0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Plantele și purificarea aerului: ce trebuie să alegi pentru o casă sănătoasă

     

    Cunoscut drept „sindromul clădirii bolnave”, fenomenul care face din clădirile izolate și dotate cu sisteme de climatizare un mediu favorabil pentru afecțiunile sistemului respirator este o sursă de disconfort deseori subestimată. Ajutorul tău ar putea veni din partea plantelor de apartament, care elimină toxinele, filtrează poluanții și eliberează oxigen în încăpere.

    Plantele si purificarea aerului

    Ce surse de poluare se găsesc la interior

     

    Dacă te confrunți des cu simptome precum dureri de cap, tuse seacă, mâncărimi ale pielii, greață sau amețeală, cauza acestora ar putea fi calitatea slabă a aerului din clădirea în care locuiești sau în care îți desfășori activitatea. Toxine precum benzenul, formaldehida sau tricloretilena sunt prezente în substanțele și în materialele sintetice de la interior, care elimină gaze reziduale. Potrivit unui studiu NASA, majoritatea plantelor de apartament reglează nivelul umidității aerului și îmbunătățesc calitatea vieții.

     

    Pe termen lung, expunerea la acești factori nocivi ne poate predispune la astm, alergii și tulburări autoimune. Pentru sănătatea ta și a celorlalți membri ai familiei, este foarte bine să contezi și pe avantajul conferit de plantele decorative, pe lângă folosirea unui aspirator performant ce îndepărtează praful, petele, murdăria lichidă și alergenii. Printre principalii factori care contribuie la poluarea din apartament se numără:

     

    ●     vopselele folosite la zugrăvitul pereților și pentru colorarea obiectelor decorative;

    ●     lacurile protectoare pentru lemn;

    ●     ambalajele obiectelor și alimentelor;

    ●     hainele din fibre sintetice;

    ●     produsele cosmetice și de curățenie;

    ●     materialele de papetărie tratate cu substanțe chimice.

    Surse de poluare din interior

    Cum trebuie amplasate plantele în apartament

     

    Pentru ca atmosfera dintr-o clădire cu încăperi a căror înălțime ajunge la cca 2,5 metri să fie cu adevărat respirabilă, este ideal ca la fiecare 8 metri pătrați să fie prezentă câte o plantă. Astfel, într-un living obișnuit, pe care vrei să-l purifici de poluanți prin metode naturale, vei avea nevoie de două-trei plante. Cu cât suprafața frunzelor plantei este mai mare, cu atât mai rapidă va fi acțiunea acesteia asupra mediului în care sunt amplasate.

     

    Deși poate părea că utilizarea cea mai intuitivă a acestor plante este în sufragerie sau în dormitoare, bucătăria este un alt mediu în care se recomandă prezența lor, din cauza benzenului prezent în gazele eliberate de aragaz. De asemenea, pământul din ghivecele florilor este un factor care poate genera mucegai, dar ai posibilitatea de a contracara acest efect negativ cu ajutorul efectului antibacterian al unui purificator și umidificator de aer 2 în 1.

    Series 2000i Purificator şi umidificator de aer 2 în 1

    Din păcate, acest produs nu mai este disponibil

    Care sunt beneficiile oferite de plante

     

    O mare parte dintre plantele de apartament absorb dioxidul de carbon și eliberează în mediul ambiant rezerve noi de oxigen. Prin efectul de eliminare a substanțelor chimice din interior, plantele de apartament contribuie la ameliorarea simptomelor asociate tulburărilor de respirație și la prevenirea instalării diverselor boli. În cazul în care afecțiunile respiratorii sunt deja parte din viața ta, plantele sunt un bun adjuvant al produselor medicale, cum ar fi cele pentru gestionarea astmului.

    Beneficiile plantelor

    Ce plante purifică aerul în mod eficient

     

    Dintre plantele disponibile în comerț, nu toate au și efecte benefice asupra climatului din casă. Printre cele care arată bine, dar au și acțiune de curățare a aerului de poluanți, se numără:

     

    ●     Aloe vera;

    ●     Palmierul Areca;

    ●     Ficusul de cauciuc;

    ●     Palmierul de bambus;

    ●     Feriga Boston;

    ●     Arbustul veșnic verde chinezesc;

    ●     Cizma fericirii;

    ●     Curmalul pitic/pigmeu;

    ●     Iedera englezească;

    ●     Ficus Alii;

    ●     Gerbera;

    ●     Photosul auriu;

    ●     Trunchiul fericirii;

    ●     Feriga Kimberly;

    ●     Arborele Dragon;

    ●     Orhideea Molie;

    ●     Crizantema;

    ●     Crinul Păcii;

    ●     Filodendronul;

    ●     Planta Șarpe;

    ●     Șeflera sau Pomul-umbrelă pitic;

    ●     Planta Păianjen;

    ●     Dracaena Warneckii;

    ●     Ficusul Plângător;

    ●     Palmierul Doamnei.

     

     

    Într-o lume plină de factori de risc, este important ca, măcar la tine acasă, să ai parte de un mediu sănătos și protector. Acum ai o imagine mai clară asupra schimbărilor în bine pe care le poți face pentru sănătatea ta și a familiei tale.

     

     

    Sursa foto: Shutterstock

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.