1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Păr electrizat - metode de a scăpa de această problemă

    Home ››Păr electrizat - metode de a scăpa de această problemă

    Păr electrizat: 6 metode de a scăpa de această problemă

     

    Pentru mulți, vremea rece și aerul uscat înseamnă un singur lucru: păr electrizat și coafuri nereușite. Până și cea mai banală atingere îți poate face părul să se ridice - nu mai vorbim de momentul când îți scoți fularul sau căciula după ce le-ai purtat o vreme prin frig. Nu trebuie să disperi – iarna asta situația se schimbă, în sfârșit! Urmează să îți explicăm cum ajunge părul tău să arate ca și cum ai suferit un șoc electric și mai ales cum poți scăpa de electricitatea statică. 

    De ce mi se electrizează părul?

     

    Fenomenul acesta curios apare din cauza electronilor – iar aici intervine știința. Firul de păr este alcătuit din atomi, iar aceștia din protoni, neutroni și – ai ghicit – electroni. Atunci când există frecare între atomi, unul dintre ei își pierde electronii și se încarcă pozitiv, în timp ce celălalt preia electroni și astfel se încarcă negativ. Rezultatul? Ți se ridică părul pe cap. Pe timp de iarnă părul se electrizează mai mult deoarece aerul este mai uscat decât vara. Părul fin este mai predispus la electrizare, fiindcă este afectat mai mult decât cel cu fir gros. Din fericire, există suficiente metode să îl îmblânzești!

     

    Cum să eviți electrizarea părului

     

    Te-ai săturat să-ți strici părul și coafura de fiecare dată când atingi o clanță? Îți împărtășim câteva sfaturi eficiente cu ajutorul cărora să eviți electrizarea părului.

    1. Îmbunătățește hidratarea părului cu produse pentru păr uscat

     

    Părul tău este de regulă uscat? În cazul acesta, frigul și uscăciunea gerului iernii nu te ajută deloc! Ține minte că firele uscate duc la o electrizare mai puternică. Dacă vrei să-ți ajuți părul, fă-o prin folosirea unor produse speciale precum șamponul și balsamul hidratant. Alege un șampon și un balsam care netezesc și hrănesc firul de păr, împiedicând acel inestetic „frizz”.


    Cu toții suntem de acord că un duș fierbinte într-o zi friguroasă este o plăcere, însă pentru părul tău nu e un obicei tocmai bun. Spală-l cu apă potrivit de caldă, ca să nu îi iei din hidratarea naturală și din lipidele ce îl protejează. Apa fierbinte, din păcate, îl va face uscat și tern.

    2. Aplică o mască sau un ulei de păr

     

    Pe lângă șamponul și balsamul potrivite cu tipul tău de păr, adică uscat, vei beneficia mult și de pe urma folosirii unei măști săptămânale. Îți poți cumpăra una chiar de la farmacie, dar, dacă dai dovadă de creativitate, poți face o mască acasă la tine – și să fie chiar mai eficientă. Amestecă ulei de cocos cu miere sau o banană, miere și iaurt pentru a-ți hrăni părul și a-i da strălucire. Întinde amestecul pe toată lungimea părului, lasă-l să stea 20-30 de minute și apoi folosește șamponul și balsamul. Nu ai timp de făcut și aplicat măști de păr? Atunci folosește un ulei, precum uleiul de argan. Acesta are în compoziție diverși antioxidanți, precum vitamina E și acizi grași care fac firele uscate să își regăsească strălucirea.  

    3. Folosește perie din lemn sau metal

     

    Când observi că părul tău se încarcă de electricitate statică, trebuie să renunți la pieptănul sau peria din plastic. Plasticul nu este un bun conductor electric, ceea ce înseamnă că părul tău se va încărca și mai mult cu electricitate. Cumpără un pieptăn din lemn sau metal – care, ca bonus, sunt și ecologice! Dacă te confrunți cu un păr realmente rebel, atunci pulverizează puțin fixativ pe perie atunci când te piepteni. Fixativul va ține în frâu firele rebele.

    women straightening her hair

    4. Verifică-ți uscătorul de păr

     

    Pentru a diminua șansele de electrizare, cel mai bine este să renunți total la uscător și să lași părul să se usuce natural, la aer. Totuși, e de la sine înțeles că iarna nu poți face asta, mai cu seamă când trebuie să ieși imediat din casă. Nu e de dorit să pleci cu părul ud și să îți înghețe. În această situație, asigură-te că folosești un uscător de păr care menține nivelul natural de hidratare a părului, așa cum este MoistureProtect DryCare Prestige. Tehnologia inovatoare cu infraroșii adaptează temperatura în funcție de gradul de uscare a firelor, asigurând astfel că îi menține până la 85% din hidratarea existentă.

     

    Vrei să-ți faci bucle sau să îți îndrepți părul fără să îl usuci? Placa de păr MoistureProtect Hair folosește aceeași tehnologie ca și uscătorul, evaluând sănătatea firului și ajustând temperatura, cât și presiunea aplicată. În acest mod, vei reduce riscul de rupere și de uscare a părului.

    women drying her hair

    5. Poartă textile naturale

     

    Ai așteptat un an întreg să porți pălăria preferată? Ar fi bine ca aceasta să nu conțină fibre sintetice. Materiale precum nylonul și poliesterul tind să electrizeze părul destul de rapid. Alege mai degrabă bumbacul sau lâna. Acestea vor reduce electricitatea statică.

    6. Reglează umiditatea aerului la interior

     

    Ți se electrizează părul atunci când stai în casă? Acest fapt de obicei indică un aer foarte uscat în interiorul casei. Iarna, mai ales, folosirea diverselor surse de căldură la interior, cât și aerul uscat de afară scad foarte mult nivelul umidității în mediul în care trăiești. Cea mai la îndemână soluție este să îți iei un umidificator pentru locuință. Îți va ajuta părul enorm și totodată va elimina uscăciunea ochilor, a pielii și a gâtului. Vrei să îmbunătățești cu adevărat calitatea aerului din casă? Încearcă Air Purifier and Humidifier.

     

    După cum vezi, cu mici modificări și trucuri, vei putea din nou să porți fără griji fularul sau pălăria preferate, fără ca părul să se electrizeze ca înainte. E timpul să te bucuri de iarnă!

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    You are about to visit the Philips USA website.

    Continuă
    Înregistrare

    Înscrie-te la Newsletter

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.