0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cum sa stimulezi lactația. Trucuri și sfaturi pentru producerea laptelui matern

    Cum sa stimulezi lactația


    Alăptarea abundă în momente prețioase, însă, ca toate lucrurile bune, este însoțită de provocări. Una dintre cele mai frecvente preocupări cu care se confruntă mamele care alăptează o constituie producția scăzută de lapte matern. Corpul tău este conceput astfel încât să îi ofere bebelușului tău toți nutrienții de care are nevoie, însă uneori mamele se îngrijorează că nu produc suficient lapte. Prin urmare, este evident că mamele se vor întreba cum pot să stimuleze producția de lapte.
     

    Poți să stimulezi producția de lapte folosind câteva sfaturi și trucuri, însă este important să știi mai întâi diferența între producția scăzută de lapte matern reală și cea percepută. Dacă bebelușul tău crește în greutate fără probleme, nu ar trebui să te îngrijorezi – însă vom vorbi mai mult despre aceasta mai târziu!
     

    De la „cum stimulez producția de lapte?” la „cât durează stimularea producției de lapte?”, îți vom răspunde la cele mai frecvente întrebări pe care le ai în legătură cu producția de lapte matern.

    Semne că nu este nevoie să îți stimulezi producția de lapte


    Este normal ca mamele să se îngrijoreze că nu produc suficient lapte, în special pentru că este dificil de măsurat exact cantitatea produsă: este unul dintre miturile despre alaptare cele mai frecvente. Toate acestea le fac pe mame să presupună ca trebuie să își stimuleze producția de lapte. Nu trebuie să intri, însă, în panică: dacă bebelușul tău prezintă următoarele semne, primește probabil suficient lapte.
     

    • Bebelușul tău pare fericit. Bebelușul tău pare fericit și mulțumit după hrănire și eliberează sânul din proprie inițiativă.
    • Bebelușul crește în greutate. Bebelușul tău crește în greutate conform așteptărilor, adică 150-250 de grame pe săptămână până la patru luni. 
    • Bebelușul tău înghite laptele. Bebelușul tău trece prin perioade de înghițire sau sorbire evidentă în timpul hrănirii, atunci când cantitatea de lapte scade. Atunci când se întâmplă acest lucru, bebelușul va suge mai lent, iar gura i se umple cu cantități mai mari de lapte.
    • Bebelușul tău este energic. Bebelușul tău este energic și activ atunci când este treaz și parcurge toate etapele de dezvoltare de referință.

    Dacă recunoști aceste semne, bebelușul tău primește probabil suficient lapte. Nu intra, însă, în panică, dacă tu consideri că nu produci suficient lapte. Există numeroase moduri în care poți contribui la stimularea producției de lapte.

    Stimulează-ți producția de lapte apelând la aceste trucuri


    Dacă te chinui cu producția de lapte, nu ezita niciodată să consulți medicul pentru a stabili cel mai bun plan de acțiune. Îți recomandăm aceste trucuri care te vor ajuta să îți stimulezi producția de lapte:

    1. Alăptează-ți regulat bebelușul
     

    Este important ca bebelușul tău să fie alăptat la fiecare 1,5-2 ore în timpul zilei și la fiecare 3 ore în timpul nopții. Este singurul tip de alaptare la program pe care îl va susține orice consultant în alăptare. Deși poate părea mult, acest lucru este esențial pentru a contribui la stimularea producției de lapte și pentru a te asigura că micuțul tău obține cantitatea corectă de nutrienți de care are nevoie pentru a se dezvolta.
     

    Iar dacă bebelușul tău doarme, trezește-l delicat pentru a-l alăpta conform programului. Alternativ, poți să folosești o pompă pentru sân pentru a-ți stimula producția de lapte. Reține, cu cât alăptezi mai mult, cu atât vei produce mai mult lapte.
     

    2. Consumă anumite alimente pentru a-ți stimula producția de lapte

    Un regim alimentar echilibrat și sănătos este important nu doar pentru starea ta generală de sănătate, ci și pentru a-ți stimula producția de lapte. Încearcă să consumi cu aproximativ 300-500 de calorii mai mult pe zi decât consumai înainte de sarcină. Include în regimul tău zilnic o varietate de legume, fructe și cereale integrale delicioase pentru a-ți stimula producția de lapte și pentru a-ți menține puterile. Bea o cantitate suficientă de apă pentru a nu te deshidrata, deoarece acest lucru poate îngreuna producția unei cantități suficient de apă.

    3. Descoperă cum să stimulezi producția de lapte folosind pompa pentru sân
     

    Pomparea laptelui reprezintă o opțiune excelentă pentru mamele care nu pot fi aproape de bebelușii lor în timpul hrănirii. În plus, este un mod extraordinar de a susține sau stimula producția de lapte. Încearcă să adaugi câteva sesiuni de pompare între hrăniri pentru a stimula producția de lapte. Cumpara o pompa de san performanta pentru rezultate cât mai bune, cu minimum de efort. 

    Pomparea laptelui între sesiunile de hrănire poate ajuta la producția de lapte, deoarece îi transmite corpului tău că trebuie să producă mai mult lapte. Descoperă cum poți profita la maximum de beneficiile pompei pentru sân consultând acest ghid!
     

    Iar dacă nu ai deja o pompă pentru sân, ia în considerare această pompă pentru sân electrică care permite extragerea cu ușurință a laptelui matern. Philips Avent asigură o poziție confortabilă și relaxată în timpul extragerii laptelui. De fapt, s-a dovedit clinic că designul său unic reduce nevoia de aplecare spre înainte*, deoarece laptele va curge direct din sân în biberon. Cum alegi pompa de san este un element important, care anticipează nivelul de satisfacție în momentul utilizării.
     

    Confortul tău este extrem de important în timpul alăptării, de aceea această pompă este prevăzută cu pernuțe moi de masaj care stimulează delicat debitul de lapte.

    Bucură-te de o perioadă de alăptare confortabilă


    Prin urmare, cât durează stimularea producției de lapte matern? Frumusețea maternității constă în faptul că fiecare femeie este diferită. Poți să observi o diferență în ceea ce privește producția de lapte în câteva zile sau în câteva săptămâni. Indiferent de durată, încearcă să rămâi relaxată și să nu devii frustrată. Toate acestea te învață cum să alăptezi și să descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine și bebelușul tău!
     

    Dacă ai întrebări sau dacă ai impresia că bebelușul tău nu bea suficient lapte, nu ezita niciodată să îți contactezi medicul pentru ajutor!

    *Testele efectuate pe 110 mame au indicat o preferință clară a mărcii pompei pentru sân electrice Philips Avent comparativ cu principalul său concurent.
     

    Sursa foto:Philips

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.