0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

   Tipuri de aparate pentru monitorizarea bebelusului ▶ Cum sa alegi cel mai potrivit sistem de monitorizare ▶ Sfaturi pentru utilizarea sistemelor de monitorizare

   Aplicatie de mobil

   Ce sistem de monitorizare să alegi pentru a-ți ști copilul mereu în siguranță

    

   Utilizarea unui sistem de monitorizare a bebelușului le poate oferi părinților un dar neprețuit: un plus de liniște și un sentiment de siguranță în primele etape de dezvoltare a copilului. Un aparat de monitorizare îți va fi de mare ajutor în momentele în care vei vrea să-ți lași puiul să se odihnească sau să se joace singur, fără teama că se va răni.

   1. Cum funcționează sistemele de monitorizare a bebelușului

    

   Sistemele de monitorizare disponibile la ora actuală utilizează diferite tehnologii, precum monitorizarea audio și video a camerei copilului. Acestea includ un transmițător, pe care să îl plasezi în camera în care se află cel mic, și un receptor care poate fi fixat în dormitor sau poate fi mutat dintr-o încăpere în alta. Unele aparate de acest tip includ chiar mai multe transmițătoare sau receptoare, pentru ca acestea să poată fi plasate în diverse încăperi ale casei. Cumpara un sistem de monitorizare performant pentru bebelușul tău, pentru a-l ști mereu în siguranță.

    

   Astfel, în funcție de vârsta copilului și de preferințele tale, vei avea posibilitatea să urmărești activitatea bebelușului doar pe parcursul nopții sau de-a lungul întregii zile. În plus, sistemele de monitorizare inteligente pot fi chiar sincronizate cu dispozitive și aplicații de ultimă tehnologie, astfel încât orice membru al familiei să poată accesa aparatul de monitorizare, atunci când e nevoie.

    

   Aparatele de monitorizare se mai diferențiază și în funcție de conexiunea analog sau digitală pe care o utilizează. Deși cele din prima categorie sunt mai accesibile ca preț, aparatele digitale dispun de o tehnologie mai avansată, care criptează transmisiunea audio sau video, pentru ca aceasta să nu fie interceptată în mod eronat de alte receptoare similare aflate în zona de acoperire a aparatului.

    

   În privința frecvenței radio întrebuințate, sistemele de monitorizare adaptate unei frecvențe mai înalte de 900 MHz oferă o mai bună claritate a sunetului transmis față de modelele care utilizează o frecvență joasă. Totuși, acestea pot fi bruiate de interferența altor aparate digitale aflate în apropiere.


   Din acest motiv, specialiștii recomandă sistemele fără fir care încorporează tehnologia digitală DECT și tehnologia adaptivă FHSS, acestea oferind cel mai mare grad de siguranță și claritate dintre produsele de monitorizare disponibile la ora actuală.

   2. Monitoare audio

    

   Sistemele de monitorizare audio sunt potrivite pentru părinții care își petrec majoritatea timpului aproape de cel mic, dar doresc să îl audă mai ușor atunci când acesta se trezește din somn și are nevoie să fie hrănit, schimbat sau pur și simplu să fie alintat.  

    

   Aparatele de acest fel au o rază de acțiune de până la 330 de metri în spațiu deschis și de 50 de metri în interiorul casei. Acestea includ un transmițător și un receptor, ambele având un microfon încorporat. Sensibilitatea acestuia poate fi reglată pentru a percepe orice fel de sunet sau doar pe cele de o anumită intensitate, în funcție de varianta preferată de fiecare părinte.

    

   Prin intermediul acestor aparate, comunicarea poate fi bilaterală, astfel încât să poți auzi mișcările bebelușului pentru a ști dacă are nevoie de tine, dar și să îi vorbești sau să îi cânți, pentru a-l liniști astfel, până când vei putea ajunge lângă el.

    

   De asemenea, unele dintre aceste sisteme audio pot reda un număr presetat de cântece de leagăn sau oricare dintre melodiile favorite ale copilului, datorită funcției de MP3 care poate fi activată chiar și de la distanță, prin intermediul receptorului.

