0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Vacanța cu bebe: cum te pregătești și ce e important să ai în bagaj

    Home ›› Vacanța cu bebe: cum te pregătești și ce e important să ai în bagaj

    În acest articol puteți afla mai multe despre

     

    Vacanța cu bebe: cum te pregătești și ce e important să ai în bagaj:

     

    1.Pregătirea bagajelor

    2.Formalități pe care să le ai în vedere înaintea călătoriei

    3.Sfaturi de călătorie cu bebelușul

     

    Vacanța cu bebe: cum te pregătești și ce e important să ai în bagaj

     

    Te gândești să pleci într-o vacanță cu bebelușul? Prietenii și familia îți vor spune că nu este o idee bună. Noi te încurajăm să pregătești bagajele.


    Vacanțele cu un bebeluș nu sunt ușoare, într-adevăr, dar pot fi mai plăcute decât crezi. Deși micuțul tău nu-și va aminti experiența, tu vei prețui mereu amintirile legate de prima vacanță a bebelușului.


    Probabil că vei dori să rămâi destul de aproape de casă, în primele câteva luni de la nașterea copilului. Între hrăniri și schimbat scutece, un nou-născut necesită atenție aproape non-stop.


    Dar bebelușii nu sunt atât de fragili pe cât se tem, uneori, părinții. Iar în primele luni de viață, bebelușii sunt candidați foarte buni pentru călătorii, atât timp cât vacanța este bine organizată.


    Este puțin probabil ca bebelușul tău să vadă călătoriile ca pe o perturbare. De asemenea, nu poate încă să alerge de colo-colo și să facă șotii. Așadar, bucură-te de această perioadă, pentru că, odată ce va fi din ce în ce mai curios, călătoriile devin o provocare mult mai mare. 


    Iată câteva sfaturi de călătorie, care te vor ajuta să prinzi curaj și să pregătești bagajele pentru vacanța împreună cu bebe.

    Baggage preparation

    Pregătirea bagajelor

     

    Bagajul de bază pentru călătoriile cu bebeluși 


    Gândește-te cu câteva zile înainte la ce vei avea nevoie în timpul călătoriei și ia în calcul și eventualele întârzieri sau decalaje ale orei de plecare. Lucrurile pe care trebuie să le bifezi includ:

     

    • băuturi și gustări;
    • biberoane;
    • jucării;
    • scutece, șervețele și saltea de schimb;
    • haine de schimb.

     

    Pregătește câteva pungi cu un scutec, un pachet mic de șervețele și cremă, pentru a merge mai ușor la toaletă.

     

    De asemenea, încearcă să anticipezi posibilele nevoi ce pot apărea pe parcursul călătoriei, astfel încât să poți evita, de exemplu, incidentele umede, provocate de bebeluși.

     

    Pentru a preîntâmpina astfel de situații, împachetează haine și articole de toaletă pentru tine, în bagajul de mână.

     

    Ia cu tine gustări și alimente familiare bebelușului. Acest lucru este util atunci când călătoria întârzie sau când mesele disponibile nu se potrivesc nevoilor copilului. De asemenea, o cana prevazuta cu sistem anticurgere ți-ar putea fi de mare ajutor, pentru a evita incidentele care ar putea necesita schimbarea hainelor tale sau pe cele ale bebelușului. 

    cute baby smiling

     

    Lucruri esențiale pentru bebeluși, pe care să le pui în bagajul de vacanță

     

    Este recomandat să faci bagajele ținând cont de destinație și de numărul de zile de călătorie. Lucrurile de care vei avea, probabil, nevoie pe parcursul vacanței cu bebelușul includ:

     

    • un cărucior ușor;
    • un port-bebe;
    • un pătuț de călătorie;
    • o trusă de prim ajutor, medicamente și protecție solară;
    • jaluzele de călătorie;
    • pampers;
    • șervețele umede;
    • bavețică;
    • un termos;
    • lingurițe, cuțit, cană, castron, farfurie, 1-2 caserole;
    • salteluță, paturică, pernuță, hăinuțe;
    • crema de hidratare după plajă;
    • accesorii pentru igiena si ingrijirea bebelusului: unghieră, forfecuță, bețișoare de urechi etc.

