0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Epilare facială: cum poți scăpa de părul nedorit într-un mod eficient și fără durere

    Home ›› Epilare facială: cum poți scăpa de părul nedorit într-un mod eficient și fără durere

    Epilare facială: cum poți scăpa de părul nedorit într-un mod eficient și fără durere

     

    Părul facial nu are efecte negative asupra sănătății, însă unele femei îl consideră inestetic și deranjant. În astfel de cazuri, acesta poate să afecteze interacțiunile sociale și să scadă motivația și stima de sine ale unei femei.

    Dacă și tu îți dorești să scapi de părul facial nedorit, pentru a te simți bine în pielea ta, descoperă în continuare ce este epilarea facială definitivă și cum poți obține rezultate eficiente chiar la tine acasă.

    De ce crește păr pe față la femei?

     

    Motivul apariției părului pe față, atât la femei, cât și la bărbați, este nivelul crescut de testosteron. În general, la femei, nivelul de testosteron este mic și nu cauzează creșterea părului pe față, decât în zona mustății. Există, însă, cazuri în care nivelul de testosteron crescut favorizează apariția firelor de păr pe bărbie sau pe obraji.


    De obicei, părul crește de la rădăcină sau de la foliculul de păr, chiar sub piele. Există 3 tipuri de foliculi de păr:

     

    • părul languo, similar cu „puful” unui nou-născut
    • părul vellus, care este foarte scurt și moale, abia sesizabil
    • foliculii de păr terminal, care sunt mai lungi și mai groși, adânc înrădăcinați în piele.

     

    Atunci când nivelul de testosteron este crescut, părul languo se transformă în păr vellus, care, la rândul lui, se schimbă în păr terminal, deoarece testosteronul are rolul de a activa receptorii din foliculii de păr. Acest proces este normal chiar și în cazul femeilor, în special în anumite faze hormonale, precum pubertatea, sarcina sau menopauza.

    Cu toate că existența părului pe față la femei este un lucru normal, este recomandat să consulți un medic, atunci când:

     

    • observi o creștere bruscă a părului, însoțită de o voce îngroșată și de o creștere bruscă în greutate;
    • sesizezi modificări ale menstruației, însoțite de acnee vulgară;
    • te confrunți cu o rărire accentuată a părului și cu dureri puternice de cap.

     

    Dacă te confrunți cu astfel de situații, este recomandat să te adresezi unui specialist, pentru evaluare și diagnosticul cauzei.

    Epilare facială definitivă. Există?

    Permanent facial hair removal

    Cu siguranță ai auzit de procesul de epilare definitivă, care te poate scăpa de părul nedorit. Ei bine, acest lucru este posibil chiar și atunci când vorbim despre părul inestetic de la nivelul feței. Acest proces de epilare facială definitivă este disponibil în saloanele de înfrumusețare, însă, datorită tehnologiilor moderne, dezvoltate de Philips, ai posibilitatea de a îndepărta părul nedorit de pe față și corp, de una singură, în intimitatea propriei case. Procesul de epilare facială cu IPL este unul facil, fără durere sau efecte adverse. 


    👉Descoperă tot ce trebuie să știi despre epilarea cu IPL.

    Philips Lumea IPL: metoda simplă și eficientă care te scapă de părul nedorit, fără durere

     

    Philips Lumea IPL este un aparat de epilare definitivă, care aduce beneficiile acestui proces chiar la tine acasă. Acesta îndepărtează părul nedorit cu ajutorul luminii intens pulsate, care este o tehnologie consacrată în saloanele de înfrumusețare. 


    Dacă te întrebi cum funcționează, este chiar simplu: aparatul Philips Lumea IPL aplică pulsații de lumină caldă la rădăcina părului și o supraîncălzește, ducând la distrugerea ei. Datorită tehnologiei SenseIQ, pulsațiile de lumină sunt proiectate cu un senzor inteligent SmartSkin, care detectează nuanța pielii tale și selectează cea mai potrivită intensitate pentru aceasta.

     
    Majoritatea modelelor Lumea dispun de un accesoriu special pentru față, cu filtru UV, care previne vătămarea pielii. Deoarece zona din jurul ochilor este foarte sensibilă, este recomandat să folosești Lumea doar sub pomeți, pentru a evita riscul de vătămare a ochilor, în procesul de epilare facială. Pentru a obține rezultate ideale pe obraji, buza superioară și bărbie, stai în fața unei oglinzi, pentru a vedea bine zona de tratat.


