0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum să-ți faci o rutină de dimineață: sfaturi și idei 

    Home ››Cum să-ți faci o rutină de dimineață: sfaturi și idei 

    În acest articol puteți afla mai multe despre

     

    Cum să-ți faci o rutină de dimineață: sfaturi și idei :

     

    1.  Rutina de dimineață: care sunt beneficiile?
    2.  Ritualul de dimineață în 4 pași
    3.  Trezirea
    4.  Exercițiile de dimineață
    5.  Un mic dejun sănătos
    6.  Rutina pentru ten și barbă

    Cum să-ți faci o rutină de dimineață: sfaturi și idei

    Rutina de dimineață: care sunt beneficiile?

     

    O rutină respectată cu sfințenie va da tonul întregii zile. Reține că nu trebuie să faci într-o singură zi toate lucrurile din lista ta. Ideea este să îți începi ziua cu o atitudine pozitivă și cu încredere. 

     

    Te vei simți mai bine pe tot parcursul zilei. Dacă îți rezervi un pic de timp doar pentru tine în fiecare dimineață, nu te vei mai simți pe fugă sau stresat. Bonus: relațiile tale cu ceilalți vor fi mai relaxate, conexiunea cu oamenii se va îmbunătăți. Din păcate, cu toții știm cum e când stresul ne face să ne descărcăm pe cei dragi.

    Productivitatea crește. Capacitatea de concentrare se îmbunătățește, prioritizezi mai ușor și ai mai mult control asupra programului tău. 

    Devii mai încrezător. Observi cum devii mai eficient și astfel ești mai capabil să-ți atingi scopurile și să îți duci la bun sfârșit sarcinile zilnice. 

    Nivelul stresului scade. A fi mereu grăbit și a nu reuși să faci tot ce trebuie reprezintă surse majore de stres. Pentru a le înlătura, este necesar să dormi bine noaptea și să începi ziua cu sentimentul că ești mai productiv.

    Ritualul de dimineață în 4 pași

     

    Dacă vrei să creezi o rutină, cheia e să fii consecvent. Așadar, caută să integrezi măcar 4 din aceste elemente în rutina ta de dimineață:

    1. Trezirea

     

    Pune alarma să sune la aceeași oră în fiecare zi. Ceasul tău interior sau ritmul circadian intern este setat să te adoarmă și să te trezească mereu la aceleași ore. Încearcă să îl respecți pentru a avea un somn de calitate. Ai dificultăți în a adormi sau a te trezi? S-ar putea să te ajute terapia cu lumină, ce presupune a avea o sursă de lumină adaptabilă pentru somn și trezire. Lumina va simula asfințitul și răsăritul soarelui și te va ajuta cu programul de somn.

    Morning routine

    2. Exercițiile de dimineață

     

    Probabil că mai degrabă ai rămâne în pat și ai arunca un ochi pe social media, însă cu toții știm că asta nu ne crește energia. Așadar, ridică-te și începe să te miști! Exercițiile fizice de dimineață nu doar că îți dau energie, dar îți și reglează ritmul somnului. Vrei să faci mai mult pentru rutina ta? Mergi și fă exercițiile afară! Te vei simți mai sănătos și mai fericit, plus că îți vor scădea tensiunea și nivelul stresului. Ai nevoie de niște inspirație? Descoperă aici cum să îți creezi propriile exerciții în aer liber


    Consideri că efortul fizic de dimineață e prea mult pentru tine? Atunci poți să încerci stretchingul. Mișcările de întindere îți îmbunătățesc flexibilitatea, mobilitatea și postura. Avem pentru tine o serie de exerciții de stretching rapide și ușoare:

     

    Genunchii la piept. Stai întins pe spate, adu un genunchi la piept și ține-l așa. Ar trebui să simți cum se întinde zona inferioară a spatelui. Menține poziția timp de 20 de secunde, apoi schimbă genunchiul. 

    Răsuciri de coloană. Stai întins pe spate, ridică un genunchi și răsucește-te pe partea opusă. Umerii trebuie să rămână lipiți de podea. Întinde brațul de pe partea pe care te-ai întors și întoarce capul înspre el. Este o metodă excelentă de a-ți întinde jumătatea superioară a corpului, dar și zona șalelor. Menține poziția timp de 20 de secunde, apoi schimbă partea.

    Întinderi de umăr. Stai în picioare cu umerii relaxați. Întinde un braț peste piept în partea opusă și, cu celălalt braț, prinde și trage de el. Stai așa 20 de secunde, apoi repetă cu celălalt braț. 

