0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Avantajele extraordinare ale alăptării lună de lună, atât pentru mamă, cât și pentru copil 

    Home ›› Avantajele extraordinare ale alăptării lună de lună, atât pentru mamă, cât și pentru copil 

    În acest articol puteți afla mai multe despre

     

    Avantajele extraordinare ale alăptării lună de lună, atât pentru mamă, cât și pentru copil :

    1.  Beneficiile alăptării parțiale
    2.  Beneficiile alăptării pe termen lung
    3.  Dieta potrivită alăptării
    4.  Ce să eviți

    Avantajele extraordinare ale alăptării lună de lună, atât pentru mamă, cât și pentru copil

     

    Primele luni de viață ale bebelușului au un rol esențial în dezvoltarea sa fizică și psihică la vârsta adultă. Din această cauză, copilul trebuie să aibă acces la o dietă plină de nutrienți. 

    Alăptarea asigură exact ce îi trebuie! Am pus la un loc toate informațiile vitale cu privire la alăptarea lună de lună și la importanța acesteia în dezvoltarea normală a bebelușului. 

     

    Beneficiile alăptării parțiale

     

    Laptele matern are un rol crucial în dezvoltarea nou-născutului, mai cu seamă în prima lună de viață. Pe lângă faptul că îi asigură o stare bună de sănătate, îi poate chiar salva viața, fiindcă este sursa principală de hrană. Mai jos poți vedea un rezumat al beneficiilor alăptării în prima lună de viață.


    Pentru copil: în această perioadă, nou-născuții dezvoltă anticorpi care țin departe boli grave, ce ar putea duce la complicații mari. Vorbim aici despre colostru, care are rolul cel mai important. Este primul lapte produs de corpul mamei, imediat după naștere. Fiind bogat în proteine și carbohidrați, este deosebit de nutritiv. Colostrul este indispensabil pentru imunitate, deoarece protejează de bacterii precum E. Coli și stafilococi. 


    Pentru mamă: alăptarea parțială îți este și ție benefică. Colostrul ajută și propria ta producție de anticorpi. Totodată, a fost dovedit că mamele care alăptează din prima zi au o recuperare mai rapidă și ușoară. Uterul se contractă mai ușor și astfel se recuperează mai repede după naștere. 

     

    Știm că unor femei le vine mai greu să alăpteze, din cauza durerilor și a disconfortului pe care îl resimt. Uneori, stilul de viață nu permite alăptarea atât de des pe cât ar fi necesar. Dar nu trebuie să îți faci griji, pentru că există o soluție. Pompa de san electrica Avent este prevăzută cu un strat de contact adaptiv, blând cu pielea ta, care asigură o experiență plăcută și reconfortantă. Designul său permite folosirea pompei pe verticală, în timp ce te dedici altor activități casnice. Pompa Avent face din această sarcină un proces discret și confortabil. 

    Philips breast pump

    Beneficiile alăptării pe termen lung

     

    Beneficiile alăptării pe termen lung sunt nenumărate, fie că vorbim de mamă sau de copil. Am făcut o scurtă trecere în revistă a acestora. 

     

    ● Alăptarea timp de 6 luni: deși majoritatea femeilor decid să oprească alăptarea la 6 luni și să treacă la hrană solidă, unele amână momentul. Pentru ca bebelușul să aibă parte de tot ce e mai bun, e recomandat să combini mâncarea solidă cu laptele matern. O dietă astfel echilibrată este esențială în dezvoltarea sa. De asemenea, copiii hrăniți la sân mai multă vreme prezintă un risc scăzut de obezitate și de boli grave precum leucemia. 

     

    Din nefericire, aceasta este și perioada când micuții au colici – dureri abdominale acute ce durează și sunt însoțite de crize de plâns. Este o perioadă dificilă pentru toți cei implicați. Un biberon special, cum este biberonul anticolici Avent, poate fi de mare ajutor – acesta este conceput să țină aerul departe de tetină, pentru a nu fi înghițit de bebeluș. Acest lucru conduce la ameliorarea unora dintre problemele legate de hrănire, cum ar fi gazele, refluxul și mai ales colicii. 

     

    ● Alăptarea timp de 12 luni: dacă ai decis să continui alăptarea, te felicităm: este un lucru bun pentru tine, dar și pentru copil. De regulă, până la aceasta vârstă dinții celor mici deja au ieșit. Dacă alăptezi cel puțin un an, reduci substanțial riscul copilului de a dezvolta boli de inimă, alergii alimentare sau chiar diabet. În plan psiho-emoțional, se creează o legătură mai profundă cu mama, iar șansele copilului de a avea un coeficient de inteligență superior cresc. Căldura maternă și dragostea primite în tot acest timp reprezintă fundația unei evoluții armonioase. 

    Dieta potrivită alăptării

     

    Pentru ca bebelușul tău să beneficieze de cel mai nutritiv și sănătos lapte, trebuie mai întâi să îți îmbunătățești propriile obiceiuri alimentare. Cu cât ești mai sănătoasă și mai fericită, cu atât mai bine se va dezvolta copilul tău. Cât timp alăptezi, consumă următoarele alimente:

     

    ● Pește și fructe de mare, precum somon, cod, scoici

    ● Legume – dovleac, broccoli, sparanghel

    ● Fructe – mere, banane, fructe de pădure

    ● Fibre din cartofi, orez și fasole.

     

    Să crești un copil mic îți ocupă tot timpul. El devine tot universul tău și totul gravitează în jurul lui. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să stai cu orele în bucătărie... Totuși, te vei întreba cum altfel să îi asiguri o dietă sănătoasă. O metodă simplă este cu un Airfryer. Prin combinația încălzirii instante cu tehnologia Rapid Air, nu mai pierzi timpul încălzind mâncare. Cu Airfryer poți să încălzești, coci, rumenești, sau să faci pe grill numeroase feluri de mâncare într-un timp scurt. Nu ai inspirație? Philips Chef îți pune la dispoziție rețete ușoare și sănătoase – încearcă-le acum!

    Ce să eviți

     

    Nu este suficient să ai o dietă echilibrată. Trebuie să te asiguri și că eviți acele alimente și băuturi care dăunează sau măcar să le reduci cantitatea:

     

    Fast food. Evită totul, de la burgeri la gogoși. Astfel de pofte sunt de înțeles, dar amintește-ți că mâncarea de tip fast food conține cantități uriașe de grăsimi nesănătoase, care cresc riscul de boli de inimă. 


    Cofeină. Redu consumul zilnic la maximum trei cești de cafea. Prin sânge, cantități mici de cofeină ajung în lapte și sunt îndeajuns ca să strice somnul celui mic. 


    Alcool. Alcoolul alterează calitatea laptelui matern și astfel copilul începe să bea mult mai puțin. 


    Lactate. Unii bebeluși sunt alergici la proteinele din laptele de vacă. Pot avea stări de vomă, diaree sau colici. Chiar dacă nu ai identificat semnele alergiei, ar fi bine să excluzi lactatele din hrana celui mic. 

     

    Alăptarea este un proces cât se poate de natural, experimentat de numeroase femei. Prin aceasta, copilul beneficiază de cei mai importanți nutrienți, esențiali în primele luni de viață. În plus, componenta emoțională a procesului face mai solidă relația mamă-copil. Având în vedere acest lucru, este important ca mama să se simtă confortabil și să aibă ajutor pe durata acestei perioade. Așadar, ești pregătită pentru acest nou capitol în viața ta?

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.