    

   În plus, transmițătorul include și o lumină de veghe, care te poate ajuta la alegerea biberonului corect noaptea fără să fie nevoie de surse suplimentare de lumină, iar receptorul poate emite semnale luminoase, care să-ți indice nivelul de sunet din camera copilului. Această funcție este utilă îndeosebi dacă volumul receptorului este oprit ori dacă alte zgomote din casă (precum un aspirator pornit) te împiedică să auzi gângurelile celui mic.

    

   Din gama de sisteme audio de monitorizare, îți recomandăm unul dintre următoarele produse:

    

   • Sistemul audio DECT cu proiector de lumină, funcția de Talkback și MP3, senzor de temperatură și alertă cu vibrații;
   • Sistemul audio DECT cu iluminare nocturnă, cântece de leagăn, funcția Talkback, senzor de temperatură și alertă cu vibrații;
   • Sistemul audio DECT cu iluminare nocturnă, cântece de leagăn și funcția Talkback;
   • Sistemul audio DECT cu iluminare de noapte și lumini activate de sunet.

   3. Monitoare video

    

   Sistemele de monitorizare video sunt ideale pentru părinții care simt nevoia să îl audă pe cel mic, având în același timp și posibilitatea de a veghea asupra lui sau de a-l verifica din când în când. Astfel, vei putea vedea dacă bebelușul gângurește și doarme liniștit, fără a-i deranja somnul, sau dacă are într-adevăr nevoie de atenția ta.  

    

   Sistemele performante pentru monitorizarea video utilizează tehnologia adaptivă FHSS (cu spectru răspândit prin salt de frecvență), pentru a bloca interferențele venite din partea altor aparate. Raza de acoperire a acestora este similară cu cea a transmițătoarelor audio, de până la 50 de metri în interiorul casei și de 330 de metri în exterior.

    

   Pentru a calibra imaginea și a-l avea mereu pe cel mic în obiectivul camerei, va trebui să testezi aparatul și să-l poziționezi în cel mai bun unghi, deasupra pătuțului. Totuși, ai grijă ca acesta să se afle la o distanță suficient de mare pentru ca bebelușul să nu ajungă la el, mai ales dacă sistemul este conectat la priză printr-un cablu!

    

   Pentru a-l supraveghea pe cel mic pe parcursul nopții, acest tip de aparate ar trebui să includă ecrane video de mare rezoluție și camere cu infraroșu, care să-ți ofere imagini clare în permanență, indiferent de gradul de luminozitate din camera copilului.

    

   În plus, acest tip de sistem include câteva dintre caracteristicile și opțiunile oferite de sistemele audio de monitorizare, cum ar fi posibilitatea de a-i vorbi celui mic prin intermediul receptorului sau de a-i pune cântece de leagăn dintr-o listă presetată sau prin MP3.

    

   De asemenea, un astfel de aparat poate emite o lumină de veghe care să-l liniștească pe bebeluș și, în același timp, îți poate oferi informații despre temperatura și umiditatea din cameră sau chiar despre mișcările și funcțiile vitale ale copilului, prin intermediul senzorilor încorporați.

    

   Din gama de sisteme video de monitorizare, îți recomandăm unul dintre următoarele produse:

    

   • Monitorul video digital cu conexiune privată, ecran color de 2,7 inchi, cântece de leagăn și funcție Talkback;
   • Monitorul video digital cu conexiune privată, ecran color de 3,5 inchi cu zoom digital, cântece și funcția Talkback, lumina de veghe, senzor de temperatură si alerte cu vibrații.

   Monitoare video

   4. Sistemul de monitorizare inteligent și funcțiile acestuia

    

   Un sistem de monitorizare inteligent este ideal pentru părinții care își doresc să fie în permanență conectați la nevoile copiilor lor, chiar dacă nu mai pot fi alături de ei pe tot parcursul zilei.

    

   Astfel, vei avea posibilitatea de a-l monitoriza pe cel mic de pe orice dispozitiv smart, de oriunde ai fi, chiar dacă ești într-o continuă mișcare sau trebuie să îți reiei programul obișnuit de lucru. Acest sistem este potrivit și pentru a veghea asupra copiilor mai măricei, mai ales în cazul în care aceștia rămân în grija unei bone sau a altor persoane apropiate.

