0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Fă-ți buclele perfecte singură ► Bucle lejere pas cu pas ► Produse de styling și aparate pentru bucle ca la salon ► Bucle cu placa, cu peria sau cu ondulatorul: alege-ți gadgetul potrivit pentru coafura pe care ți-o dorești►

      Îți plac buclele lejere?
      Învață să ți le faci singură

       

      Buclele lejere sunt un evergreen în materie de stil și coafuri. Le vezi pe plaje însorite, la petreceri rafinate, la prime întâlniri și la nunți și pur și simplu nu-ți poți lua ochii de la ele. Naturalețea acestui look este de-a dreptul cuceritoare, iar versatilitatea lor le face potrivite și pentru o ținută casual și o pereche de teniși veseli, dar și pentru rochii de cocktail și pantofi stiletto.

       

      Arată grozav indiferent de culoarea părului și sunt oricând o soluție pentru părul mediu și lung. Nonșalante sau atent studiate, îți atrag mereu privirea și te fac să te gândești la timpul și la costurile cu care vin la pachet. Ai fi surprinsă, dar poți obține aceleași rezultate acasă, fără a apela la serviciile unui hair stylist.

       

      Află care sunt pașii care te vor ajuta să îți faci singură buclele lejere perfecte și de ce produse de styling și gadgeturi vei avea nevoie.

      1. Produse de îngrijire și styling

       

      Fiecare coafură începe cu spălarea și îngrijirea părului. Optează pentru un șampon hidratant sau pentru unul special conceput pentru păr ondulat și alege un balsam și o mască de păr din aceeași gamă, pentru ca buclele tale să fie mătăsoase și strălucitoare și pentru a evita un par electrizat.

       

      Dacă firul de păr este unul subțire și se încurcă repede, completează ritualul cu un produs special conceput pentru descurcarea acestuia, cum sunt sprayurile și uleiurile speciale, fără clătire.

       

      Nu uita de produsele care îi asigură protecție termică părului tău. Acestea vor preveni deteriorarea și îți vor permite să îți faci coafura preferată ori de câte ori îți dorești, cu rezultate perfecte.

       

      Spuma de păr este opțională, dar există produse special concepute pentru păr ondulat, care conferă mai multă elasticitate coafurii. Fixativul nu trebuie să-ți lipsească, dacă vrei ca buclele tale să reziste. Optează pentru unul cu fixare ușoară sau medie, pentru ca onduleurile tale să fie flexibile fără a se încărca. Pentru finisarea coafurii, poți folosi un gloss special pentru păr, care îi va conferi acestuia o strălucire naturală.

      De asemenea, în cazul în care te vopsești frecvent, pe lângă recomandările anterioare ține cont și de sfaturile pentru ingrijire par vopsit

      2. Gadgeturi special concepute pentru bucle perfecte

      Gadgeturi speciale

       

      Atunci când vrei să te coafezi singură, este foarte important să folosești ustensile și gadgeturi performante, eficiente în modelarea părului și totodată blânde cu acesta. Există produse de uz casnic cu caracteristici similare celor profesionale, optează pentru unele de calitate și concepute după ultimele tehnologii.

       

      Alege ondulatorul SenseIQ, care îți protejează firul de păr chiar în timpul coafării. Dispui de 3 direcții de ondulare (dreapta, alternativ, stânga), iar tehnologia SenseIQ menține părul hidratat de până la 3 ori mai mult decât un alt ondulator.

      Uscătorul de păr

       

      Dacă optezi pentru realizarea buclelor cu ajutorul plăcii de păr sau a unui ondulator clasic sau automat, este important ca părul tău să fie perfect uscat înainte de a-l coafa. Alege un uscător de păr cu senzori inteligenți, care își va regla automat temperatura de uscare, astfel încât să nu îți deshidrateze părul. Există modele noi care oferă îngrijire cu ioni și au efect antistatic, netezind cuticulele firului de păr, așa cum este Moisture Protect de la Philips.

      Ondulatorul clasic

       

      Ondulatorul clasic este alegerea naturală atunci când vine vorba de bucle. Alege unul eficient, care îți va permite să obții onduleuri perfecte dintr-o singură înfășurare. Acordă o atenție specială învelișului acestuia, este important să alegi un aparat care îți protejează părul și îi conferă strălucire.

      Ondulatorul automat

       

      Ondulatoarele automate îți garantează bucle perfecte ca la salon, cu minimum de efort. Acestea își pot regla direcția de ondulare, pentru ca tu să ai o coafura perfect simetrică. Modelele de ultimă generație sunt în totalitate sigure împotriva arsurilor accidentale din timpul coafării. În plus, setarea timpului și a temperaturii îți vor livra rezultatele perfecte, indiferent dacă vrei bucle lejere și elastice sau bucle de durată, bine fixate.

