Trucuri de frumusete ca sa arati si sa te simti bine ► Tratamente naturiste pe care poti sa le faci la tine acasa ► Sfaturi pentru ritualul zilnic de ingrijire
Frumusețea naturală este adevărata frumusețe, iar ca să te simți și să arăți bine, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri utile și să respecți un ritual de îngrijire corect. Iată, așadar, 20 de trucuri care te vor ajuta să obții rezultatele dorite:
Mâinile au nevoie, în primul rând, de cât mai multă hidratare, în special în perioada rece, când pielea se crapă cel mai ușor. Folosește o cremă hidratantă de cel puțin trei ori pe zi, după ce te-ai spălat pe mâini înainte. Poți opta chiar și pentru unt de corp, ulei de cocos sau de măsline. Pe timpul verii poți să folosești o cremă mai ușoară. Pentru mâini catifelate, poți să aplici seara câteva picături de loțiune cu glicerină, de cel puțin două ori pe săptămână. Iar pentru brațe impecabile, alege o soluție de epilare adecvată.
În afară de hidratarea pielii, este important să ai grjiă și de manichiură. Aplică ulei de cuticule ca să previi uscarea lor și încearcă să renunți la obiceiul de a le tăia, deoarece pot să apară infecții.
Ca să îți crească părul mai repede, cel mai important lucru este să te tunzi cât mai des. Vârfurile se despică în timp și încetinesc astfel creșterea părului. În același timp, evită să te speli pe cap zilnic. E recomandat să te speli pe cap de două sau de cel mult trei ori pe săptămână. Acest lucru permite uleiurilor naturale să pătrundă în firele de păr și să le hidrateze, stimulând creșterea părului.
Masează scalpul folosind uleiuri esențiale, care accelerează circulația sangvină și ajută la creșterea rapidă a părului. Repetă această procedură de câteva ori pe săptămână, timp de două sau trei minute. Poți să folosești ulei esențial de lavandă, rozmarin, cocos, jojoba sau migdale. Bineînțeles, uleiul de ricin este cunoscut pentru acest beneficiu, așa că poți să îl folosești cu încredere dacă ai probleme cu căderea părului.
Apa rece îți lasă părul strălucitor. Temperatura scăzută contractă rădăcina firelor de păr, ceea ce face ca părul să rămână mătăsos mai mult timp.
Pe lângă folosirea unor produse speciale pentru îngrijirea părului, precum mască sau balsam, e important să alegi și aparatele potrivite ca să îți aranjezi părul, fără îl arzi. Optează pentru un uscător de păr cu senzor de protecție, care poate să adapteze temperatura de uscare la tipul de păr, păstrând în același timp hidratarea naturală a firului de păr. După uscare, părul rămâne hidratat și strălucitor, iar cuticulele sunt netezite. În cazul în care este necesar, înainte de uscare, aplică una dintre ideile de masti de par naturale, preparate în casă, binevenite pentru bucle voluptuoase.
Seria 5000
Uscător de păr
BHD501/00
Secretul ca să previi uscarea buzelor este să folosești un balsam de buze hidratant pe bază de ulei, unt de cocos, unt de shea sau un ruj cremos, mai ales pe timpul iernii, când acestea se usucă mai des. În plus, poți să aplici seara, înainte de culcare, puțină cremă de gălbenele. Bea cât mai multă apă și evită să îți umezești buzele cu limba. Acest obicei nu face decât să distrugă stratul protector al buzelor, din cauza salivei transferate pe buze.
Ca să scapi de cearcăne în mod natural, secretul e chiar la tine în bucătărie. Acoperă ochii cu felii de castravete, cartofi sau pliculețe de ceai verde, mușețel sau mentă, fierte și răcite înainte, și lasă-le să acționeze timp de zece minute. Repetă acest tratament zilnic sau de câteva ori pe săptămână. La fel de eficient este și uleiul de migdale, apa de trandafir și, bineînțeles, cât mai multă odihnă. Stresul și lipsa somnului sunt principalele cauze care duc la apariția cearcănelor. Ședințele de yoga te pot ajuta să reduci stresul și să te simți revigorată și odihnită.
În primul rând, este important să te hidratezi, să folosești o loțiune cu factor ridicat de protecție solară pe timpul verii și să te odihnești. Pe lângă cremele antirid cu acid hialuronic, este necesar să folosești și o cremă hidratantă, de preferat cu ulei de cocos sau de argan. O alimentație corectă, bogată în antioxidanți, este esențială pentru protecția împotriva radicalilor liberi care afectează tenul și favorizează apariția ridurilor. Căpșunele, afinele, varza Kale, prunele, rodiile, anghinarea, nucile pecan, zmeura și merele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică.
