Afla cateva retete simple si rapide de mancaruri si deserturi gustoase pe care le poti prepara foarte usor ▶ Slow food, dar fast cooking, retete de 10, 20 sau 30 min.
Slow food, dar fast cooking - așa am putea rezuma ceea ce ne dorim să se întâmple în bucătăriile noastre. O reîntoarcere la rețetele tradiționale, la gustul autentic al ingredientelor din gospodărie, mai mult timp pentru a savura masa în tihnă și mai puțin pentru a o pregăti.
Sună complicat? Ce-i drept, pentru asemenea rezultate - preparate fără compromisuri, care sosesc în 10 minute în farfurie - e nevoie, uneori, nu doar de rețete rapide, ci și de un bucătar cu patru mâini. Hai să descoperim împreună câteva dintre rețetele culinare pe care le poți pregăti în mai puțin de zece minute, sau în aproximativ o jumătate de oră - de la antreuri, până la desert, trecând și prin câteva rețete de post.
Bucătarul acesta există, se numește Philips Airfryer și a învățat să prepare tot soiul de minunății de la chef Foa - rapid și fără să folosească ulei. Asta înseamnă că nu îți rămân prea multe de făcut, cu toate că ți-am pregătit și câteva rețete unde nu ai neapărat nevoie de ajutor, dacă nu îți dorești acest lucru.
Smoothie cu zmeură și fulgi de ovăz Prima rețetă deschide ziua - așadar, un preparat pentru micul dejun, care va fi gata în doar câteva minute și care îți oferă energie pentru multe ore, grație combinației de cereale și fructe. Ingrediente Mod de preparare Nimic mai simplu: toate ingrediente de mai sus se amestecă într-un bol sau într-un borcan, cu ajutorul mixerului vertical, după care băutura este gata de a fi savurată.
Toast cu avocado și ou O gustare cu valoare nutrițională crescută, potrivită, de asemenea, pentru micul dejun Ingrediente Mod de preparare Fructul de avocado se taie în jumătate și se zdrobește până la obținerea unei paste pe care o amestecăm cu puțină sare și suc de lămâie. Cu această pastă ungem feliile de pâine, după care adăugăm deasupra ouăle prăjite în prealabil în tigaie, sau în friteuza cu aer cald în loc de ulei.
Omletă cu brânză de capră O gustare rapidă, gustoasă și sățioasă, care nu îți răpește mai mult de 10, cel mult 15 minute, înainte să fie gata. Rețeta este gândită în așa fel încât să obții 4 porții. Ingrediente Mod de preparare Amestecă într-un vas ouăle, ½ linguriță de sare și ½ linguriță piper și adaugă puțină apă. În paralel, încălzește untul într-o tigaie, la foc mediu, și prăjește ouăle, timp de 2-3 minute. Mai departe, presară deasupra brânza și ceapa verde, tăiată mărunt, și împăturește omleta de două ori, de la margini spre centru, după care o poți tăia în 4 bucăți egale. Separat, amestecă uleiul, oțetul și muștarul cu un strop de sare și puțin piper și răstoarnă sosul peste rucola. Se servește alături de bagheta încălzită.
Salată de pui cu avocado și castravete O combinație pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sănătoasă, care are la bază pieptul de pui și fructul de avocado. Ingrediente Mod de preparare Mai întâi, fierbem boabele de soia pentru aproximativ 3 minute, după care le lăsăm împreună cu pieptul de pui și castravetele într-un bol. Într-un blender, amestecăm miezul de la avocado, o parte din sucul de lămâie și uleiul de măsline, după care adaugăm acest amestec peste conținutul din bol. Pe o farfurie, desfășurăm câteva frunze de salată, adăugăm deasupra amestecul pregătit în bol, iar la final, presărăm câteva semințele asortate și puțin din sucul de lămâie rămas.
