1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Cum să oprești creșterea firelor de păr sub piele

  Dacă ai avut de-a face cu îndepărtarea părului de pe corp, există șanse mari să te fi familiarizat deja cu firele crescute sub piele! Din păcate, acestea sunt o problemă frecventă.


  Părul crescut sub piele apare atunci când vârful neuniform sau ascuțit al unui fir nou de păr crește în piele. Acest lucru creează părul prins sub piele, care continuă să crească și care poate fi foarte dureros și inconfortabil. Firul de păr crescut sub piele adânc poate fi deosebit de inconfortabil atunci când produce iritarea pielii, cum ar fi coșurile sau inflamația foliculului de păr.


  Îndepărtarea părului din orice parte a corpului poate duce la fire de păr sub piele - inclusiv păr pubian crescut sub piele. Ca să eviți acest lucru, este important să știi ce poți face pentru a identifica, trata și preveni firele sub piele. Ca urmare, am adunat cele mai bune sfaturi și trucuri privind epilarea. În acest articol vei afla cum să previi firele încarnate, inclusiv firele de păr sub piele în zona inghinală, astfel încât să-ți poți lua rămas-bun de la firele încarnate pentru totdeauna!

  Ce cauzează părul crescut sub piele?

  BÎnainte de a trata sau preveni firele încarnate, este important să înțelegi ce le cauzează; un fir de păr încarnat crește din piele, apoi se curbează și crește înapoi în piele. În unele cazuri, crește direct înapoi în foliculul de păr, care este cavitatea mică în care se află rădăcina părului.


  Atunci când un folicul de păr este înfundat cu celulele moarte ale pielii, părul crește adesea lateral. Asta se întâmplă mai ales în cazul părului creț, aspru sau gros (ca cel din zona bikinilor) și al părului proaspăt ras. Astfel se ajunge la fire încarnate.

   

  Firele crescute sub piele arată de obicei ca niște coșuri. Uneori poți distinge firul de păr crescut sub piele. În cazul în care pielea ta prezintă și mâncărimi sau o erupție cutanată, acest lucru poate fi, de asemenea, un simptom al părului încarnat. 

  Cum să tratezi firele de păr crescute sub piele acasă

  Adesea, decât să încerci să îndepărtezi un fir de păr încarnat și să riști agravarea stării pielii tale, este mai bine să nu acționezi, să ai răbdare și să-l lași să crească spre suprafață de la sine.


  În mod alternativ, poți apela la exfolierea fizică pentru a ajuta la îndepărtarea firelor de păr crescute sub piele. Aplică cu blândețe un exfoliant pe părul încarnat – particulele texturate din exfoliant pot ajuta la dislocarea firelor de păr prinse sub piele.1 Evită să freci prea tare pielea și astfel să o iriți mai mult decât înainte.

  Femeie la duș cu părul ud folosind dispozitivul Philips pentru a îndepărta părul din zona axilei.

  Cum să oprești creșterea firelor de păr sub piele

  De asemenea, pe lângă faptul că ajută la tratarea firelor de păr încarnate, exfolierea este esențială pentru prevenirea apariției lor. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la prevenirea depunerii acestora în foliculii de păr. Înainte de a începe să te razi aplică un exfoliant în zona pe care dorești să o epilezi.

  Femeie brunetă în halat așezată pe pat folosind dispozitivul Philips pentru a îndepărta părul de pe picior

  Pe lângă exfoliere, o altă opțiune pentru a preveni părul încarnat este utilizarea unei metode diferite de epilare. Metodele de îndepărtare a părului pe termen mai lung, cum ar fi epilarea cu IPL, pot fi deosebit de utile în limitarea posibilității de regenerare a părului și prin urmare, a firelor crescute sub piele. O opțiune este dispozitivul IPL (Intense Pulsed Light – lumină cu puls intens), cum ar fi Philips Lumea Prestige, care stimulează foliculul firului de păr să intre în faza latentă. Această tehnologie se bazează pe impulsuri luminoase care sunt absorbite de pigmenții firelor de păr și transmise rădăcinilor părului sub formă de căldură pentru a induce starea latentă și a determina căderea firelor de păr.

  Poți utiliza cu ușurință dispozitivul Lumea acasă - indiferent dacă este cu fir sau nu. Fiecare dintre accesoriile sale, concepute pentru diferite zone ale corpului, are o fereastră pe care trebuie să o apeși ferm pe piele la un unghi de 90 de grade pentru tratament. După ce ești gata, apasă butonul de activare. Prin acest pas se trimite un impuls de lumină pe care îl vei simți sub formă de căldură pe piele. După două secunde, poți trata următoarea zonă.  Puteți reduce creșterea părului prin utilizarea constantă a acestuia. Rezultatul: mai puține fire de păr crescute sub piele, o piele mai netedă și mai fericită! 

   

  1 NHS – Ingrown Hairs

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit the Philips USA website.

  Continuă

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.