     

    Dacă bebelușul este alăptat, ar fi bine să fii pregătită pentru situațiile în care va trebui să colectezi laptele și, de aceea, te încurajăm să ai la tine o pompa de sân. 

    Pompele de san de la Philips sunt practice și nu ocupă mult loc. Așadar, nu ezita să-ți iei pompa cu tine în bagaj, pentru un plus de confort, atunci când vine vorba despre hrănirea bebelușului.


    În cazul în care bebelușul este hrănit cu lapte praf, ar trebui să te gândești și la:

     

    • un sterilizator de biberoane;
    • biberoane și tetine;
    • lapte praf de rezervă.

     

    Pentru a te asigura că procesul de pregătire a hranei bebelușului nu va suferi modificări semnificative și pentru a-ți lua toate măsurile de igienă, împachetează și un aparat de gatit cu abur si blender 4 in 1, din gama Philips. Astfel, nu va trebui să îți faci griji pentru pregătirea hranei în vacanță. 

     

    Împachetează mai mult decât ai nevoie

     

    Atunci când vine vorba de vacanțe mai lungi cu bebelușul, vei avea nevoie de mai multe bagaje.

     

    Dacă vei avea nevoie de 10 ținute, împachetează 15. Nu uita, de asemenea, că este posibil ca articolele de bază pentru bebeluși, cum ar fi laptele praf sau scutecele, să nu fie disponibile în locul în care vă cazați sau să fie prohibitiv de scumpe, așa că este indicat să fiți pregătiți. 

     

    Pentru vacanțele plănuite iarna, bagajele s-ar putea să fie un pic mai stufoase, dar acest lucru nu trebuie să vă sperie. Puțină organizare este tot ce ai nevoie pentru a vă bucura împreună cu bebelușul de prima zăpadă. Află mai multe despre cum sa-ti petreci timpul cu copiii in sezonul rece.

     

    Îți recomandăm să îți stabilești așteptări realiste în ceea ce privește echipamentele necesare bebelușului. Un wrap pentru copii ar putea fi mai bun decât un rucsac de transport voluminos, în care să cari căruciorul. În plus, pentru echipamentele de mari dimensiuni, este bine să analizezi posibilitatea de a închiria echipamente pentru copii la destinație.

    Formalități pe care să le ai în vedere înaintea călătoriei

     

    În afară de bagaje, trebuie să ai în vedere și câteva formalități de care te vei ocupa înainte de vacanță. Este bine să nu le lași pe ultima sută de metri, pentru a nu acumula stres suplimentar înaintea călătoriei.

     

    Consultă-te cu pediatrul înainte de a planifica excursia cu bebelușul


    Medicul pediatru te poate sfătui dacă bebelușul este suficient de mare și de sănătos pentru a călători și dacă sunt necesare vaccinări suplimentare. De asemenea, medicul îți poate oferi sugestii pentru a menține copilul sănătos în timpul călătoriei, inclusiv medicamente pe care să le iei cu tine în bagaj.


    Nu te încurajăm să asculți sfaturile cunoștințelor care te îndrumă să îi dai copilului medicamente pentru a-l face să doarmă în avion. În multe cazuri, aceste medicamente îi fac pe bebeluși să fie agitați, în loc să fie somnoroși.

     

    Achiziționează o asigurare de călătorie care să acopere gratuit copiii


    Sunt șanse să fi trăit acel moment în care bebelușul tău se trezește țipând la ora 2 dimineața cu febră 39. Acum imaginează-ți că ești într-un hotel din străinătate, când se întâmplă asta. Ce ar trebui să faci? Pe cine suni?

    Dacă ai asigurare de călătorie, nu trebuie să te panichezi. Sună la linia telefonică de asistență de urgență de oriunde din lume și vei fi îndrumat spre locul unde poți primi îngrijiri de urgență, medicamente sau orice altceva ai nevoie. Prestațiile medicale de urgență și prestațiile de transport de urgență pot acoperi costul unei evacuări medicale sau pe cel al îngrijirii medicale, dacă micuțul suferă o urgență medicală acoperită de asigurare, în timp ce vă aflați în străinătate. 


