0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Afla cateva retete simple si rapide de mancaruri si deserturi gustoase pe care le poti prepara foarte usor ▶ Slow food, dar fast cooking, retete de 10, 20 sau 30 min.

      Rețete rapide pentru mese fără grabă

      Rețete rapide pentru mese fără grabă

       

      Slow food, dar fast cooking - așa am putea rezuma ceea ce ne dorim să se întâmple în bucătăriile noastre. O reîntoarcere la rețetele tradiționale, la gustul autentic al ingredientelor din gospodărie, mai mult timp pentru a savura masa în tihnă și mai puțin pentru a o pregăti.

       

      Sună complicat? Ce-i drept, pentru asemenea rezultate - preparate fără compromisuri, care sosesc în 10 minute în farfurie - e nevoie, uneori, nu doar de rețete rapide, ci și de un bucătar cu patru mâini.


      Bucătarul acesta există, se numește Philips Airfryer și a învățat să prepare tot soiul de minunății de la chef Foa - rapid și fără să folosească ulei. Asta înseamnă că nu îți rămân prea multe de făcut, cu toate că ți-am pregătit și câteva rețete unde nu ai neapărat nevoie de ajutor, dacă nu îți dorești acest lucru.

       

      Hai să descoperim împreună câteva dintre rețetele culinare pe care le poți pregăti în mai puțin de zece minute, sau în aproximativ o jumătate de oră - de la antreuri, până la desert, trecând și prin câteva rețete de post.

      1. Rețete pe care le poți pregăti în mai puțin de 10 minute

       

      Smoothie cu zmeură și fulgi de ovăz

      Prima rețetă deschide ziua - așadar, un preparat pentru micul dejun, care va fi gata în doar câteva minute și care îți oferă energie pentru multe ore, grație combinației de cereale și fructe.

       

      Ingrediente

      • 150 g zmeură
      • 1 banană feliată
      • 120 ml lapte de migdale neîndulcit
      • 50 g fulgi de ovăz
      • 200 g iaurt slab
      • 1 linguriţă sirop de arţar

       

      Mod de preparare

      Nimic mai simplu: toate ingrediente de mai sus se amestecă într-un bol sau într-un borcan, cu ajutorul mixerului vertical, după care băutura este gata de a fi savurată.

       

      reteta smoothie

      Toast cu avocado și ou

      O gustare cu valoare nutrițională crescută, potrivită, de asemenea, pentru micul dejun

       

      Ingrediente

      • 2 felii de pâine prăjită
      • un avocado copt
      • 2 ouă
      • o jumătate de lămâie
      • sare

       

      Mod de preparare

      Fructul de avocado se taie în jumătate și se zdrobește până la obținerea unei paste pe care o amestecăm cu puțină sare și suc de lămâie. Cu această pastă ungem feliile de pâine, după care adăugăm deasupra ouăle prăjite în prealabil în tigaie, sau în friteuza cu aer cald în loc de ulei.

       

      reteta toast cu avocado

       

      Omletă cu brânză de capră

      O gustare rapidă, gustoasă și sățioasă, care nu îți răpește mai mult de 10, cel mult 15 minute, înainte să fie gata. Rețeta este gândită în așa fel încât să obții 4 porții.

       

      Ingrediente

      • 8 ouă mari
      • sare, piper
      • 1 lingură de unt
      • 120 g brânză de capră, fărâmițată
      • 4 fire de ceapă verde
      • 3 linguri ulei de măsline
      • 1 lingură oțet din vin
      • 1 linguriță muștar
      • 6 cești de rucola
      • o baghetă mică, încălzită

       

      Mod de preparare

      Amestecă într-un vas ouăle, ½ linguriță de sare și ½ linguriță piper și adaugă puțină apă. În paralel, încălzește untul într-o tigaie, la foc mediu, și prăjește ouăle, timp de 2-3 minute. Mai departe, presară deasupra brânza și ceapa verde, tăiată mărunt, și împăturește omleta de două ori, de la margini spre centru, după care o poți tăia în 4 bucăți egale.

       

      Separat, amestecă uleiul, oțetul și muștarul cu un strop de sare și puțin piper și răstoarnă sosul peste rucola. Se servește alături de bagheta încălzită.

