0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alergenii din locuinţă – Purificatoarele de aer

    Purificatoarele de aer Philips într-o sală de clasă: reducerea riscului de transmitere prin aer a SARS-CoV-2

    Lectură de 3 min.

    Un studiu independent realizat de Universitatea Goethe din Frankfurt, Germania a demonstrat că utilizarea purificatoarelor de aer portabile Philips poate contribui la reducerea nivelurilor de aerosoli în zonele foarte aglomerate şi slab ventilate.

     

    Împreună cu echipa sa, Joachim Curtius, profesor de cercetare atmosferică experimentală, a testat patru purificatoare de aer Philips AC2887 într-o clasă cu 27 de elevi şi profesorii lor pe o perioadă de o săptămână. Purificatoarele Philips conţin un prefiltru pentru particule mari de praf şi scame, precum şi filtre HEPA NanoProtect Philips şi cu carbon activ. Pe lângă concentraţia numărului de aerosoli, cercetătorii au măsurat, de asemenea, volumul de particule fine de praf şi concentraţia de CO2 şi au analizat nivelurile de zgomot cauzate de dispozitiv.

     

    Rezultatul? La o jumătate de oră după pornire, purificatoarele de aer au eliminat 90 % din aerosolii din aer[1].

     

    Pe baza constatărilor experimentale, cercetătorii afirmă că "purificatoarele de aer reprezintă o măsură suplimentară importantă de precauţie, în special în cazurile în care nu sunt instalate sisteme fixe de ventilaţie şi nu pot fi deschise ferestrele".

     

    OMS recomandă ca măsurile de ventilaţie să reîmprospăteze aerul din interior de cel puţin şase ori pe oră cu aer de afară sau aer recirculat filtrat corespunzător. Atunci când acest lucru nu este posibil din cauza sistemelor de ventilaţie insuficiente sau când ventilaţia naturală este limitată din cauza perioadelor reci sau aerului exterior foarte poluat, OMS recomandă utilizarea purificatoarelor de aer ca măsură de protecţie suplimentară împotriva aerosolilor cu virus. O publicaţie împărtăşită de REHVA (asociaţia producătorilor de sisteme HVAC) afirmă, de asemenea, că ventilaţia adecvată a mediului interior este o modalitate de a reduce riscurile de infecţie cu SARS-CoV-2.

     

    Cu toate acestea, măsurile de ventilaţie şi de purificare a aerului nu sunt suficiente pentru a te proteja de expunerea la COVID-19. Însă, atunci când sunt utilizate împreună cu alte bune practici (cum ar fi distanţarea socială, spălarea frecventă a mâinilor şi dezinfectarea suprafeţelor), acestea pot face parte din planul de a te proteja pe tine şi familia ta.

     

    [1] Testarea purificatoarelor de aer mobile într-o sală de clasă: reducerea riscului de transmitere prin aer pentru SARS-CoV-2   Versiunea scurtă | Versiunea completă

    Purificatoare de aer Philips într-o sală de clasă

    Figura 1: schiţa clasei, indicând poziţia purificatoarelor de aer (nr. 1-4) şi a instrumentelor de măsură în două locaţii A şi B. 

    Schiţă a clasei, purificatoare de aer Philips într-o sală de clasă

    Figura 2: Panoul superior: măsurarea reprezentativă a concentraţiei numărului total de aerosoli în sala de clasă cu purificatoare de aer (linia roşie şi cea neagră) şi în camera fără purificatoare în timpul unei lecţii (linia albastră). Patru purificatoare de aer au fost utilizate în etapa 3 în timpul unei lecţii cu ferestrele şi uşile închise. O fereastră a fost deschisă pentru scurt timp în camera fără purificatoare, la ora 12:06, timp de ~1 minut, când din afară au pătruns particule suplimentare. Mediile concentraţiilor particulelor sunt calculate pentru intervale de 1 minut. Panoul central: concentraţia numărului de particule mai mari (de la 0,3 la 10 µm, măsurătoare OPS) în sălile de clasă cu purificatoare de aer (roşu) şi fără (albastru). Panoul inferior: concentraţia masei de particule PM10 în camerele cu şi fără purificatoare de aer. Valorile sunt mai dispersate din cauza statisticilor de contorizare scăzută pentru cele mai mari particule care contribuie cel mai mult la concentraţia masică derivată

    Mai multe articole despre calitatea aerului

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.