    Iată avantajele de care beneficiezi atunci când alegi Philips Lumea IPL pentru epilare facială, dar și pentru îndepărtarea părului de pe alte zone ale corpului:

     

    • obții rezultate ca la salon: te bucuri de până la 6 luni de piele epilată;
    • pe lângă față, poți epila și alte zone ale corpului: picioare, brațe, axilă, linia bikinilor;
    • eviți iritația pielii, datorită tehnologiei inteligente SenseIQ, ce îți oferă o experiență adaptată pentru pielea ta;
    • aparatul are o durată de viață de până la 39 de ani, atunci când este utilizat și depozitat corespunzător;
    • beneficiezi de o aplicație care îți oferă indicații și sfaturi, pentru a parcurge într-un mod eficient procesul de epilare definitivă. Totodată, aplicația îți amintește când trebuie să faci următoarea ședință de epilare definitivă, astfel că poți să îți continui activitățile zilnice fără să îți faci griji că ai putea uita să urmezi planul de tratament pentru epilare facială.

    👉Dacă îți dorești să scapi de părul inestetic de pe față și corp și să te bucuri de rezultate timp de aproximativ 6 luni, explorează gama Philips Lumea IPL și alege dispozitivul potrivit nevoilor tale!

     Alte metode de epilare facială: soluțiile convenționale

     

    Metodele convenționale de epilare facială reprezintă soluții temporare, care trebuie repetate la interval de câteva săptămâni sau chiar zile. Iată care sunt cele mai populare:

    1. Epilare facială cu ajutorul lamei

     

    Această procedură poate îndepărta firele de păr de pe față și corp, însă poate duce la iritații ce cauzează umflături și roșeață la nivelul pielii. Deși există recomandări de a exfolia pielea înaintea epilării cu lama, această soluție nu este întotdeauna eficientă. În special atunci când pielea este sensibilă și predispusă la acnee, încearcă să eviți epilarea firelor de păr de pe față prin intermediul acestei metode, deoarece există riscul apariției de umflături sau de creștere a firelor de păr sub piele.

    În schimb, cu ajutorul dispozitivelor Philips Lumea IPL, acest risc este eliminat, deoarece firul de păr nu este tăiat sau smuls, ci este distrus de la rădăcină.


    👉Testează dispozitivul Philips Lumea IPL Seria 9000, dezvoltat împreună cu experți cercetători și dermatologi, astfel încât să fie sigur, confortabil și eficient chiar și în zonele sensibile.

    2. Smulgerea firelor de păr cu penseta

     

    Pensatul presupune smulgerea firelor de păr și poate fi o tehnică destul de neplăcută, în special atunci când smulgi firele de păr de pe față, deoarece aceasta este o zonă mai sensibilă decât cea a picioarelor, de exemplu. Prin smulgerea firului de păr se îndepărtează, uneori, și o parte a foliculului pilos. Asta înseamnă că firul de păr poate crește mai greu, însă, din cauză că foliculul pilos nu este smuls în totalitate, firele de păr vor continua să crească în zona respectivă. 

    Din acest motiv, este recomandată epilarea facială definitivă, deoarece pulsațiile de lumină emise de dispozitivele Philips Lumea IPL acționează la baza foliculului pilos, distrugându-l în totalitate

    3. Epilarea cu ceară

     

    Această procedură de îndepărtare a părului poate fi dureroasă și poate, de asemenea, irita pielea. Chiar dacă rezultatele sunt mai durabile decât în cazul epilării cu lama sau prin smulgerea firelor de păr cu penseta, firul de păr va continua să crească. Totodată, epilarea cu ceară  poate duce la fire de păr crescute sub piele, chiar și atunci când pielea ta nu este una sensibilă. Exfolierea pielii și hidratarea intensă a acestora pot fi de folos în astfel de situații, însă nu garantează un rezultat eficient.


    Spre deosebire de metodele convenționale de înlăturare a părului facial nedorit, dispozitivele Philips Lumea IPL îți pot oferi un rezultat de lungă durată ca la salon, pe care îl poți obține chiar în confortul casei tale. Cu ajutorul dispozitivelor Philips, economisești timpul pe care l-ai petrece la saloanele de înfrumusețare, iar aplicația gratuită Philips Lumea te ajută să ții pasul cu planul de tratament, oferindu-ți, în același timp, recomandări personalizate.


    sursă foto: freepik.com

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.