0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Care este cea mai bună rutină de hrănire la 10 luni?

    La vârsta de 10 luni, bebeluşul tău ar trebui să se bucure de trei mese pe zi cu alimente solide. Diversificarea la bebelusi este un proces complex și de durată, în care răbdarea ta și curiozitatea lui sunt cheile succesului. De asemenea, va fi pregătit să experimenteze şi mâncăruri mai complexe pe măsură ce alimentele solide înlocuiesc treptat laptele ca sursă principală de nutriţie. Bebeluşul tot va mai avea nevoie de 500-600 ml de lapte pe zi până la vârsta de 2 ani. Alege un biberon adecvat vârstei și acordă atenția cuvenită igienei orale a bebelușului!

    Mai jos vei găsi un exemplu de program de hrănire cu recomandări de alimente pentru a-ţi oferi o idee despre modul în care să îi structurezi ziua din punct de vedere nutritiv. Ar trebui să îl foloseşti ca exemplu care să te ajute să îţi planifici mesele şi orele de hrănire. Nu este obligatoriu să îl respecţi întocmai sau să serveşti acelaşi meniu în fiecare zi. Este important să îi oferi bebeluşului alimente diverse. Cu cât mai multe alimente îi poţi introduce cât este mic, cu atât scad şansele ca acesta să fie pretenţios la mâncare când creşte. Combinarea hrănirii cu linguriţa cu alimentele ce pot fi mâncate cu mâna este excelentă pentru a asigura diversificarea. Lasă bebeluşul să-şi stabilească propriul ritm şi să te ghideze. Fii atentă la etapele dezvoltarii bebelusului și observă impactul pe care îl au acestea asupra programului său de masă.

    Ar fi ideal să îi oferi bebeluşului următoarele porţii zilnice:

     

    • 3-4 porţii de alimente bogate în amidon, precum cartofi, pâine, paste sau tăiţei.
    • 3-4 porţii de fructe şi legume
    • 2 porţii de alimente bogate în proteine, precum carne, peşte, ouă sau fasole şi boabe de leguminoase.

    Programul de hrănire pentru un bebeluş de 10 luni


    La trezire:
    Alăptat la sân sau hrănire cu biberonul la trezire (150-200 ml). Sterilizarea biberoanelor rămâne un element important în rutina meselor, până la vârsta de un an.

    Mic dejun:
    Gustare de mic dejun pe bază de terci de ovăz/cereale SAU pâine prăjită urmată de fructe.

    Mijlocul dimineţii:
    Alăptat la sân sau hrănire cu biberonul (150-200 ml) plus o mică gustare bogată în carbohidraţi, precum crochete de pâine sau prăjituri cu orez.

    Prânz:
    Spaghete bolognese cu mazăre SAU dal cu legume şi orez şi fructe proaspete feliate.

    Gustarea de după-amiază:
    Brânză proaspătă SAU humus şi biscuiţi/bastonaşe de morcovi gătite.

    Cină:
    Sandvişuri cu pui/brânză SAU chiftele de somon şi piure de cartofi, urmate de afine (tăiate în două) şi iaurt natural.

    La culcare:
    Alăptat la sân sau hrănire cu biberonul (150-200 ml).
     

     

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.