0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Răspunsuri la cele 10 întrebări legate de alăptare

    Lectură de 6 min.

     

    Ştii că organismul tău este făcut pentru alăptare, dar ar fi fost plăcut dacă cineva ţi-ar fi împărtăşit toate informaţiile esenţiale, precum cât timp ar trebui să dureze o alăptare sau când să ceri ajutor, astfel încât să nu fie atât de copleşitor. Am adunat câteva sfaturi legate de alăptare pentru a-ţi răspunde la primele 10 întrebări despre alăptare şi a te simţi mai încrezătoare când îţi începi experienţa de alăptare.

    1. Cum ştiu când să îmi hrănesc copilul?

    Este ideal să-ţi hrăneşti bebeluşul ori de câte ori dă semne de foame. Acest lucru îi oferă bebeluşului un sentiment minunat de confort, permite o creştere mai bună în greutate şi te asigură că hrănirea este în concordanţă cu nevoia lui. Va trebui să fii atentă la semne de foame, precum suptul pumnilor, mişcarea capului dintr-o parte în cealaltă şi scosul limbii. Nou-născuţii trebuie să fie alăptaţi cel puţin de 8-12 ori pe zi, ceea ce înseamnă o alăptare la fiecare circa trei ore (contorizată de la începutul unei reprize până la începutul următoarei).

     

    2. Cât durează alăptarea? 

    Unor bebeluşi le place să nu se grăbească, în timp ce alţii sunt foarte rapizi. În general, o alăptare poate dura între 5 minute şi o oră, de la început până la sfârşit. Durata alăptării va depinde şi de dimensiunea şi vârsta bebeluşului şi de cât de des este hrănit.

     

    3. Cât timp trebuie să îl ţin la fiecare sân?

    Acest lucru depinde de cât de mult lapte au sânii tăi. Este indicat să goleşti un sân înainte de a trece la următorul, iar dacă îi oferi un singur sân la o repriză de alăptare, la începutul următoarei reprize trebuie să îl oferi pe celălalt.

    4. Simt durere. Ce trebuie să fac?

    Un pic de durere sau sensibilitate la începutul unei alăptări este normală, în special când eşti la început. Cu toate acestea, orice durere persistentă trebuie să fie abordată imediat. Dacă resimţi durere persistentă în mod regulat, nu trebuie să crezi că trebuie să o suporţi. Durerea în timpul alăptării poate fi rezolvată în mod normal cu unele îndrumări privind ataşarea la sân şi tehnica de hrănire oferite de un cadru medical. Poţi încerca să foloseşti şi un protector pentru mameloane pentru a-ţi proteja mameloanele între alăptări.

    Vezi mai multe mai jos ↓

    Poţi avea nevoie de

    Philips Avent

    Protector pentru mameloane

    SCF156/01
    Avent
    Avent

    Philips Avent Protector pentru mameloane

    SCF156/01

    De ajutor pentru alăptare îndelungată

    Protectorul pentru mameloane Philips Avent SCF156/00 este confecţionat din silicon ultra-fin, moale, inodor, fără gust, care protejează mameloanele iritate sau crăpate în timpul alăptării. Vezi toate beneficiile

    Din păcate, acest produs nu mai este disponibil

    De ajutor pentru alăptare îndelungată

    Protectorul pentru mameloane Philips Avent SCF156/00 este confecţionat din silicon ultra-fin, moale, inodor, fără gust, care protejează mameloanele iritate sau crăpate în timpul alăptării. Vezi toate beneficiile

    5. Cum îmi dau seama dacă bebeluşul primeşte suficient lapte?

    Alăptarea include un element de mister. Nu există nicio cale sigură de a şti cât de mult lapte bea bebeluşul tău, dar există repere pe care le poţi utiliza pentru a verifica dacă primeşte suficient:

     

    • Copilul începe să ia în greutate după ce ai început alăptarea
    • Până în ziua 10-14, micuţul tău recapătă greutatea de la naştere
    • Continuă să ia constant în greutate, conform aşteptărilor

     

    Ideea esenţială? Cel mai bun semn vor fi obrăjorii bucălaţi din faţa ta. Un copil fericit, vioi şi în creştere este cel mai bun semn că produci suficient lapte.

     

    6. Iau medicamente. Pot alăpta în continuare?

    Există multe medicamente care pot fi luate în timp ce alăptezi, dar este întotdeauna bine să consulţi farmacistul.  

     

    • Dar alcool?

    Este indicat să nu bei alcool în timp ce alăptezi. Cadrul medical îţi poate oferi îndrumări mai detaliate în acest sens.

     

    • Dar cafeină?

    De obicei, una sau două băuturi cu cafeină nu îl vor deranja pe cel mic. Aceasta ar putea fi o cafea, un ceai sau o băutură carbogazoasă. Acestea fiind spuse, prea multă cafeină ar putea face bebeluşul irascibil sau îl poate ţine treaz. Şi veşti bune pentru iubitorii de ciocolată: în general, poate fi consumată ciocolată în cantităţi moderate.