    Așadar, alegerea unei asigurări de călătorie care oferă beneficii pentru copil vă va ajuta să plecați mai încrezători în vacanță, alături de cel mic.

     

    Nu uita de pașaportul și actele bebelușului


    Dacă vei călători în străinătate cu bebelușul, acesta are nevoie de un pașaport. Fă-ți o programare la Biroul Pașapoarte și alege un moment în care bebelușul tău va fi calm și atent. Pentru fotografia de pașaport, bebelușul va trebui să se uite la aparatul foto cu ochii deschiși. 


    De asemenea, dacă vei călători ca părinte singur, este necesară o declarație din partea celuilalt părinte, prin care își exprimă permisiunea cu privire la călătoria în străinătate a bebelușului.

    Sfaturi de călătorie cu bebelușul

     

    Ori de câte ori călătorești cu micuțul tău, ține cont de câteva măsuri de siguranță. Copilul își dezvoltă încă sistemul imunitar, așa că este important să iei câteva măsuri de protecție, mai ales atunci când zbori sau când te afli în locuri aglomerate. Iar în ce privește alegerea destinației, este bine să alegi locații baby friendly, pentru ca toată familia să se bucure de vacanță.

     

    1. Organizează vacanțe înainte ca bebelușul să devină mobil


    Mulți proaspeți părinți cred că ar trebui să aștepte nouă sau chiar 12 luni, înainte de a pleca într-o vacanță cu bebelușul. Dar călătoriile cu un bebeluș care tocmai a învățat să meargă sunt mult mai provocatoare decât cele cu un bebeluș în brațe. Între trei și șase luni, bebelușul este mai puțin fragil decât un nou-născut, dar este încă ușor de manevrat și doarme mult. În plus, scaunele de avion sunt gratuite pentru bebelușii ținuți în brațe.

    Organize vacations before baby becomes

    2. Alege o destinație prietenoasă pentru bebeluși


    Una dintre cele mai dificile părți ale călătoriei cu un bebeluș este acel sentiment că oamenii te judecă. Îți faci griji că pasagerii din avion sunt deranjați de gânguritul copilului? Te temi că plânsul lui îi va trezi pe cei din hotel? Evită stresul, alegând o destinație unde știi că veți fi bine primiți.


    Printre posibilități se numără stațiunile care prezintă facilități pentru familii, cu activități organizate pentru copii și servicii de day care.


    Beneficiile pentru familii, pe care să le ai în vedere, atunci când cauți destinația de vacanță:

     

    • bone de vacanță;
    • camere cu chicinetă;
    • piscine pentru bebeluși;
    • mâncare potrivită pentru bebeluși și copii mici;
    • echipamente pentru bebeluși (cum ar fi căzi de baie și încălzitoare de biberon), furnizate la fața locului.

     

    Odată ajunși la destinație, ar fi indicat să planifici itinerariul de vizitare în așa fel încât să nu fie obositor pentru copil. Evită călătoriile lungi până la un anumit obiectiv și încearcă să te limitezi la mai puține activități într-o zi. De asemenea, păstrează un program flexibil, pentru a te putea adapta la stările de spirit ale bebelușului, la orele de somn și de hrănire. 

     

    3. Protejează bebelușul de germeni - dar nu exagera

     

    Gândul că bebelușul tău se târăște pe podeaua unui aeroport sau atinge o tavă din avion probabil nu-ți dă pace. Dar asta e ceea ce fac bebelușii - nu-i poți opri. Ceea ce poți face este să ai la tine mijloace de „apărare” adecvate. Împachetează o păturică pentru joaca pe podea, șterge suprafețele dure din avion și spală mâinile bebelușului cât de des poți. 

    Așadar, călătoriile cu un copil mic pot părea intimidante pentru părinții aflați la prima experiență. Însă, cu o planificare adecvată și multă pregătire, proaspeții părinți pot avea o experiență de călătorie plăcută cu micuțul lor, iar bebelușul s-ar putea chiar să se bucure de întreaga experiență. 

     

    Sursă foto: Shutterstock.com

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.