       

      reteta omleta cu branza

       

      Salată de pui cu avocado și castravete

      O combinație pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sănătoasă, care are la bază pieptul de pui și fructul de avocado.

       

      Ingrediente

      • o cană de boabe de soia
      • 1 piept de pui
      • ¼ castravete, curățat de coajă
      • ½ avocado
      • sucul de la ½ lămâie
      • 2 lingurițe ulei de măsline
      • 1 linguriță semințe asortate
      • ½ salată verde

       

      Mod de preparare

      Mai întâi, fierbem boabele de soia pentru aproximativ 3 minute, după care le lăsăm  împreună cu pieptul de pui și castravetele într-un bol. Într-un blender, amestecăm miezul de la avocado, o parte din sucul de lămâie și uleiul de măsline, după care adaugăm acest amestec peste conținutul din bol.

       

      Pe o farfurie, desfășurăm câteva frunze de salată, adăugăm deasupra amestecul pregătit în bol, iar la final, presărăm câteva semințele asortate și puțin din sucul de lămâie rămas.

       

      salata de avocado cu pui

      2. Rețete pe care le poți pregăti în 20-30 de minute

       

      Orez prăjit cu legume

       

      Ingrediente

      • 2 linguri de ulei de susan
      • 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
      • 1 bucată ghimbir dat prin răzătoare
      • 3 ouă
      • 4 căni orez brun (gătit anterior și răcit)
      • 1 cană de porumb
      • 1-2 cești de mazăre
      • ½ lingură de oțet
      • 2-3 linguri sos de soia
      • ceapă verde, busuioc proaspăt, baby spanac

       

      Mod de preparare

      Cuișoarele, usturoiul și ghimbirul se prăjesc împreună, timp de un minut, într-o lingură de ulei. Ouăle se sparg direct în tigaie și se amestecă cu restul ingredientelor, timp de 1-2 minute, după care putem adăuga orezul. Amestecăm și adăugăm cea de-a doua lingură de ulei, moment în care putem înteți focul, în așa fel încât ouăle să se întrepătrundă cu orezul. Adaugăm porumbul, mazărea, oțetul și sosul de soia, amestecăm pentru încă 1-2 minute, după care putem opri focul.

       

      La final, după ce am luat tigaia de pe aragaz, putem introduce în amestec verdețurile (ceapa verde, busuiocul).

       

      Salată de pui cu avocado și castravete

      O combinație pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sănătoasă, care are la bază pieptul de pui și fructul de avocado.

       

      Ingrediente

      • o cană de boabe de soia
      • 1 piept de pui
      • ¼ castravete, curățat de coajă
      • ½ avocado
      • sucul de la ½ lămâie
      • 2 lingurițe ulei de măsline
      • 1 linguriță semințe asortate
      • ½ salată verde

       

      Mod de preparare

      Mai întâi, fierbem boabele de soia pentru aproximativ 3 minute, după care le lăsăm  împreună cu pieptul de pui și castravetele într-un bol. Într-un blender, amestecăm miezul de la avocado, o parte din sucul de lămâie și uleiul de măsline, după care adaugăm acest amestec peste conținutul din bol.

       

      Pe o farfurie, desfășurăm câteva frunze de salată, adăugăm deasupra amestecul pregătit în bol, iar la final, presărăm câteva semințele asortate și puțin din sucul de lămâie rămas.

      orez prajit cu legume

       

      Pui cu roșii și parmezan

       

      Ingrediente

      • 4 fileuri de piept de pui dezosate
      • sare și piper
      • parmezan
      • miez de pâine
      • 1 lingura ulei de măsline
      • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
      • 1 cățel de usturoi tăiat mărunt
      • 1 linguriță muștar Dijon
      • câteva roșii

       

      Mod de preparare

      Pieptul de pui, dat prin sare și piper și așezat pe folie de aluminiu, se introduce într-o tavă la cuptor, în amestec cu miezul de pâine, parmezanul, uleiul de măsline, pătrunjelul și usturoiul, deasupra presărându-se puțin muștar Dijon. Roșiile vor fi așezate în jurul bucăților de piept de pui.

