție de rochie, machiaj și accesorii. Dacă optezi pentru o rochie deosebită, atunci coafează-ți părul cât mai lejer, într-un mod care să nu contrasteze cu rochia. Poți să alegi un coc lejer pe păr mediu, fără accesorii. De asemenea, poți alege și coafuri cu împletituri pe păr mediu cu breton sau coafuri pe păr drept cu împletituri. 

     

    În cazul în care rochia este simplă, dar elegantă, poți încerca diverse coafuri de nuntă cu bucle, în funcție de forma feței tale. Ești nașă? Atunci îți recomandăm să încerci diverse coafuri moderne și cu un aspect tineresc. Spre exemplu, poți opta pentru o coafură de nașă pentru păr mediu drept, desfăcut, pe care să îl accesorizezi cu o agrafă spectaculoasă în partea din spate sau pe o parte.  

     

    Dacă îți dorești coafuri cu păr lung pentru această ocazie specială, poți apela fie la o perucă, fie la extensii, însă îți reamintim că nu contează lungimea părului, ci modul în care este aranjat pentru a-ți complimenta trăsăturile. 

    Wedding hairstyles for medium hair

    Coafuri cu părul prins pentru botez

     

    Spre deosebire de nuntă, la botez poți alege coafuri pentru păr mediu mai lejere, mai puțin sofisticate, însă în același timp elegante. Având în vedere că la botez sunt prezenți destul de mulți copii, cel mai bine este să optezi pentru coafuri cu părul prins. Astfel, vei putea să te miști în voie și să faci diverse activități alături de copii, fără grija coafurii.

    Hairstyles with tied hair for baptism

    Coafuri pentru părul mediu pentru diverse evenimente de tineret

     

    Dacă urmează să participi la un bal de absolvire, la un majorat sau la un banchet de final de an școlar, cu siguranță ești în căutarea celor mai frumoase coafuri pentru părul mediu. Acestea trebuie să fie lejere și să inspire prospețime, tinerețe și bucurie. Îți recomandăm:

     

    • coafuri de ocazie pentru părul mediu cu bucle lejere;
    • împletituri cu accesorii (spre exemplu, o bentiță cu perle);
    • coafuri cu părul pe spate;
    • o coafură cu părul prins în coadă;
    • coafuri elegante cu bucle în valuri. 

    Hairstyles with tied hair for baptism

    Cum să accesorizezi diverse coafuri pentru părul mediu?

     

    Așa cum bijuteriile completează o ținută monotonă, la fel și accesoriile pentru păr pot schimba întreaga coafură. Nu doar persoanele care se bucură de coafuri pe păr lung pot utiliza accesorii, ci și persoanele cu părul mediu sau chiar scurt. Astfel, îți recomandăm să ai mereu la îndemână următoarele accesorii:

     

    • agrafe;
    • bentițe;
    • eșarfe;
    • bijuterii de păr.

     

    Coafuri pentru părul mediu cu agrafe

     

    Cele mai folosite accesorii, când vine vorba despre coafuri pe părul mediu, sunt agrafele. Utilizează agrafe de diferite dimensiuni, în diverse stiluri și culori, și vei obține o coafură ce va atrage atenția într-un mod plăcut. Agrafele pot fi folosite atât pe părul desfăcut, cât și pe un coc simplu pentru părul mediu sau pe o coafură lejeră pentru părul mediu. 

    Hairstyles for medium hair with bobby pins

    Coafuri pe părul mediu cu eșarfe

     

    Unele dintre cele mai romantice accesorii pentru coafuri pe părul mediu sunt eșarfele. Acestea pot scoate orice look din anonimat. Utilizează eșarfe indiferent de ce tip de coafuri pentru păr mediu optezi: un coc, o coadă sau o coafură cu bucle pentru părul mediu. Poartă eșarfa legată în jurul capului sau las-o să atârne pe spate, în funcție de cum îți aranjezi părul.

    Hairstyles for medium hair with scarves

    Coafuri pentru părul mediu cu bentiță

    Nu în ultimul rând, discutăm și despre tipuri de coafuri pentru păr mediu ce pot fi desăvârșite cu ajutorul unei bentițe. Cel mai adesea, bentițele se poartă cu părul desfăcut, astfel:

     

    • cu bucle și cărare pe mijloc;
    • părul drept și cărare pe mijloc;
    • părul drept, bretonul aranjat și bentița așezată astfel încât să susțină părul din spatele bretonului. 

    Hairstyles for medium hair with a headband

    Acestea fiind spuse, sperăm că ți-au plăcut recomandările noastre de coafuri pentru păr mediu și că vei ști cum să îți aranjezi părul acasă, simplu și rapid, cu ajutorul produselor de styling perfecte.

     

    Sursa foto: Shutterstock, Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.