0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Ghidul de îngrijire a bebeluşului
    la 8 luni

    Lumea unui bebeluş de 8 luni – sau cel puţin podeaua sufrageriei tale – este un loc de joacă cu aventuri veritabile, numai bun de explorat. Probabil că bebeluşul tău merge acum de-a buşilea sau dă semne că ar vrea să se pună în mişcare, precum rostogolirea sau târâtul pe funduleţ. Este posibil să se ridice în picioare ţinându-se de canapea.

    În mişcare


    Explorarea este esenţială la această vârstă şi vei fi surprinsă cât de departe poate ajunge micuţul tău care nu demult era imobil. Dacă nu te-ai ocupat deja, a sosit timpul să îţi protejezi locuinţa pentru a te asigura că bebeluşul este în siguranţă atunci când merge dintr-o parte în alta.

     

    Cercetarea obiectelor este preocuparea principală a unui bebeluş curios de 8 luni. Poate lua jucării sau mici obiecte şi să le bage în gură pe gingie pentru a testa cum se simt. Oferă-i un biberon ergonomic când suge și vei vedea că încearcă să și-l țină singur cu mânuțele. Şi scuturarea unei jucării sau lovitul acesteia de perete sau de podea este foarte amuzantă. Astfel începe să înveţe despre cauză şi efect, aşa că să nu fii surprinsă dacă ajungi ca un titirez, adunând de nu ştiu câte ori de pe jos jucăriile pe care le aruncă cu plăcere din cărucior. Lasă-l dacă poţi. Bebeluşul priveşte, învaţă şi este încântat de această experienţă. Este una dintre etapele dezvoltarii lui bebe și vestea bună e că nu durează foarte mult.

    Mâncarea este distractivă


    Acum că poate apuca mici bucăţi de alimente pentru a se hrăni, mesele capătă un aspect distractiv cu totul nou. Nu este decât un lung joc în care grisinele sunt fluturate în aer şi iaurtul este întins pe toată faţa, pe masă şi probabil pe tine. Rezistă impulsului de a-i strica distracţia luând linguriţa şi curăţând prea repede. Totul este o experienţă senzorială importantă, chiar dacă implică puţină murdărie. Rutina unui bebe de 10 luni în folosirea tacâmurilor reprezintă o așteptare puțin cam mare.

    Uitaţi-vă la mine!


    Şi capacitatea de înţelegere a bebeluşului se dezvoltă, iar acum poţi să joci mici jocuri în care, spre exemplu, îi ceri să găsească o jucărie pe care ai ascuns-o după o pernuţă sau să arate spre un obiect pe care îl numeşti. De asemenea, este posibil să înceapă să comunice cu tine şi cu alţii prin gesturi precum făcutul cu mâna şi bătutul din palme. Odată ce își coordonează atât de bine mânuțele, e timpul pentru noi sfaturi legate de hranirea cu biberonul și cu alimente solide.

    Anxietate şi empatie


    Poţi observa că bebeluşul devine mai agitat sau mai supărat decât înainte atunci când părăseşti camera. Aceasta este cunoscută ca anxietate de separare şi poate fi destul de neplăcută atât pentru tine, cât şi pentru bebeluş. Vestea bună este că anxietatea de separare nu durează la nesfârşit. După ce bebeluşul începe să înţeleagă că te întorci de fiecare dată, în următoarele luni ar trebui să fie mai uşor să pleci de lângă el.

    Bebeluşul tău de 8 luni este acum în măsură să simtă şi empatie. Dacă o repriză de plâns este declanşată când aude alt bebeluş plângând, cel mai probabil este vorba de „plâns instinctiv” – primul semn că simte empatie pentru alţii.

     

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.