       

      Și în cazul acestui aparat este important învelișul; variantele cu senzori inteligenți îți vor asigura o coafare ușoară și neintruzivă, la o temperatură adaptată astfel încât să nu deshidrateze părul și să nu îl priveze de sebumul care îi asigură sănătatea și strălucirea. Un astfel de produs este ondulatorul automat Philips Moisture Protect, care își adaptează temperatura în funcție de nevoile părului tău și are un înveliș ceramic protector cu infuzie de cheratină.

      Placa de păr

       

      Multe femei preferă utilizarea unui singur aparat pentru mai multe tipuri de coafuri. Placa de păr este perfectă atât pentru îndreptare, cât și pentru ondulare. Poți obține cu ușurință bucle lejere dintr-o singură înfășurare dacă reglezi corect temperatura și ai la dispoziție o placă de păr de calitate, cu înveliș ceramic sau din titan.

      Peria rotativă

       

      Dacă vrei să te coafezi în timp ce îți usuci părul și să economisești timp, peria rotativă clasică sau automată ar putea deveni noua ta cea mai bună prietenă. Alege un model ușor de manevrat, cu rotire în ambele sensuri și flux de aer puternic și temperatură medie, care să confere îngrijire părului tău. Buclele realizate cu peria au de regulă mai mult volum și un aspect natural.

      3. Cum obții buclele perfecte acasă, pas cu pas

       

      Oricât de dificil ar părea să realizezi bucle perfecte singură, trebuie să știi că nu îndemânarea, ci produsele potrivite de styling și ustensilele pentru coafat vor face mai mult de jumătate din muncă. Și tot ce trebuie să faci este să urmezi întocmai pașii de coafare pe care i-ar urma și un hair stylist:

      Curățarea și îngrijirea părului

      Curatarea parului

       

      Orice coafură începe cu un păr curat și hidratat corespunzător. Spală-ți podoaba capilară cu șamponul preferat, masând ușor scalpul și lasă-l să acționeze 2-3 minute, după ce l-ai întins cu mișcări delicate pe toată lungimea părului. Clătește bine și aplică un balsam hidratant sau, dacă vrei o hidratare profundă, o mască de păr pe care o poți prepara singură. Pentru idei masti de par, poți folosi de ingredientele naturale pe care le ai acasă. Lasă produsul să acționeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj și clătește delicat după perioada indicată.

      Uscarea părului

      Uscarea parului

       

      Dacă decizi să faci buclele cu ajutorul ondulatorului sau al plăcii de păr, va trebui să îți usuci bine părul înainte de a-l coafa. Folosește un spray leave-in pentru descurcarea acestuia și, opțional, puțină spumă pentru bucle, dacă vrei un efect mai de durată. Folosește uscătorul pe toată lungimea părului, la o temperatură controlată, astfel încât să nu-l deshidratezi în timpul uscării.

       

      În cazul în care optezi pentru uscare și coafare simultană, poți folosi peria rotativă. Aceasta te va ajuta să obții bucle lejere și voluminoase într-un timp scurt. Controlează direcția de întoarcere a șuvițelor pentru o coafură perfect simetrică.

      Descurcarea și pregătirea părului pentru coafat

       

      Descurcă-ți părul cu ajutorul unui pieptăn sau al unei perii de par și aplică un produs de protecție termică înainte de folosirea ustensilelor pentru coafat. Separă șuvițe de grosimi apropiate și prinde-le cu ajutorul unor clești de păr, pentru a-ți fi mai ușor să faci buclele cu ajutorul ondulatorului sau al plăcii de păr.

      Realizarea buclelor

      Realizarea buclelor

       

      Dacă folosești ondulatorul clasic sau placa de păr, procesul de ondulare este similar. Alege direcția pentru fiecare porțiune și răsucește șuvițele, pe rând, pe ondulator. Poți opta pentru grosimi diferite ale șuvițelor, dacă vrei ca părul tău să pară mai puțin studiat și mai natural.

      Realizarea buclelor cu placa

       

      Dacă alegi cealaltă variantă, fixează șuvița între cele două plăci după încălzire și răsucește aparatul în direcția aleasă pe toată lungimea, până la vârfuri. Repetă procedeul pentru celelalte șuvițe.

      O coafură cu bucle reușită depinde de lungimea părului, de fizionomia feței și de ocazie. Poți obține coafuri excepționale la tine acasă, invatand cum sa folosesti corect ondulatorul de par.

      Fixarea coafurii

       

      Trece-ți degetele prin păr asemenea unui pieptăn dacă vrei ca buclele să fie mai lejere și să aibă un aspect mai natural. Asigură-te ca onduleurile tale vor rezista și aplică un spray cu fixare ușoară, pentru efect de lungă durată. Pulverizează-l de la o distanță de 15-20 cm și ferește-ți ochii în timpul aplicării. La final poți folosi un gloss, pentru un plus de strălucire.

      Sursă foto: Shutterstock

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.