Timp de citire: 5 Min
1.De la ce vârstă se spală copiii pe dinți - periajul corect al dinților 2.Periuța de dinți bebeluși - cum o alegi pe cea potrivită 3.Sfaturi pentru îngrijirea dinților de lapte
Ca părinte, este foarte important să ai grijă de sănătatea dinților celui mic. Primii pași constau în stabilirea unui ritual de igienizare care trebuie respectat asemenea unei rutine pentru adulți. Dacă se familiarizează de mic cu o grijă constantă față de dințișori, va ști cât de importantă este sănătatea orală pentru dezvoltarea armonioasă a vieții de adult. Prin urmare, periajul dentar trebuie efectuat de îndată ce își fac apariția primii dinți de lapte, devenind o activitate obligatorie pentru a evita apariția cariei de biberon.
Medicii pedodonți recomandă ca igienizarea copiilor să se efectueze imediat după apariția primilor dinți de lapte. În același timp, pentru a avea grijă corespunzător și de gingii, este indicat ca părinții să folosească un pansament din tifon steril pentru curățarea cavității bucale. Este important ca atenția să fie îndreptată atât către dinți, dar și către gingii, fiindcă odată cu erupția dentară, gingiile sugarilor devin sensibile, fiind și ușor iritabile. Părinții sunt responsabili să se asigure că cel mic are parte de o îngrijire adecvată vârstei, iar acest ghidaj va trebui să se mențină până când va fi pe deplin conștient de spălarea corectă a dinților. Un periaj corect înseamnă alegerea unei periuțe de dinți speciale, cu peri moi. Pasta de dinți trebuie să fie asemenea unui bob de mazăre și întotdeauna trebuie acordată atenție felului în care se realizează periajul, pentru a nu ajunge în punctul în care bebelușul riscă să înghită pasta de dinți. Mai întâi, se spală suprafețele interioare ale dinților, fiindcă placa bacteriană se poate instala mai rapid în acele locuri. Cea mai bună tactică este să înclinați periuța pe linia gingiei prin mișcări ușoare înainte-înapoi. Mai apoi, urmează suprafețele exterioare, care trebuie curățate prin aceeași manieră. Periuța trebuie să fie așezată în așa fel încât perii să fie perpendiculari pe suprafața ocluzală a molarilor. Prima vizită a celui mic la medicul pedodont este recomandată să fie efectuată în jurul vârstei de un an. Este un pas important, pentru că, doar cu ajutorul unui specialist, veți ști că cel mic nu va avea probleme dentare. În acest mod, părinții vor sta liniștiți, iar copiii vor fi lipsiți de dureri spontane. Și alimentația joacă un rol important pentru dezvoltarea celui mic, imediat după apariția primilor dinți de lapte. Cu aparatura specifică, prepararea alimentelor odată cu diversificarea devine un proces mai simplu.
Un efort pe care fiecare părinte trebuie să-l ducă la bun sfârșit este alegerea unei periuțe de dinți corespunzătoare pentru bebeluși. Poate vă gândiți că nu are o importanță extrem de mare felul în care va arăta sau cum trebuie efectuat periajul. În fapt, sunt factori importanți pentru familiarizarea celui mic cu un proces care îi va oferi sănătate orală optimă pe termen lung. Astfel, prima periuța este necesar să fie aleasă cu grijă și cât mai interactivă. O periuță interactivă, spre exemplu, se poate transforma în cel mai bun prieten pentru copil. Copiii se distrează în timpul periajului și vor deprinde un obicei sănătos, pe care să-l urmeze întreaga viață. Cu periuța de dinți cu aplicația Philips Sonicare for Kids, copiii se vor distra, descoperind cât de ușor este să urmezi un ritual sănătos. Aplicația se sincronizează cu periuța de dinți prin Bluetooth, pentru a vedea tehnici corecte de periere, dar și pentru a urmări evoluția. Astfel, cei mici pot vedea cât de bine se efectuează periajul asupra dințișorilor lor și pot câștiga recompense pentru o treabă bine făcută. Vor avea un personaj principal, iar de fiecare dată când dinții sunt periați corespunzător, acesta devine mai vesel. Cu fiecare rutină efectuată corect, pot debloca accesorii pentru a-l personaliza.
⏩Descoperă aici periuta de dinti care va transforma periajul într-o joacă.
Îngrijirea corectă a celui mic implică mai multe procese. Ca părinte, trebuie să ai în vedere felul în care îl hrănești, îi speli hainele, dar să fii atent să nu intervină dureri spontane care pot fi cu ușurință prevenite. Îngrijirea orală trebuie urmată în detaliu pentru dentiția temporară, pentru că va dicta evoluția dinților permanenți. Una dintre cele mai întâlnite probleme de igienă orală o reprezintă caria de biberon, care apare la cei mici, încă de la o vârstă fragedă. Poate fi prevenită cu ușurință, prin câteva obiceiuri sănătoase: ⏩Alege biberoanele potrivite pentru cel mic, pentru sănătatea lui și a dinților.
Natural Response
Biberon 260 ml
SCY903/01
Natural Response
Biberon 330 ml
SCY906/01
Sursa foto: Shutterstock.com
1 https://www.medicalnewstoday.com/articles/321932#outlook 3 https://www.pregnancybirthbaby.org.au/hiccups 4 https://www.thebump.com/a/newborn-hiccups-why-babies-get-how-to-get-rid 5 https://www.whattoexpect.com/first-year/hiccups 6 https://www.healthline.com/health/childrens-health/newborn-hiccups#what-not-to-do
You are about to visit a Philips global content page
Continue