    Întinderi de coapse. Stai vertical, prinde cu mâna un picior și trage-l în spate. Menține coapsele apropiate una de alta, ca să simți cum se întind mușchii acestora, dar și ai șoldurilor. Dă drumul piciorului după 15 secunde și apoi întinde-l în față, cu degetele orientate în sus. Acum apleacă-te și atinge degetele de la picioare. Menține poziția 10-15 secunde. Vei simți tensiune în mușchii coapselor. Schimbă piciorul și repetă exercițiul. 

    3. Un mic dejun sănătos

     

    Un mic dejun sănătos îți crește nivelul de energie și stimulează metabolismul. De asemenea, există studii care arată că persoanele care mănâncă bine dimineața sunt mai active decât cele care sar peste micul dejun. Nutrienții de care ai nevoie sunt calciul, fierul, fibrele și vitaminele B, deci ar fi bine să consumi fulgi de ovăz cu lapte sau iaurt, fructe proaspete, nuci crude, smoothies, pâine integrală prăjită și ouă fierte. Vrei idei pentru micul dejun? Încearcă următoarele variante sănătoase:


    ● Simți nevoia să ai măcar o felie de pâine dimineața? Încearcă „painea fitness” din ingrediente de bază, precum secară și făini din diverse tipuri de nuci. Pe felii poți pune roșii, brânză, avocado sau somon. În plus, mirosul de pâine proaspăt coaptă te va trezi mult mai ușor dimineața.

    ● Dacă preferi dulcele, micul dejun ideal este un super smoothie. Vei avea astfel parte de legume, fructe și super alimente. Cu siguranță acest smoothie va da un plus dimineților tale, pe lângă toate vitaminele pe care ți le cere corpul.

    ● Vrei să te răsfeți cu adevărat? Atunci încearcă un sufleu pentru micul dejun. Vei vedea că este la fel de ușor de făcut ca ouăle fierte. Pentru mai multă savoare, adaugă fulgi de ardei iuți.

    Breakfast coffee

    Ai decis că îți vei începe ziua cu exerciții fizice, însă nu știi dacă e mai bine să mănânci înainte sau după? Întotdeauna este de preferat să mănânci după efortul fizic, altfel ar fi greu să stai în pozițiile enumerate mai sus având stomacul plin, nu-i așa? Este posibil totuși să simți nevoia de puțină hrană pentru a-ți da energie. În acest caz, mănâncă un măr, o banană sau niște nuci înainte de a începe exercițiile.

    4. Rutina pentru ten și barbă

     

    Ai mâncat, ești plin de energie, deci poți trece la treabă. Întâi asigură-te că îți acorzi suficient timp, nu este de dorit să fii pe grabă. Ca să faci exact cum trebuie, urmează pașii de mai jos:


    Curăță-ți fața. Și bărbații au nevoie să își îngrijească tenul. Începe prin a-l curăța – astfel scapi și de o parte din celulele moarte. Nu exagera cu acest aspect, totuși. Celulele moarte sunt bune, ne protejează tenul de factorii externi, de bacterii, praf și grăsimi, însă atunci când sunt în exces formează coșuri și alte imperfecțiuni. Renunță la săpun, pielea feței este mult mai fragilă decât cea a corpului. Optează pentru un produs blând, precum o apă micelară.

    Aplică o cremă. După ce tenul a fost curățat, este posibil să îl simți un pic uscat. Ca să îl ajuți să-și revină, aplică o cremă nutritivă, care îl va hidrata instantaneu. Este important să alegi un produs care ți se potrivește. Dacă tenul tău nu prezintă zone uscate, atunci poate fi considerat ten normal. Dacă îți lucesc nasul, fruntea și bărbia, în timp ce obrajii sunt uscați, atunci ai un ten mixt sau poate chiar gras. Identifici mai multe zone uscate? Simți pielea că te strânge destul de des? Atunci tenul tău este uscat, deci are nevoie de o cremă intens hidratantă și totodată nutritivă. 

    Îngrijirea bărbii. Momentul ideal pentru ras este imediat ce ieși din duș. Apa caldă deschide porii și face barba să fie moale. Dacă folosești de regulă o lamă obișnuită, adaugă niște spumă de bărbierit sau ulei în trusa ta – te vor ajuta să previi iritațiile. În același scop, ai putea folosi un aparat de ras electric. Pentru o piele cu adevărat fină, utilizează Shaver Series 7000. Stratul protector reduce fricțiunea ce irită pielea. Dacă îți dorești un aparat multifuncțional, ar fi bine să încerci OneBlade Pro. Acesta face margini, rade, scurtează și ajustează atât părul facial, cât și cel de pe corp.

     

    Asta este tot, acum ești gata să începi o zi perfectă! Bucură-te de ea!

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.