0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Cum te pregăteşti pentru alăptare

  Lectură de 5 min.

   

  Când te decizi să alăptezi, poate părea că sunt multe lucruri la care să te gândeşti. Corpul tău este făcut pentru acest lucru, dar ce trebuie să ştii în prealabil? Şi cine te poate ajuta? Vestea bună este că poţi avea un start excelent cu puţină planificare şi ştiind la cine să apelezi pentru ajutor.

  Trebuie să te felicităm

   

  Înainte de a discuta cum trebuie să te pregăteşti pentru alăptare, să vorbim despre toate avantajele minunate ale alăptării.

  Beneficiile alăptării

   

  În primul rând, este minunat să începi să-ţi cunoşti bebeluşul. Alăptarea vă permite să petreceţi momente preţioase împreună piele pe piele, astfel încât să vă bucuraţi amândoi de un sentiment de apropiere şi bunăstare.

   

  Bebeluşul tău va beneficia, de asemenea, de numeroasele proprietăţi sănătoase ale laptelui matern. Laptele matern sprijină dezvoltarea cognitivă a bebeluşului, îi dezvoltă sistemul imunitar şi reduce infecţiile urechii, tulburările stomacale şi diareea.

   

  Există, de asemenea, numeroase beneficii şi pentru tine. De exemplu, alăptarea ajută la micşorarea uterului după naştere, duce la o rată redusă de apariţie a cancerului uterin şi de sân şi favorizează pierderea în greutate dacă alăptezi timp de cel puţin şase luni.

   

  Încearcă să te gândeşti la aceste beneficii când începi experienţa de alăptare. Pot exista momente când lucrurile nu decurg bine şi poate fi util să ai o imagine mai amplă care să te ajute să te menţii pe drumul cel bun.

  Soluţii de alăptare Philips AVENT

  Cum te pregăteşti pentru alăptare

   

  Acum, să explorăm partea practică a lucrurilor. Experienţa ta de alăptare va fi unică, deoarece nu există nicio combinaţie de mamă şi bebeluş ca voi doi, dar există pregătiri pe care fiecare mamă le poate face pentru ca lucrurile să decurgă perfect.

  • Fă un examen clinic mamar

   

  Frumuseţea corpului uman este că nu există două perechi de sâni la fel. Adresează-te unui cadru medical pentru un examen clinic mamar, în cadrul controalelor prenatale regulate, pentru a vedea cum s-au dezvoltat sânii tăi şi pentru a şti ce modificări poţi fi nevoită să faci când începi alăptarea. Acest lucru ar putea preveni dificultăţile la început de alăptare.

  • Setează-ţi un obiectiv de alăptare

   

  Multor femei li se pare util să se gândească la perioada pe care ar dori să alăpteze înainte de a începe. De fapt, este mai probabil ca mamele care îşi stabilesc un obiectiv să alăpteze mai mult timp. Încearcă să analizezi toate aspectele vieţii tale, de la stilul tău de viaţă la modul de lucru şi la sprijinul care ţi se oferă.

  • Creează un plan de hrănire

   

  Odată ce ţi-ai setat un obiectiv, poţi trece la planificarea alăptării pe termen scurt şi lung. Aceasta poate însemna să te gândeşti la elementele practice ale primelor momente împreună după naştere sau cum vor decurge alăptările noaptea. Este şi o şansă de a te gândi la ce vei face dacă lucrurile nu decurg bine. De exemplu, dacă ai mameloanele iritate, ar fi indicat să îţi colectezi laptele cu o pompă de sân sau să ai la îndemână cremă pentru mameloane pentru a calma senzaţia imediat.

  • Profită la maximum de „ora de aur”

   

  Lasă instinctele naturale de hrănire ale bebeluşului să se manifeste petrecând prima oră împreună (cunoscută şi sub numele de „ora de aur”) şi începând să vă cunoaşteţi reciproc piele pe piele. Bebeluşul va încerca natural să se târască până la pieptul tău şi să înceapă să se hrănească.

  • Planifică pe termen lung

   

  Şi modul în care alăptezi se va schimba în timp. Poate fi util să te gândeşti la lucruri precum tipul de pompă de sân de care vei avea nevoie dacă nu poţi fi cu el să-l hrăneşti. De exemplu, o pompă de sân manuală este utilă atunci când eşti în deplasare şi pur şi simplu ai nevoie de ceva uşor. Pe de altă parte, dacă doreşti ceva eficient la locul de muncă, poate fi mai utilă o pompă de sân electrică dublă.


  Vezi mai multe mai jos ↓

  Poţi avea nevoie de

  Deci, cu cine pot vorbi despre alăptare?

   

  Acum că ştii paşii practici pe care să-i faci pentru a alăpta confortabil, să vedem persoanele care te pot ajuta să ajungi acolo. Poţi beneficia de sprijin pe toată durata experienţei tale de alăptare.

  • Medicul tău

   

  Profită de controale prenatale pentru a adresa orice întrebări despre schimbările prin care treci. Nu există întrebări minore sau prosteşti. Este o experienţă nouă, până la urmă!

  • Cursurile prenatale

   

  Pe lângă planificarea pentru momentul naşterii, poţi folosi cursurile prenatale şi pentru a adresa întrebări despre alăptare. Este un moment excelent pentru a stabili un obiectiv care ţi se potriveşte şi pentru a vorbi cu alte mame despre cum te simţi.

  • Consultantul în alăptare

   

  Un consultant în alăptare este o persoană specializată în alăptare. Poate fi un medic, o asistentă medicală sau o moaşă. Dacă ai dificultăţi cu alăptarea la început, poate fi indicat să îi soliciţi ajutorul pentru detalii precum poziţionarea şi ataşarea copilului la sân sau rezerva ta de lapte.

  • Aplicaţiile şi comunităţile online

   

  Se poate să nu ai mereu pe cineva lângă tine, dar vei constata că există o mulţime de moduri în care să te ajuţi când eşti acasă. Multor mame le place să utilizeze aplicaţii pentru a monitoriza hrănirea bebeluşului sau pentru a găsi ajutor în comunităţile online pentru noile mame. Cu uGrow, aplicaţia noastră de monitorizare a dezvoltării bebeluşului, este foarte uşor să urmăreşti cât de mult lapte produci. Dacă urmezi sfaturi de pe un site web sau dintr-o aplicaţie, verifică dacă se bazează pe o sursă medicală.

  • Eşti pe calea cea bună

   

  Dacă te gândeşti la motivele pentru care vrei să alăptezi, dacă planifici în prealabil şi ştii cine te poate ajuta, eşti deja pe calea către o alăptare reuşită. 

   

  Discuţiile despre alăptare – momentele preţioase şi cele mai dificile – îţi conferă, de asemenea, o mare putere. Vei constata că discuţiile regulate cu cadrele medicale, familia, prietenii şi alte proaspete mame despre experienţa de alăptare te vor ajuta enorm.

  Sfaturi corelate

  Nu avem un manual pentru meseria de părinte, dar avem o echipă care te poate ajuta

  Doreşti să primeşti gratuit sfaturi personalizate şi cele mai noi informații referitoare la produsele noastre?

  În plus, te bucuri de cadoul nostru de bun venit: 30% discount la produsele Philips Avent!

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.