0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Sosuri de casa pentru friptura de porc, vita, pui sau curcan ➤ Sos de mere ➤ Sos de piper verde ➤ Sos de hrean ➤ Sos de portocale

      Sosuri de casă pentru friptură
      4 rețete pentru preparate savuroase

       

      Toate restaurantele din lume, de la cele cocoțate în vârf de munte, la cele premiate cu stele Michelin, au în meniul lor o listă cu fripturi, iar cele mai întâlnite sunt cele de porc, vită, pui sau curcan. În prepararea unor asemenea mâncăruri delicioase, secretul pe care nu toți bucătarii îl divulgă este sosul în care se pune carnea la macerat sau care o însoțește în farfurie.

       

      Acestea dau savoare cărnii și au avantajul că se prepară în mai puțin de 15 minute, dând un gust aparte felului principal. În plus, nu necesită multă muncă: poate deveni chiar o pasiune care te relaxează, dacă ai aparatele de gătit necesare preparării complete, de la tocat la blenduit și apoi la gătit.

      7000 Series Robot de bucătărie

       

      Mai jos, am selectat câteva sosuri ieșite din comun care înnobilează orice friptură pregătită în casă.

      1. Sos de mere cu ghimbir

      Sos de mere

      Sosul de mere cu ghimbir are o consistență ușoară și un gust bogat. Această variantă de sos se recomandă alături de carnea de porc sau de vită.

       

      Ingrediente:

       

      • Două mere verzi
      • 300 de mililitri de apă
      • 20 de grame de ghimbir
      • Sare și piper

       

      Mod de preparare:

       

      • Se curăță merele de coajă. Se taie în sferturi și se înlătură cotorul.
      • Se curăță ghimbirul de coajă și se taie în două bucăți.
      • Se fierb împreună pentru zece minute ingredientele în 300 de mililitri de apă.
      • Se pun în blender și se pasează până la consistența dorită.
      • Se condimentează sosul obținut și se servește alături de friptura de porc și de legume la cuptor sau înăbușite.

      Blender de mare viteză cu mixare în vid

      2. Sos de piper verde și coniac

      Sos de piper verde

      Acest sos de piper verde, fin și aromat, are un gust potențat de intensitatea coniacului. Având o consistență cremoasă, este alegerea perfectă pentru orice friptură din carne de vită, pește sau porc.

       

      Ingrediente:

       

      • Două linguri de boabe de piper verde în saramură (bine scurs)
      • Un vârf de cuțit de sare
      • O lingură de ulei
      • O lingură de coniac de calitate
      • 150 de mililitri de smântână naturală (cu 30% grăsime) pentru frișcă

       

      Mod de preparare:

       

      • Se prăjesc într-o tigaie boabele de piper verde scurse bine de saramură.
      • Se adaugă lingura de coniac și se așteaptă evaporarea alcoolului.
      • Se adaugă smântâna pentru frișcă și se lasă la foc mic, până dă în clocot.
      • Se adaugă sare după gust și se amestecă ușor, până obții un sos consistent.

      3. Sos de hrean cu smântână și lămâie

      Sos de hrean

      Sosul de hrean cu smântână și lămâie, cu un gust ușor iute, dar suficient îmblânzit de smântână, este întotdeauna o alegere perfectă, pentru că se prepară ușor și are o savoare deosebită alături de friptura de vită sau de porc.

       

      Ingrediente:

       

      • 150 de mililitri de smântână
      • 50 de grame de hrean
      • 20 de mililitri de zeamă de lămâie
      • Sare și piper după gust

       

      Mod de preparare:

       

      • Se pun ingredientele pe rând într-o tigaie și se încălzesc la foc mic.
      • Se amestecă până se obține consistența dorită.

      4. Sos de portocale

      Sos de portocale

      Sosul de portocale aduce o asociere exotică de ingrediente la masă, mai ales când e servit alături de carne de rață sau de curcan. Cu o consistență ușoară, dulceagă, aproape de cea a unui desert, acesta are o aromă inedită care merită încercată.

       

      Ingrediente:

       

      • 200 de mililitri de suc de portocale
      • 200 de mililitri de supă de pui
      • 200 de grame de gem de portocale
      • O lingură de amidon

       

      Mod de preparare:

       

      • Se pun la fiert într-o oală mică supa de pui, sucul și gemul de portocale.
      • Când începe să fiarbă, se mai lasă la foc mic un sfert de oră.
      • Pentru un sos mai consistent, se iau două linguri de lichid și se amestecă alături de amidon.
      • Această compoziție se adaugă în sosul de pe foc și se lasă la fiert până când se îngroașă.

       

       

      Cu ajutorul rețetelor de sosuri de mai sus, vei putea răsfăța papilele gustative ale prietenilor aflați în vizită, transformând cu ușurință un fel principal obișnuit într-unul de care își vor aminti mereu cu poftă.

      Sursă foto: Shutterstock și Philips

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.