0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Reading Time: 5 Min

    Home ›› Soluții inteligente și practice pentru camera copilului

    Home ›› Soluții inteligente și practice pentru camera copilului 

    Soluții inteligente și practice pentru camera copilului 

     

    Mobilarea și decorarea camerei copilului reprezintă o provocare pentru fiecare părinte, care dorește nu doar să ofere cel mai frumos și plăcut spațiu celui mic, dar și cel mai sigur și mai propice pentru o dezvoltare armonioasă.

     

    Camera copilului este universul lui – e locul de odihnă și relaxare, locul în care se joacă și explorează, locul în care învață și experimentează, locul sigur în care se retrage în momentele de nesiguranță. Dincolo de criteriul estetic și de calitatea obiectelor alese, camera trebuie să fie o sursă de sănătate pentru cel mic, astfel că igienizarea corespunzătoare a spațiilor, precum și purificarea aerului sunt elemente esențiale pe care trebuie să le ai în vedere. Iată câteva soluții practice pentru amenajarea camerei celui mic, care îi vor oferi lui un plus de confort și sănătate, iar ție unul de relaxare. 

    Alegerea mobilierului pentru camera copilului 

     

    Cu cât este mai puțin aglomerată camera copilului, cu atât îi va oferi lui mai mult spațiu de distracție, explorare și evoluție. Alege piese de mobilier simple și care au o utilitate clară. Separă zonele din cameră în funcție de destinația lor – odihnă, joacă, învățare, depozitare. Un pat și o noptieră, un spațiu de stocare și un birou sunt suficiente și vor lăsa celui mic spațiu de joacă pe care să îl utilizeze după bunul plac. Nu uita că perioada în care cel mic este bebeluș este mai scurtă decât ne-am dori, astfel că mobilierul trebuie ales în așa fel încât să răspundă nevoilor lui care se schimbă cu rapiditate, fără a te găsi în situația de a redecora constant. 

    Lumina și cromatica potrivită pentru camera celor mici

     

    Camera celui mic trebuie să fie o sursă inepuizabilă de veselie și de emoții pozitive, iar lumina și culorile predominante au un rol foarte important. Dacă este posibil, alege o cameră care să beneficieze de cât mai multă lumină naturală. Folosește culori calde, inspirate din natură, care vor veni în completarea luminii naturale. Clasicul roz pentru fetițe și bleu pentru băieței poate ceda locul nuanțelor calde de verde, bej, galben, culori care fac spațiile mari mai confortabile și induc o stare de liniște. Poți alege diverse elemente de decor care să aducă pete de culoare, fără a face uz intens de culori puternice în cantități mari. Cu cât apropiem spațiul mai mult de natură, cu atât beneficiile pe care le va aduce vor fi și ele mai aproape de cele oferite de natură. 
      

    Curățarea și dezinfectarea suprafețelor din camera copilului

     

    Cu cât vârsta copilului este mai mică, cu atât spațiile trebuie igienizate mai bine, deoarece el merge de-a bușilea, pune mânuțele pe orice și duce la gură și la față fiecare obiect pe care îl prinde. Mai mult decât atât, sistemul lui imunitar nu este bine dezvoltat, astfel că fiecare particulă de praf, element poluant sau microb se poate transforma într-un adevărat pericol. Alege soluții de curățare cu capacitate mare de dezinfectare, din substanțe naturale, care să nu îl afecteze în vreun fel pe cel mic și folosește-le ori de câte ori este nevoie. Poți însoți procesul de curățare și să îi sporești eficiența cu ajutorul unui purificator de aer Philips care, este dovedit științific, poate elimina rapid și sigur alergenii și substanțele poluante din camera lui. 

    Purificarea aerului din spațiile destinate celor mici

     

    Un spațiu aproape de natură aduce multe beneficii, nu are însă și capacitatea de a aduce cu sine și aerul pur dintr-o pădure, astfel că un purificator de aer este o soluție inteligentă de luat în calcul pentru bunăstarea și sănătatea celui mic. Virusurile și substanțele poluante din cameră pot contribui la dezvoltarea unor alergii încă de la o vârstă fragedă. Mai mult decât atât, celulele moarte din pielea animalelor de companie pot spori și ele acest lucru. Purificatoarele de aer Philips au rolul de a transforma aerul încărcat dintr-o locuință, chiar și una din centrul unei metropole, în aerul pur și curat de la munte – ține poluarea și polenul de sezon la distanță, elimină virusurile, aerosolii și alergenii produși de animalele de companie, precum și mirosurile nedorite din bucătărie. Chiar igienizată constant și corespunzător, camera celui mic poate fi o sursă de alergii, care să îl afecteze pe termen lung. Poți citi mai multe despre beneficiile unui purificator de aer în camera copilului pe blogul Philips.

     

    Felul în care amenajăm camera copilului este deosebit de important, pentru că de aici el își ia primele resurse și de aici încep să îi crească aripile. Ea trebuie să îi transmită curiozitate, veselie, să îl energizeze, dar și să îl liniștească, să îl inspire. Camera copilului este tabăra lui de bază, locul în care începe să își formeze obiceiurile, astfel că imprimarea unui stil de viață frumos și sănătos își are rădăcinile chiar aici.    

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.