0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Bebe care plange: cum il linistim rapid


    Plânsul reprezintă modul de comunicare al bebelușului tău, însă, deși este natural, este complet normal să încerci să îți liniștești bebelușul. Este de înțeles faptul că părinții se întreabă cum să își determine bebelușul să se oprească din plâns. Uneori, aceasta poate fi o provocare, însă înțelegerea cauzelor te poate ajuta să afli cum să îți calmezi bebelușul care plânge. Nu uita: te descurci excelent. În acest articol îți prezentăm doar câteva sfaturi utile care să îți ușureze călătoria.
     

    Nu ezita niciodată să contactezi medicul dacă ai întrebări sau nelămuriri pentru că bebelușul tău plânge. Plânsul poate fi uneori un semn al unei probleme medicale de bază, prin urmare, se recomandă să abordezi orice simptome suplimentare imediat ce le observi.

    How to calm a baby

    De ce plânge bebelușul tău


    Faptul că sugarii plâng nu este doar normal, ci și așteptat, în special în primele trei luni de viață. În general, bebelușii vor plânge în total o oră în fiecare zi în primele săptămâni. La șase săptămâni, bebelușul tău poate plânge până la două ore pe zi și va reveni la o oră de plâns în jurul vârstei de opt săptămâni. Nu uita, totuși, că bebelușii sunt diferiți, la fel și obiceiurile lor de plâns!

     

    Plânsul reprezintă mijlocul de comunicare al bebelușului tău și un mod prin care acesta îți transmite că ceva nu este în regulă. În multe cazuri poate fi vorba despre oboseală excesivă sau suprasolicitarea sistemului nervos - e bine să ai la îndemână o suzeta, care îl poate liniști pe cel mic în astfel de situații. Când vine vorba de a învăța cum să determini bebelușul să se oprească din plâns, cheia constă în cunoașterea motivului pentru care acesta este mofturos. Bebelușul tău poate plânge dacă: 

     

    • Îi este foame
    • Are gaze
    • Îi trebuie schimbat scutecul
    • Este somnoros
    • Vrea să fie ținut în brațe
    • Are reflux gastroesofagian 
    • Are picioarele reci
    • Are colici 
    • Se confruntă cu simptomele specifice eruptiei dentare la bebelusi.

     

    Dacă bebelușul tău plânge mai mult de trei ore pe zi și mai mult de trei zile pe săptămână, acesta poate avea colici. Nu ai niciun motiv să intri în panică și există câteva lucruri pe care le poți face pentru a alina un bebeluș cu colici. Află mai multe despre colici, simptome și modul în care poți liniști un bebeluș cu colici aici! 

     

    Contactează medicul bebelușului tău dacă acesta pare bolnav sau prezintă următoarele simptome pe lângă plânsul excesiv:

     

    • Febră
    • Dificultăți de respirație sau tuse
    • Vărsături
    • Diaree
    • Erupție cutanată
    • Agravarea plânsului atunci când bebelușul este ținut sau mutat
    • Iritabilitate sau oboseală extreme 

    Cum să liniștești un bebeluș care plânge

     

    După ce ai restrâns potențialele cauze ale plânsului, vei ști mai bine cum să liniștești un bebeluș. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl reții este că nu trebuie să devii frustrată și că trebuie să rămâi cât mai calmă posibil. 

     

    Iată câteva sfaturi despre cum să calmezi un bebeluș: 

     

    • Înfașă-ți bebelușul 

     

    Una dintre cele mai utile tehnici pentru liniștirea unui bebeluș care plânge îl constituie înfășatul. Asigură-te că nu acoperi capul bebelușului sau că nu îți supraîncălzești bebelușul. Și nu îți înfășa bebelușul odată ce începe să se rostogolească, în general în jurul vârstei de patru luni. 

     

    • Ține bebelușul în brațe și alină-l

     

    Atunci când bebelușul tău plânge, este normal să vrei să îl iei în brațe. Iar atunci când bebelușul tău plânge fără niciun motiv, de obicei o face pentru că vrea să fie ținut în brațe. Dacă încerci să îți dai seama cum să calmezi un bebeluș mofturos în timpul nopții, încearcă să îl ții în timp ce stai în picioare sau într-un balansoar până când adoarme la loc. Orice mișcări sau vibrații delicate pot fi foarte liniștitoare pentru un bebeluș mofturos. Ai putea să folosești această suzetă recomandată pentru calmarea nou-născuților. Datorită jucăriei moi și ușoare atașate, suzeta îl poate ajuta pe bebeluș să se simtă confortabil și în siguranță.

     

    • Zgomot alb

     

    Puțin zgomot alb poate face diferența atunci când încerci să îți calmezi bebelușul. Încearcă să folosești o listă de redare bună sau un aparat care produce zgomot alb pentru a-ți calma bebelușul. În mod alternativ, poți să folosești un monitor pentru bebeluși asemănător celui de aici, care asigură o lumină liniștitoare pe timpul nopții și cântece de leagăn relaxante pentru calmarea bebelușului. Însă nu uita să eviți sunetele puternice și să oprești aparatul care produce zgomot alb după ce bebelușul tău este treaz și calm, pentru a se obișnui cu sunetele zilnice normale. 

     

    • Încurajează somnul pe timpul nopții

     

    Se recomandă să încurajezi somnul pe timpul nopții în locul somnului pe timpul zilei. Dacă bebelușul tău a dormit mai mult de două ore în timpul zilei, încearcă să îl trezești delicat. Acest lucru te va ajuta când vei încerca să îți adormi bebelușul seara. Dacă te întrebi cum să calmezi un bebeluș mofturos în timpul nopții, tehnica înfășatului combinată cu puțin zgomot alb ar putea fi soluția. 

    👉 Episoadele de plâns pot fi epuizante pentru mămici, mai ales în timpul nopții. Astfel, acestea vor fi puse în fața unor decizii importante, precum alegerea variantei optime de dormit pentru cel mic, pentru a-l putea liniști mai ușor: în pat alături de ele sau în pătuțul lui. Vezi cum este mai bine, sa dormi cu bebelusul sau sa il culci separat?

     

    • Sesiunile de hrănire  

     

    Observă dacă există semne care indică foamea și dacă nu există, asigură-te că nu îți hrănești bebelușul de fiecare dată când plânge, deoarece acest lucru poate conduce la hrănirea excesivă. În cazul hrănirii cu lapte praf, poți să îi dai cu încredere biberonul bebelușului tău dacă au trecut două ore de la ultima sesiune. Dacă alăptezi, poți să îți hrănești bebelușul dacă a trecut mai mult de o oră jumătate de la ultima sesiune. Și nu uita să îți menții consumul de cofeină la maximum două porții pe zi dacă alăptezi.

    Încearcă să rămâi calmă


    Atunci când înveți cum să oprești bebelușul să mai plângă, se recomandă să oferi un exemplu și să rămâi cât mai calmă posibil. Știm că poți să devii cu ușurință frustrată sau să ai impresia că ceva nu este în regulă atunci când bebelușul tău plânge. Nu uita, te descurci excelent, faptul că bebelușul tău plânge este perfect normal, iar tu vei descoperi în scurt timp cum să îți liniștești bebelușul.
     

    Dacă bebelușul tău prezintă alte simptome sau dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu uitați să contactezi un profesionist din domeniul sănătății pentru asistență suplimentară.
     

    Sursa foto: Philips

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.