Orez prăjit cu legume Ingrediente Mod de preparare Cuișoarele, usturoiul și ghimbirul se prăjesc împreună, timp de un minut, într-o lingură de ulei. Ouăle se sparg direct în tigaie și se amestecă cu restul ingredientelor, timp de 1-2 minute, după care putem adăuga orezul. Amestecăm și adăugăm cea de-a doua lingură de ulei, moment în care putem înteți focul, în așa fel încât ouăle să se întrepătrundă cu orezul. Adaugăm porumbul, mazărea, oțetul și sosul de soia, amestecăm pentru încă 1-2 minute, după care putem opri focul. La final, după ce am luat tigaia de pe aragaz, putem introduce în amestec verdețurile (ceapa verde, busuiocul). Salată de pui cu avocado și castravete O combinație pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sănătoasă, care are la bază pieptul de pui și fructul de avocado. Ingrediente Mod de preparare Mai întâi, fierbem boabele de soia pentru aproximativ 3 minute, după care le lăsăm împreună cu pieptul de pui și castravetele într-un bol. Într-un blender, amestecăm miezul de la avocado, o parte din sucul de lămâie și uleiul de măsline, după care adaugăm acest amestec peste conținutul din bol. Pe o farfurie, desfășurăm câteva frunze de salată, adăugăm deasupra amestecul pregătit în bol, iar la final, presărăm câteva semințele asortate și puțin din sucul de lămâie rămas.
Pui cu roșii și parmezan Ingrediente Mod de preparare Pieptul de pui, dat prin sare și piper și așezat pe folie de aluminiu, se introduce într-o tavă la cuptor, în amestec cu miezul de pâine, parmezanul, uleiul de măsline, pătrunjelul și usturoiul, deasupra presărându-se puțin muștar Dijon. Roșiile vor fi așezate în jurul bucăților de piept de pui. Timpul de coacere este de aproximativ 17 minute. Preparatul se servește cu salată verde și pâine cu usturoi alături.
Supă de dovleac Ingrediente Mod de preparare Dovleacul se taie în cuburi de mărime medie și se introduce, cu puțin unt, în tigaie. În continuare, tocăm dovlecelul, ceapa, ardeiul capia, ardeiul gras, păstârnacul și morcovul, după care adăugăm toate aceste ingrediente peste dovleac și le lăsăm la călit, timp de 5 minute. Pasul următor: adăugăm și supa de pui și lăsăm totul să fiarbă timp de 10 minute. La final, se presară pătrunjelul tocat mărunt.
Ciocolată caldă cu mentă Ingrediente Mod de preparare Laptele și ciocolata se încălzesc împreună într-o tigaie, la foc mic, amestecându-se continuu timp de 5 minute sau până la topirea ciocolatei. Crema astfel obținută se ia de pe foc și i se adaugă siropul (sau crema) de mentă, dar și coloranții alimentari. Băutura se toarnă apoi în căni rezistente, garnisite cu smântâna bătută.
Panna cotta cu ceai verde Ingrediente Mod de preparare Toarnă întreg conținutul de lapte într-un bol, adaugă gelatina și lasă acest amestec să “se așeze” pentru 3-5 minute. Încălzește apoi laptele într-o tigaie mare, la foc mediu, până când observi că s-a topit gelatina. Într-un alt bol, amestecă o lingură de frișcă împreună cu pulberea de ceai verde, până când se formează o pastă, apoi transferă totul în tigaie, peste lapte, adăugând acum restul de frișcă și zahărul. Menține conținutul pe foc încă 5 minute, amestecând continuu, dar fără a ajunge la punctul de fierbere. La final, transportă crema astfel obținută în forme rotunde, care vor fi introduse la frigider timp de aproximativ 6 ore.
Descoperă mai jos câteva dintre rețetele speciale pregătite de chef Foa, împreună cu sous-chef-ul Philips Airfryer: https://www.youtube.com/watch?v=pa7Qrn3xX1U https://www.youtube.com/watch?v=3bJIZuI3XSw https://www.youtube.com/watch?v=49jtkEthtA8 Pentru mai multe rețete din aceeași categorie, aruncă o privire și aici. Sursa foto: shutterstock.com
Te gandesti sa-ti razi barba? Cu doar un pic de pregatire vei evita să-ti iriti pielea. Afla cum sa-ti razi barba in 4 pasi simpli.
Află mai multeYou are about to visit a Philips global content page
Continue