0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Când folosim suzeta la bebeluși?
    Avantajele și dezavantajele ei

     

    Aceasta este întrebarea de pe buzele fiecărui proaspăt părinte: „Suzetele sunt bune?” De la vecină până la medicul tău, și de la mama ta până la blogul tău preferat, probabil că ai auzit nenumărate păreri despre utilizarea suzetei. De aceea trebuie să ignori totul și să găsești răspunsuri la întrebările cu adevărat importante: de la „este în regulă dacă bebelușul adoarme cu suzeta în gură?” până la „suzeta afectează dinții?”.

     

    Tu știi mai bine decât oricine ce este bun pentru copilul tău, dar câteva informații în plus nu strică niciodată. Aici, te vom ajuta să colectezi toate datele esențiale, astfel încât să poți lua cu încredere o decizie cu privire la utilizarea suzetei.

    Avantaje si dezavantaje suzeta

    Ce este o suzetă?


    Să ne întoarcem la noțiunile de bază: ce este o suzetă? De obicei, o suzetă este un mamelon din silicon, oferit unui sugar sau unui copil mic pentru a-l suge. Suzeta standard are un mamelon, o protecție pentru gură și un mâner. Protecția pentru gură și mânerul au rolul de a împiedica bebelușul să se sufoce sau să înghită suzeta.

     

    În primul rând, care este motivul pentru care atât de mulți copii folosesc suzeta? Scopul principal al suzetei constă în faptul că nou-născuții vin pe lume cu un instinct de a suge. Indiferent dacă sunt plictisiți, obosiți sau au nevoie de confort, acest instinct de a suge este diferit de nevoia de a mânca. Unii copii preferă să își sugă degetele, iar alții preferă suzetele. 

    Efectul unei suzete asupra copilului

     

    O suzetă are un efect liniștitor, calmant asupra copilului. Iată câteva motive pentru utilizarea suzetei la nou-născuți:

     

    • Ajută copilul să adoarmă
    • Calmează copilul speriat
    • Ajutor în digestie

    După cum vezi, aceste motive au un punct comun: ajută copilul să rămână calm, satisfăcându-i nevoia instinctivă de a suge.

    Argumente pro și contra suzetei

     

    Indiferent dacă alegi să îi oferi copilului o suzetă sau dacă îl lași să își sugă degetul, să vedem care sunt argumentele pro și contra suzetelor.

    Beneficiile unei suzete

     

    În continuare vom prezenta câteva dintre beneficiile suzetei pentru bebelușul tău:

     

    • Satisface reflexul de a suge

    Primul avantaj al unei suzete este acela că satisface nevoia copilului de a suge. Deși în general sânul sau biberonul pot satisface această nevoie, suzetele pot fi de ajutor în calmarea bebelușului între mese. Dar reține că suzetele nu trebuie folosite ca înlocuitori pentru hrănire sau pentru amânarea orelor de masă.

     

    • Încurajează copilul să se auto-calmeze

    Un alt avantaj al utilizării suzetei este faptul că poate încuraja bebelușul să se auto-calmeze, atunci când acesta plânge sau este supărat.

     

    • Calmează bebelușul în timpul procedurilor dureroase

    Dacă bebelușul trebuie să facă un vaccin sau trebuie să i se recolteze sânge, suzeta este o modalitate excelentă de a reduce durerea și de a păstra calmul copilului în cabinetul medicului.

     

    • Ajută copilul să adoarmă

    Părinții se întreabă adesea: „este în regulă dacă bebelușul adoarme cu suzeta în gură?”. În mod cert, suzeta poate fi utilizată pentru a ajuta bebelușul să adoarmă chiar înainte de ora de somn sau după o masă; celor mai mulți bebeluși, acțiunea de a suge li se pare liniștitoare. Stai în apropierea bebelușului, în timp ce suzeta face minuni.

     

    • Poți monitoriza utilizarea suzetei de către bebeluș

    Spre deosebire de suptul degetului mare, poți monitoriza utilizarea suzetei de către bebeluș. Aceasta îți conferă capacitatea de a limita utilizarea sau de a-i lua suzeta, după cum dorești. De asemenea, atunci când vine timpul, face mai ușoară dezvățarea de acest obicei.

    Argumente contra utilizării suzetei

     

    Așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în viață, există unele posibile dezavantaje ale utilizării suzetei. Iată câteva motive pentru care poți alege să nu îi oferi bebelușului o suzetă:

     

    • Confundarea cu mamelonul

    Deși „confundarea cu mamelonul” este o preocupare pentru mulți părinți, nu există dovezi științifice reale care să susțină această ipoteză. Totuși, îți recomandăm să aștepți până când bebelușul se hrănește bine de la sân, înainte să îi oferi o suzetă, adică undeva în jurul vârstei de trei sau patru săptămâni.

     

    • Poate fi scăpată cu ușurință

    Suzetele sunt scăpate sau scuipate cu ușurință pe podea, ceea ce necesită o curățare adecvată înainte de a o refolosi. Dacă hotărăști să utilizezi o suzetă, asigură-te că ești dotată cu dispozitivele de igienizare potrivite atunci când nu ești acasă.

     

    • Stoc limitat

    Ce te faci dacă un nou-născut se obișnuiește cu suzeta și o pierde? Vei avea un bebeluș nemulțumit. Dacă ai de gând să te bazezi pe suzete pentru a satisface nevoia de a suge a copilului, asigură-te că pleci în călătorie cu un stoc de rezervă, în eventualitatea în care bebelușul își pierde suzeta.

     

    • Probleme cu dinții copilului

    Una dintre cele mai frecvente preocupări în rândul proaspetelor mămici, care nu știu dacă să folosească o suzetă, este efectul suzetei asupra dinților. Este adevărat că utilizarea necorespunzătoare sau prelungită a unei suzete poate duce la probleme dentare, inclusiv probleme legate de alinierea dinților. Asigură-te că alegi o suzetă destinată dezvoltării orale sănătoase, cum ar fi suzetele Philips Avent.

    Avent suzetă ultra air

    Din păcate, acest produs nu mai este disponibil

    Folosim sau nu suzeta?


    Deci, suzetele sunt bune? Există mulți părinți care aleg să utilizeze suzete pentru nou-născuții lor, deoarece acestea oferă numeroase avantaje. Dacă tu crezi că suzeta este o alegere bună, descoperă care este momentul și modul potrivit pentru a-i oferi suzeta bebelușului tău.

     

    Și, dacă bebelușul va folosi o suzetă, este bine să te asiguri că aceasta este suzeta potrivită. Explorează diferitele opțiuni disponibile și asigură-te că le adaptezi la dezvoltarea bebelușului tău. 

     

     

    Sursă foto: Philips

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.