       

      Timpul de coacere este de aproximativ 17 minute. Preparatul se servește cu salată verde și pâine cu usturoi alături.

       

      reteta pui cu rosii si parmezan

       

      Supă de dovleac

       

      Ingrediente

      • ½  kg de dovleac
      • 1 dovlecel
      • 1 morcov
      • 2 cepe
      • 1 legătură de ceapă verde
      • 1 păstârnac
      • pătrunjel
      • 1 ardei capia roșu
      • 1 ardei gras galben
      • 1 litru supă de pui
      • un cub de unt
      • sare

       

      Mod de preparare

      Dovleacul se taie în cuburi de mărime medie și se introduce, cu puțin unt, în tigaie. În continuare, tocăm dovlecelul, ceapa, ardeiul capia, ardeiul gras, păstârnacul și morcovul, după care adăugăm toate aceste ingrediente peste dovleac și le lăsăm la călit, timp de 5 minute. Pasul următor: adăugăm și supa de pui și lăsăm totul să fiarbă timp de 10 minute. La final, se presară pătrunjelul tocat mărunt.

       

      reteta supa de dovleac

      3. Rețete rapide pentru desert

       

      Ciocolată caldă cu mentă

       

      Ingrediente

      • 4 căni de lapte
      • 200 g ciocolată albă, mărunțită
      • 35g ciocolată cu mentă
      • 2 linguri sirop de mentă
      • colorant alimentar lichid verde și albastru
      • ½ cană smântână îngroșată

       

      Mod de preparare

      Laptele și ciocolata se încălzesc împreună într-o tigaie, la foc mic, amestecându-se continuu timp de 5 minute sau până la topirea ciocolatei. Crema astfel obținută se ia de pe foc și i se adaugă siropul (sau crema) de mentă, dar și coloranții alimentari. Băutura se toarnă apoi în căni rezistente, garnisite cu smântâna bătută.

       

      reteta ciocolata cu menta

       

      Panna cotta cu ceai verde

       

      Ingrediente

      • 1 cană de lapte
      • 1 pachet gelatină
      • 2 căni de frișcă
      • ¼ ceașcă zahăr
      • 1 lingură pulbere de ceai verde japonez matcha
      • ½ cană de zmeură sau alte fructe de pădure

       

      Mod de preparare

      Toarnă întreg conținutul de lapte într-un bol, adaugă gelatina și lasă acest amestec să “se așeze” pentru 3-5 minute. Încălzește apoi laptele într-o tigaie mare, la foc mediu, până când observi că s-a topit gelatina. Într-un alt bol, amestecă o lingură de frișcă împreună cu pulberea de ceai verde, până când se formează o pastă, apoi transferă totul în tigaie, peste lapte, adăugând acum restul de frișcă și zahărul. Menține conținutul pe foc încă 5 minute, amestecând continuu, dar fără a ajunge la punctul de fierbere.

       

      La final, transportă crema astfel obținută în forme rotunde, care vor fi introduse la frigider timp de aproximativ 6 ore.

       

      reteta panna cotta

      4. Rețete pe care le poți prepara cu Philips Airfryer

       

      Descoperă mai jos câteva dintre rețetele speciale pregătite de chef Foa, împreună cu sous-chef-ul Philips Airfryer:

       

      • Haloumi și salată de legume la grătar

      https://www.youtube.com/watch?v=pa7Qrn3xX1U

       

      • Burger de curcan și cartofi prăjiți

      https://www.youtube.com/watch?v=3bJIZuI3XSw

       

      • Biban de mare cu dovleac copt

      https://www.youtube.com/watch?v=49jtkEthtA8

       

      Pentru mai multe rețete din aceeași categorie, aruncă o privire și aici.

       

       

      Sursa foto: shutterstock.com

      Citește în continuare

      • Pentru bărbați
        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Te gandesti sa-ti razi barba? Cu doar un pic de pregatire vei evita să-ti iriti pielea. Afla cum sa-ti razi barba in 4 pasi simpli.

        Află mai multe
      • Stil de viață
        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Dupa saptamani de relaxare

        Află mai multe
        Mai multe:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.