0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cele mai gustoase rețete de supă-cremă

       

      Supa-cremă este întotdeauna o idee bună, mai ales în momentele în care nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a găti. Este sățioasă, bogată în vitamine, minerale, plus multe alte substanțe nutritive. Și, poate cel mai important, este gata în doar câteva minute.

       

      Deja ți-am făcut poftă, nu-i așa? Numai bine, pentru că, în cele ce urmează, ți-am pregătit câteva rețete de supe-cremă absolut delicioase, dar și cele mai bune sfaturi de care să ții cont pentru a obține un preparat ca la carte.

      Retete de supe crema

      Sfaturi esențiale pentru o supă-cremă perfectă

       

      În principiu, pregătirea unei supe-cremă nu durează foarte mult și nici nu implică cine știe ce efort din partea ta. Trebuie doar să faci un drum la piață pentru legume și câteva verdețuri, să ai sare și piper, ingredientele-cheie pentru orice preparat, și să ai un mixer sau un blender bun. Iată și alte sfaturi pentru o supă-cremă delicioasă:

       

      ●     Alege doar legume și verdețuri proaspete, pentru a te bucura din plin de proprietățile lor nutriționale.

      ●     La prepararea cremei, folosește stoc de legume (supa clară, concentrată, apa în care au fiert legumele care urmează să fie pasate și amestecate).

      ●     Adaugă crutoane sau semințe, pentru un plus de gust și de consistență.

      ●     Pentru a avea o textură fină și cremoasă, adaugă și o lingură sau două de unt.

      ●     Nu uita de condimente! Pentru o savoare bogată, pe lângă sare și piper, poți folosi și busuioc, cimbru, rozmarin sau alte ierburi aromatice. 

      Cele mai bune rețete de supă-cremă

       

      Supă-cremă de roșii, ciuperci, dovleac, morcovi sau… castraveți? Ți-am pregătit mai jos câteva rețete delicioase, pe care le poți face rapid. Alege-ți favorita, în funcție de gusturile tale, și apucă-te de treabă!

      Supă-cremă de roșii

      Supa crema de rosii

       

      O rețetă foarte populară și gustoasă, crema de roșii e bună de savurat indiferent de sezon.

       

      Ingrediente:

       

      ●     1 kilogram de roșii;

      ●     1 ceapă mică;

      ●     2 căței de usturoi;

      ●     250 de mililitri de suc de roșii;

      ●     50 de grame de unt;

      ●     1 cartof;

      ●     5-6 frunze de busuioc;

      ●     150 de mililitri de smântână;

      ●     sare și piper.

       

      Mod de preparare:

       

      Toate legumele se curăță de coajă și se pun la fiert într-un vas cu apă, până când cantitatea de lichid scade la jumătate. Separat, se fierb roșiile, se descojesc cu grijă (poți opta și pentru roșii la conservă, gata descojite) și se pun în blender, alături de celelalte ingrediente. O altă variantă este să le pasezi pe toate într-un vas separat cu ajutorul unui mixer vertical (cea mai rapidă soluție este mixerul vertical ProMix Viva Collection, cu putere de 800 W, SpeedTouch pentru reglarea vitezei și recipientul de supă on-the-go, pentru a-ți lua oricând supa la pachet). 

      Viva Collection Mixer vertical ProMix

      Dacă nu vrei ca supa-cremă să aibă o consistență foarte densă, adaugă puțin stoc de legume rămas de la cele care au fiert. Pune sare și piper după gust, ornează supa cu ierburi aromatice sau crutoane și… poftă bună!

      Supă-cremă de mazăre

      Supa crema de mazare

       

      O rețetă delicioasă, pe care o poți pregăti în orice sezon, supa-cremă de mazăre este gata în cel mai scurt timp.

       

      Ingrediente:

       

      ●     500 de grame de mazăre congelată;

      ●     1 morcov;

      ●     1 țelină;

      ●     1 cartof;

      ●     1 ceapă;

      ●     2-3 căței de usturoi;

      ●     50 de grame de unt;

      ●     150 de mililitri de smântână;

      ●     2-3 linguri de ulei de măsline;

      ●     sare și piper.

       

      Mod de preparare:

       

      Curăță legumele de coajă și pune-le la fiert (cartoful, în special, fierbe mai greu decât mazărea). Călește puțin ceapa și usturoiul înainte, într-o tigaie în care ai pus în prealabil câteva picături de ulei de măsline. După ce legumele au dat în clocot, adaugă mazărea, ceapa și usturoiul, lăsând amestecul să fiarbă până e gata și mazărea. Strecoară apoi legumele, dar păstrează apa în care au fiert.

       

      Folosește un mixer vertical sau un blender pentru a pasa toate legumele, alături de unt și de smântână, și adaugă treptat și câte puțin din apa în care au fiert acestea, pentru a subția compoziția. Depinde cum îți place supa-cremă: mai lichidă sau mai densă. La final, pune sare și piper după gust și servește supa-cremă de mazăre simplă sau cu crutoane.

