0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Scrub pentru scalp: care sunt principalele beneficii și cum îl poți prepara acasă

    Home ›› Scrub pentru scalp: care sunt principalele beneficii și cum îl poți prepara acasă

    În acest articol puteți afla mai multe despre

     

    Care sunt principalele beneficii și cum îl poți prepara acasă:

     

    1.Importanța îngrijirii scalpului

    2.Principalele beneficii ale unui scrub pentru scalp

    3.Idei de scrub în funcție de tipul de scalp

     

    Scrub pentru scalp: care sunt principalele beneficii și cum îl poți prepara acasă

     

    Îngrijirea eficientă a scalpului contribuie la un păr sănătos și puternic, astfel că este important să îi acordăm îngrijirea adecvată, prin folosirea unor produse eficiente și a unor aparate de îngrijire de calitate. Descoperă care sunt principalele beneficii ale unui scrub pentru scalp și de ce ingrediente ai nevoie pentru a-l pregăti acasă.

    Importanța îngrijirii scalpului

     

    Importanța îngrijirii scalpului este direct corelată cu glandele sebacee care există în pielea capului și are ca scop principal menținerea funcționării normale a acestora. Îngrijirea scalpului se realizează prin spălarea regulată a scalpului și a părului și prin folosirea unor produse corespunzătoare. De regulă, produsele utilizate pentru îngrijirea scalpului se întâlnesc în comerț sub formă de șampoane, loțiuni sau măști, care contribuie la curățarea și hidratarea atât a scalpului, cât și a firului de păr, pe toată lungimea acestuia.

     
    Un scalp sănătos nu poate exista dacă firul de păr este degradat, astfel că, în acest context, trebuie să acordăm importanță și aparatelor de îngrijire a părului, precum placa de îndreptat părul, ondulatorul sau uscătorul de păr. Pentru un scalp sănătos și un fir de păr puternic, este indicată folosirea aparatelor de îngrijire care beneficiază de tehnologii moderne, ce protejează pielea capului și firul de păr.


    Cum principalul factor care dăunează scalpului este căldura excesivă, pentru a-i asigura o îngrijire eficientă, poți să apelezi la un uscător de păr MoistureProtect, care controlează și adaptează temperatura. Senzorul cu infraroșu monitorizează și adaptează temperatura de uscare de fiecare dată când folosești acest uscător de păr MoistureProtect, în acest mod prevenind pierderea hidratării și deteriorarea scalpului și a firelor de păr.

    👉Descoperă uscatorul de par MoistureProtect, cu o tehnologie care conservă hidratarea naturală a părului, datorită senzorului inteligent de monitorizare și adaptare a temperaturii.

    Principalele beneficii ale unui scrub pentru scalp

     

    Un păr puternic și sănătos începe cu un scalp bine îngrijit, motiv pentru care trebuie să acordăm importanță îngrijirii acestuia. Există diverși factori care pot să dăuneze scalpului: de la bacteriile și murdăria din mediul extern până la căldura excesivă, cauzată de produsele de îngrijire, urmele de șampon uscat și excesul de sebum, care pot să cauzeze apariția mătreții.


    În acest context, folosirea unui scrub pentru scalp reprezintă o soluție eficientă pentru îngrijirea acestuia. Iată principalele beneficii pe care le are un scrub asupra scalpului:

     

    • înlătură reziduurile de pe suprafața scalpului;
    • exfoliază pielea capului și previne înfundarea glandelor sebacee, evitând excesul de sebum;
    • masajul efectuat pentru aplicarea scrubului are efect de stimulare a circulației sângelui, accelerând creșterea părului.

     

    Având în vedere toate aceste beneficii ale unui scrub pentru sănătatea scalpului, descoperă, în continuarea acestui articol, ce tip de scrub să folosești, în funcție de tipul tău de scalp.

    Idei de scrub în funcție de tipul de scalp

     

    Scruburile pentru scalp sunt foarte ușor de aplicat și le poți folosi după șamponare, atunci când scalpul este încă umed. Tot ceea ce trebuie să faci este să împarți părul în câteva secțiuni, în funcție de densitatea lui, și să aplici o cantitate mică de scrub pe scalp, cu ajutorul buricelor degetelor, folosind mișcări circulare. Repetă aceste mișcări timp de 5-7 minute, apoi clătește bine scrubul de pe suprafața scalpului si usucă părul cu ajutorul unui uscator de par de calitate.

     

    Este indicat ca scrubul să fie folosit o dată pe săptămână, deoarece folosirea excesivă a acestuia poate irita și deshidrata scalpul. Iată ce scrub poți să folosești, în funcție de tipul de scalp:

    Scrub pentru scalp uscat

     

    Scalpul uscat poate fi cauzat de mai mulți factori, precum apa fierbinte, folosirea produselor de îngrijire nepotrivite sau aerul condiționat, iar principalele simptome sunt mâncărimile frecvente și mătreața excesivă.

    Pentru îngrijirea unui astfel de scalp, poți să folosești un scrub care să conțină ingrediente precum uleiul de jojoba, extractul din nucă de cocos sau uleiul de argan. Aceste ingrediente au proprietăți puternice de hidratare și îi vor asigura scalpului tău îngrijirea necesară.

    Un scrub pe care îl poți face acasă, pentru îngrijirea scalpului uscat, poate să fie alcătuit din:

     

    • 2 linguri de sare roz de Himalaya, care exfoliază scalpul;
    • o lingură de ulei de cocos, care hidratează scalpul;
    • un gălbenuș, care contribuie la hrănirea scalpului.

     

    Masează scalpul cu acest amestec, timp de câteva minute, și repetă această procedură săptămânal, pentru a menține sănătatea scalpului tău timp îndelungat.

    Scrub pentru scalp gras

     

    Un scalp gras este cauzat de producția prea mare de uleiuri naturale protectoare a glandelor sebacee, lucru care duce la îngrășarea foarte rapidă a părului și, uneori, la apariția acneei la nivel cutanat.

     

    Pentru îngrijirea unui astfel de scalp, poți utiliza un scrub cu acțiune profundă, care să îndepărteze celulele moarte și urmele grase de pe suprafața pielii. Un astfel de scrub trebuie să conțină ingrediente precum acidul salicilic, ce are efect de peeling și îndepărtează excesul de sebum, uleiul de rozmarin, care stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și dezinfectează, zeama de lămâie sau bicarbonatul de sodiu.

     

    Un scrub pe care îl poți pregăti acasă, pentru îngrijirea unui scalp gras, poate să fie alcătuit din următoarele ingrediente:

     

    • 2 linguri de sare roz de Himalaya, ce are efect de peeling;
    • 1 linguriță de zeamă de lămâie, care menține secreția de sebum sub control;
    • 1 linguriță bicarbonat de sodiu, care curăță eficient impuritățile;
    • 1 linguriță de miere, care contribuie la o hidratare sănătoasă a scalpului.

    Problemele scalpului pot cauza pierderea sau subțierea firelor de păr, astfel că este important să îl îngrijim corespunzător, în funcție de nevoile sale. Astfel, pe lângă folosirea unor produse de îngrijire de calitate, este indicată și aplicarea unui scrub care să exfolieze scalpul într-un mod eficient. Cu toate acestea, dacă problemele la nivelul scalpului sau al părului persistă, este indicată consultarea unui medic dermatolog, care să prescrie un tratament pentru rezolvarea acestor probleme.

     

    Sursă foto: freepik.com

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.