    

   Un sistem inteligent de monitorizare trebuie să fie compatibil cu toate rețelele de internet disponibile (3G/4G/Wi-Fi), pentru a funcționa în mod optim. Acest sistem integrează funcțiile audio și video oferite de primele două tipuri de aparate, care vor funcționa fără întreruperi, chiar dacă la un moment dat vei întâmpina probleme cu conexiunea la internet.

    

   Acest tip de aparat poate fi conectat, printr-o conexiune securizată, la mai multe dispozitive și camere în mod simultan. Astfel, vei avea posibilitatea de a invita și alți membri ai familiei, spre exemplu pe bunici, să-l vadă pe cel mic, chiar și de la distanță.

    

   Totuși, pentru a avea parte de intimitate, optează pentru un sistem care include și un mod de confidențialitate, care să-ți permită să decizi când și dacă cei apropiați se pot conecta la sistemul de monitorizare inteligent.

    

   De asemenea, camera încorporată în transmițător îi poate face fotografii celui mic fără a-l deranja, pentru a putea păstra cele mai frumoase amintiri din primele etape de dezvoltare a copilului tău.

    

   Pe lângă aceste opțiuni, sistemul de monitorizare inteligent include beneficiile oferite de sistemele video și audio, dar toate setările și notificările oferite de acest tip de monitor pot fi personalizate, în funcție de preferințele tale. Astfel, vei putea alege să primești alerte cu o anumită frecvență și în anumite situații selectate de tine, pentru a verifica starea bebelușului și condițiile din camera acestuia.


   Sistemul de monitorizare inteligent pentru copii de la Philips Avent include toate aceste opțiuni și este compatibil cu sistemele de operare Android și iOS. Acesta oferă o rezoluție a imaginii și a sunetului de până la 720p HD și poate fi conectat în mod simultan la zece camere și aparate distincte.
   Dacă ești pasionat de subiectul siguranței pentru bebeluși, nu uita să investești și în alte obiecte de uz zilnic: cea mai buna cana anticurgere pentru bebelusi, cel mai bun termometru pentru acesta sau cele mai bune suzete.

   5. Principii pentru utilizarea adecvată a sistemelor de monitorizare

    

   Plasează transmițătorul la o distanță sigură. Tipul de sistem de monitorizare și locul în care alegi să-l poziționezi sunt deosebit de importante, pentru a culege toate beneficiile oferite de monitorizarea la distanță, fără niciun risc.

    

   Alege un tip de aparatură fără fir sau ai grijă ca aceasta să fie instalată la o distanță de cel puțin un metru față de înălțimea maximă la care ajunge cel mic. Din când în când, reevaluează situația și repoziționează aparatul în concordanță.

    

   Evită expunerea la lichide de orice fel. Chiar dacă preferi să muți receptorul în diverse încăperi ale casei, pentru a fi mereu atent la nevoile bebelușului, evită să lași aparatul pe masa din bucătărie sau în apropierea chiuvetei, unde ar putea fi expus cu ușurință la contactul cu lichide.

    

   Ține cont de raza de acoperire a sistemului întrebuințat. Verifică specificațiile tehnice și testează aparatul, pentru a-l plasa în poziția optimă, evitând potențialele interferențe. În plus, alege o unitate care include alerte, pentru a te atenționa în momentul în care receptorul iese în afara razei de acoperire.

    

   Optează pentru un sistem care te atenționează când aparatul trebuie reîncărcat. Pentru a evita ca aparatul să se închidă fără a-ți da seama, alege un sistem care emite alerte înainte ca bateria să se descarce.

    

   Alege un sistem care include un mod de funcționare cu un consum redus, pentru a prelungi viața bateriei aparatului și a avea grijă deopotrivă de resursele planetei.

    

   Ține cont de aceste aspecte și te vei putea bucura pe deplin de ajutorul pe care ți-l oferă un sistem de monitorizare pentru copii și bebeluși. Indiferent de modelul pe care îl vei alege, liniștea sufletească pe care acesta ți-o va acorda este cu adevărat neprețuită, mai ales la începutul experienței de a fi părinte.

   Sursă foto: http://www.philips.ro/shop 

   Citește în continuare

   Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

    

   Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

   Descarcă acum:

   You are about to visit a Philips global content page

   Continue

   Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.