      Supă-cremă de dovleac

      Supa crema de dovleac

       

      Un preparat făcut de regulă toamna, în plin sezon al dovleacului, această supă-cremă se numără printre cele mai gustoase pe care le poți încerca.

       

      Ingrediente:

       

      ●     1-2 kilograme de dovleac;

      ●     1 ceapă;

      ●     2-3 căței de usturoi;

      ●     1 cartof;

      ●     1 morcov;

      ●     2-3 linguri de ulei de măsline;

      ●     150 de mililitri de smântână;

      ●     4-5 frunze de busuioc;

      ●     sare și piper.

       

      Mod de preparare:

       

      Se curăță dovleacul și se taie cubulețe, care se pun ulterior la fiert, alături de cartof și morcov (poți opta și pentru alte legume, bineînțeles). Între timp, se călesc puțin ceapa și usturoiul într-o tigaie în care ai pus uleiul de măsline. După ce legumele sunt gata, strecoară-le într-un vas separat și păstrează apa în care au fiert. Pasează-le cu mixerul vertical, adăugând untul, smântâna, busuiocul, sarea și piperul, dar și puțin din stocul de legume, dacă vrei o compoziție lichidă.

      Supă-cremă de ciuperci

      Supa crema de ciuperci

       

      O favorită în rândul supelor-cremă, cea de ciuperci este foarte sățioasă și poate fi pregătită în cel mai scurt timp.

       

      Ingrediente:

       

      ●     500-600 de grame de ciuperci;

      ●     1 ceapă;

      ●     2-3 căței de usturoi;

      ●     1 cartof;

      ●     1 morcov;

      ●     2-3 linguri de ulei de măsline;

      ●     150 de mililitri de smântână;

      ●     1 legătură de pătrunjel;

      ●     sare și piper.

       

      Mod de preparare:

       

      Se călesc ciupercile, ceapa și usturoiul și se fierb legumele într-un vas cu apă în care ai pus și puțină sare. Adaugă apoi ciupercile, pătrunjelul, ceapa și usturoiul în supă și lasă-le la fiert câteva minute. Separă-le de apa în care au fiert și pune toate ingredientele, alături de unt și de smântână, în blender. Pasează-le până obții un fel de piure, în care poți adăuga treptat și stoc de legume. Crutoanele fac ca supa-cremă de legume să fie extraordinară!

      Supă-cremă de castraveți

      Supa crema de castraveti

       

      O rețetă mai rar întâlnită, supa-cremă de castraveți este o delicatesă, un preparat foarte ușor și răcoritor.

       

      Ingrediente:

       

      ●     1-1,5 kilograme de castraveți;

      ●     500 de grame de iaurt (ar fi de preferat să alegi unul grecesc);

      ●     1 legătură de mărar;

      ●     5-6 frunze de mentă;

      ●     150 de mililitri de smântână;

      ●     zeama de la o lămâie;

      ●     2-3 căței de usturoi.

       

      Mod de preparare:

       

      Curăță castraveții de coajă, taie-i rondele și adaugă-i apoi în blender, alături de toate celelalte ingrediente. Dacă vrei ca supa să fie rece și răcoritoare, adaugă și câteva cuburi de gheață în blender sau folosește castraveți proaspăt scoși de la frigider. După ce amestecul e gata, îl poți turna în boluri pentru a servi supa. 

      Supă-cremă de morcovi cu ghimbir

      Supa crema de morcovi

       

      O rețetă bogată în vitamine, supa-cremă de morcovi este o idee bună oricând ai poftă de un preparat delicios!

       

      Ingrediente:

       

      ●     1 kilogram de morcovi;

      ●     1 ceapă;

      ●     2-3 căței de usturoi;

      ●     1 cartof;

      ●     2-3 linguri de ulei de măsline;

      ●     150 de mililitri de smântână;

      ●     sare și piper;

      ●     1 bucățică de ghimbir.

       

      Mod de preparare:

       

      Se pun la fiert legumele (morcovii și cartofii), spălate și curățate în prealabil, într-o oală de supă. Între timp, se dă ghimbirul pe răzătoare și se călesc ceapa și usturoiul în ulei de măsline. După ce au fiert legumele, acestea se separă de apa în care au fost gătite și se pun în blender sau se pasează cu mixerul vertical, adăugându-se smântâna, untul, sarea și piperul, dar și stoc de legume, dacă e necesar. La final, supa se poate servi cu verdețuri și crutoane.

      Blender de mare viteză cu mixare în vid

      Acestea fiind spuse, este timpul să te pui pe treabă și să-ți pregătești cea mai gustoasă supă-cremă din legumele tale preferate. Poftă bună!

       

       

      Sursa foto: Philips și Shutterstock

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.