     

    7. Copilul meu nevoie de alte băuturi?

    În aproximativ primele 6 luni de viaţă, bebeluşul are nevoie numai de lapte matern. Mulţumesc, lapte matern!

     

    8. Pot combina alăptarea cu alte moduri de hrănire?

    În mod normal, durează cel puţin trei - şase săptămâni de alăptare exclusivă pentru a obţine o rezervă bună de lapte pentru bebeluşul tău şi pentru ca el să se hrănească corespunzător. Aceasta înseamnă că introducerea biberonului în primele săptămâni ar putea duce la o întrerupere timpurie a alăptării. Odată ce ai stabilit alăptarea, majoritatea bebeluşilor nu au nicio problemă să alterneze între alăptare şi hrănirea cu biberonul, dacă aşa preferi. Este indicat să utilizezi un biberon conceput special pentru hrănire combinată, iar cadrul medical îţi poate oferi îndrumări suplimentare despre cel mai bun mod de a începe hrănirea cu biberonul. 

    9. Mă voi întoarce curând la lucru. Pot alăpta în continuare?

    Da, la locul de muncă poţi alăpta în continuare! Absolut. Poţi continua să îi oferi bebeluşului toate beneficiile laptelui matern când nu poţi fi cu el, colectând laptele în prealabil. Pentru a-ţi menţine rezerva de lapte, va trebui să-ţi colectezi laptele cel puţin la fel de des ca atunci când alăptezi în mod normal. De asemenea, încearcă să începi colectarea laptelui cu cel puţin câteva săptămâni înainte de a-ţi relua serviciul. Astfel, vei avea o rezervă de lapte colectat. Când vine vorba despre alegerea unei pompe, vei constata că o pompă de sân electrică Avent îţi va oferi cea mai mare eficienţă, în timp ce o pompă manuală este opţiunea portabilă pentru mamele în deplasare. După colectare, nu uita să pui laptele imediat în frigider sau congelator, în recipiente de depozitare.

     

    Vezi mai multe mai jos ↓

    Poţi avea nevoie de

    Philips Avent

    Pompă de sân electrică dublă Comfort

    SCF334/02
    Avent
    Avent

    Philips Avent Pompă de sân electrică dublă Comfort

    SCF334/02

    Mai mult confort şi lapte

    Când te simţi confortabil şi eşti relaxată, laptele tău curge mai uşor. De aceea am creat cea mai confortabilă pompă de sân de până acum: stai aşezată confortabil, fără a fi nevoită să te apleci în faţă, şi lasă perna moale de masaj să îţi stimuleze delicat debitul laptelui. Vezi toate beneficiile

    Din păcate, acest produs nu mai este disponibil

    Mai mult confort şi lapte

    Când te simţi confortabil şi eşti relaxată, laptele tău curge mai uşor. De aceea am creat cea mai confortabilă pompă de sân de până acum: stai aşezată confortabil, fără a fi nevoită să te apleci în faţă, şi lasă perna moale de masaj să îţi stimuleze delicat debitul laptelui. Vezi toate beneficiile

    10. Când pot începe să hrănesc bebeluşul cu alimente solide?

    Cel mai bine este să aştepţi până când bebeluşul împlineşte 6 luni înainte de a-l hrăni cu orice alimente solide, iar acest lucru nu înseamnă că trebuie să te opreşti din alăptat. Poţi continua să alăptezi oricât timp doreşti. Când eşti pregătită, roagă cadrul medical să te îndrume cu privire la alimentele pe care să le introduci şi cum.

    O notă finală privind solicitarea de ajutor

     

    Indiferent de cât de nesemnificativă ar fi întrebarea sau îngrijorarea, nu ezita niciodată să apelezi la un cadru medical. Acestea sunt semne că bebeluşul ar putea avea nevoie de ajutor de la un specialist din domeniul medical:

    • Bebeluşul nu cere să fie hrănit în mod regulat – cel puţin de 8-10 ori în 24 de ore
    • Bebeluşul nu are numărul aşteptat de scutece ude şi murdare
    • Ataşarea la sân este dureroasă sau ai mameloanele iritate
    • Nu îţi simţi sânii plini cu lapte până într-a treia sau a patra zi de la naştere
    • Bebeluşul este neliniştit şi pare nemulţumit după majoritatea hrănirilor
    • Bebeluşul nu a luat în greutate sau pierde din greutate

    Sfaturi corelate

    Nu avem un manual pentru meseria de părinte, dar avem o echipă care te poate ajuta

    Doreşti să primeşti gratuit sfaturi personalizate şi cele mai noi informații referitoare la produsele noastre?

    În plus, te bucuri de cadoul nostru de bun venit: 30% discount la produsele Philips Avent!

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.