Menține întotdeauna tenul curat și demachiază-te înainte să te culci. Ca remediu natural și ușor de făcut acasă, poți încerca un tratament cu aburi. Toarnă câteva picături de ulei esențial de eucalipt (are efect antibacterian) într-un vas cu apă fierbinte. Așază capul deasupra aburului, acoperă capul cu un prosop și stai așa timp de 10-15 minute. Clătește apoi cu apă călduță.
Ca să previi apariția coșurilor, este esențial să menții tenul curat. Demachierea și clătirea tenului cu apă și săpun trebuie să facă parte din ritualul tău zilnic de îngrijire. Aplică apoi o cremă hidratantă noncomedogenică. Pentru punctele negre, cea mai eficientă soluție este să folosești măști de față naturale. Amestecă o lingură de miere cu patru-cinci picături de suc de lămâie. Aplică pe zonele cu puncte negre, lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă din abundență. Mierea este hidratantă și îți va lăsa tenul curat și catifelat.
Dacă vrei să încerci un tratament natural acasă, periază dinții cu bicarbonat de sodiu de două ori pe săptămână. Ca să menții cât mai mult timp efectele unui tratament de albire, folosește o periuță electrică, de preferat una cu cap special de periere, care elimină petele de suprafață. Nu uita că, periodic, este nevoie de un tratament de albire pentru dinți efectuat profesional, în cabinetul stomatologului.
Masează zonele afectate de celulită cu o perie specială. Acest masaj stimulează circulația sangvină și drenajul limfatic și trebuie făcut pe pielea uscată, cu mișcări circulare. Pe lângă masaj, poți încerca și scrubul cu zaț de cafea. Amestecă zațul de cafea cu ulei de cocos și masează zonele cu celulită. Repetă acest tratament de două sau de trei pe săptămână.
Alimentația joacă un rol important în prevenirea vergeturilor, așa că ar trebui să consumi alimente bogate în vitaminele C, D, E, zinc și proteine, dar și cât mai multe lichide. Ca tratament împotriva vergeturilor, poți aplica o cremă cu retinol sau să masezi zonele afectate cu ulei de ceai verde, de două ori pe zi. Pe lângă prevenirea vergeturilor, ceaiul verde te ajută să menții pielea hidratată.
Metodele de epilare disponibile pe piață sunt numeroase și variate, însă, dacă folosești lama de ras, trebuie să știi că aceasta nu trebuie folosită pe pielea uscată, deoarece vei irita pielea, fapt care în timp poate duce la apariția foliculitei. Aplică întotdeauna un gel special pentru ras. O soluție eficientă este epilarea cu un aparat IPL, mai ales că te ajută să scapi de părul nedorit din orice zonă a corpului pentru mai mult timp.
Lumea Seria 9900
Epilator IPL cu SenseIQ
BRI977/00
Lumea Seria 9900
Epilator IPL cu SenseIQ
BRI976/00
Lumea Seria 9900
Epilator IPL cu SenseIQ
BRI973/00
Exfolierea pielii trebuie făcută numai după duș, deoarece apa caldă va deschide porii și va ușura procesul de curățare. Aplică loțiunea exfoliantă și masează pielea cu mișcări circulare folosind o perie sau un burete, timp de două sau trei minute pe fiecare zonă. Oferă mai multă atenție genunchilor și coatelor, unde pielea este mai aspră. Nu uita să aplici și o cremă hidratantă la final.
Măștile naturale sunt ideale pentru curățarea și hidratarea tenului. Însă, ca să obții efectele dorite, este important să folosești masca potrivită pentru tipul tău de ten. De exemplu, pentru tenul acneic este recomandată o mască cu ovăz și miere, în timp ce pentru tenul sensibil este potrivită o mască cu morcov fiert. Află mai multe detalii despre ce măști naturale sunt potrivite pentru tipul tău de ten și cum se realizează îngrijirea corectă a tenului în acest articol.
Consumul de apă este benefic nu doar pentru sănătatea organismului, ci și ca să arăți și să te simți bine. Apa ajută la detoxificarea organismului și la menținerea hidratării și elasticății pielii. În plus, te ajută să previi apariția ridurilor și a coșurilor.
Este recomandat să schimbi fața de pernă în fiecare săptămână, deoarece grăsimea și praful care se acumulează în păr sunt transferate pe fața de pernă și favorizează apariția coșurilor.
După ce ai ieșit din baie, porii sunt încă deschiși, iar dacă aplici deodorantul, riști să iriți pielea subrațului. Așteaptă măcar 15 minute ca să se închidă porii.
Sursă foto: Shutterstock și Philips
You are about to visit a Philips global content page
Continue