1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    • 14 zile drept de retur

    • Livrare gratuită

    • Accesorii originale Philips

    Produse

      Rețete delicioase cu cireșe pentru gospodine - de la prăjituri, la sirop și dulceață de cireșe


      Vara este sezonul cireșelor, așa că putem profita din plin ca să încercăm tot soiul de rețete delicioase. Ți-am pregătit mai jos câteva rețete care să te inspire, fie că preferi o tartă savuroasă, o prăjitură cu ciocolată, un pahar cu sirop răcoritor de cireșe sau o felie de pâine cu dulceață.
      Retete cu cireșe

      De ce trebuie să consumi cireșe și ce beneficii au


      Cireșele sunt delicioase și au numeroase beneficii pentru sănătate, fiind considerate o alegere ideală pentru o gustare sănătoasă. Concret, cireșele sunt o sursă bogată de antioxidanți și au proprietăți antiinflamatorii. Culoarea roșie intensă specifică cireșelor este dată de antociani, antioxidanți foarte puternici.
       

      În plus, cireșele sunt printre puținele alimente care conțin melatonină, astfel că pot contribui la un somn odihnitor. Referitor la valoarea nutrițională, în 100 de grame de cireșe se regăsesc doar 50 de calorii, dar și vitaminele A, C, D și B6 și minerale precum fier, calciu și magneziu.

      Rețete cu cirese

       

      Iată ce rețete poți încerca vara aceasta ca să îți potolești pofta de dulce și de o porție zdravănă de cireșe delicioase.

      Pandișpan cu cireșe

      Pandișpan cu cireșe


      Ingrediente
      :
       

      • 500 g cireșe (fără sâmburi)
      • 380 g făină
      • 200 g unt
      • 250 ml lapte bătut
      • 3 ouă
      • 200 g zahăr
      • 1 pliculeț praf de copt
      • 2 linguri zeamă de lămâie
      • semințele de la o păstaie de vanilie
      • sare

       

      Mod de preparare:
       

      • Pune într-un vas încăpător untul și zahărul și amestecă-le cu ajutorul unui mixer pentru aproximativ patru minute. După ce amestecul este omogen, adaugă ouăle și continuă să mixezi. Treptat, în timp ce mixezi, adaugă semințele de la păstaia de vanilie și făina amestecată cu praful de copt și sarea. Nu uita să scazi puțin viteza de mixare.
      • Adaugă puțin lapte bătut și continuă să adaugi treptat făina. Repetă această procedură până când ai adăugat toate ingredientele. La final, adaugă zeama de lămâie.
      • Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă compoziția pentru pandișpan. Nivelează ușor cu o spatulă și pune cireșele.
      • Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
      • Când pandișpanul s-a răcit, presară zahăr pudră și servește.

      Prăjitură de post cu cireșe

      Prăjitură de post cu cireșe


      Ingrediente
      :
       

      • 250 g cireșe
      • 2 căni cu făină
      • 1 cană cu apă
      • 1 cană cu zahăr
      • ½ cană cu ulei
      • 1 plic zahăr de copt
      • 1 fiolă esență de vanilie
      • zahăr pudră
         

      Mod de preparare:
       

      • Spală cireșele și scoate sâmburii.
      • Amestecă într-un vas apa cu uleiul, zahărul și esența de vanilie.
      • Separat, amestecă făina cu praful de copt. Toarnă treptat făina peste compoziția lichidă și amestecă bine cu mixerul, la viteză mică, până când se omogenizează. Adaugă la final cireșele.
      • Toarnă compoziția în vasul aparatului multicooker și închide capacul.
      • Setează programul Bake, care are un timp de gătire de 50 de minute la 180 de grade, și apasă butonul Start.
      • Lasă prăjitura să se răcească și presară zahărul pudră.
      Multicooker
      Preț

      Prăjitură răsturnată cu cireșe

      Prăjitură răsturnată cu cireșe


      Ingrediente
      :

       

      • 1 kg cireșe fără sâmburi
      • 130 g făină
      • 150 g zahăr + 120 g zahăr
      • 5 ouă
      • 50 g unt
      • 1 plic zahăr vanilat
      • sare

       

      Mod de preparare:

       

      • Toarnă 150 g de zahăr într-o crăticioară și las-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când zahărul devine caramel.
      • Toarnă cu grijă caramelul într-o tavă pentru prăjituri și înclină ușor tava până când este toată tapetată cu zahărul ars. Lasă tava să se răcească pentru 5 minute și pune apoi cireșele și bucățelele de unt deasupra. Dă tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
      • Între timp poți să pregătești compoziția pentru pandișpan. Separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le bine cu mixerul până devin spumă. Adaugă apoi 120 g de zahăr și zahărul vanilat și mixează în continuare până când spuma se întărește. Adaugă la final gălbenușurile și mai mixează pentru câteva secunde.
      • Adaugă făină și încorporează bine cu o spatulă, cu mișcări de sus în jos.
      • Toarnă apoi compoziția pentru pandișpan peste cireșe, după ce s-au scurs cele 15 minute. Nivelează cu o spatulă și lasă tava la cuptor pentru încă 30 de minute, la 180 de grade.
      • Până e gata prăjitura, caută un platou în care să o răstorni. Prăjitura trebuie răsturnată de îndată ce o scoți din cuptor, altfel caramelul se va întări și va rămâne lipit de fundul tăvii.
      • Presară zahăr pudră când se răcește și servește.

      Tartă cu cireșe

      Tartă cu cireșe


      Ingrediente pentru aluat
      :
       

      • 300 g făină
      • 200 g unt nesărat
      • 3 linguri zahăr tos
      • 3-4 linguri cu apă rece
      • 1 gălbenuș
         

      Ingrediente pentru umplutură:
       

      • 700 g cireșe
      • 150 g zahăr tos
      • 80 g pesmet
      • sucul de la o portocală
      • esență de vanilie
      • 1 ou bătut pentru uns
         

      Mod de preparare:
       

      • Pune într-un vas făina, zahărul și untul și frământă cu degetele. Adugă apoi gălbenușul și apa și continuă să frămânți până obții un aluat moale. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l la rece timp de 30 de minute.
      • Pune cireșele spălate anterior într-o cratiță, adaugă zahărul și sucul de portocală și lasă la fiert la foc mic pentru 15 minute. La final sucul ar trebui să scadă, cireșele să se înmoaie și să capete un aspect siropos. Ia cratița de pe foc și adaugă esența de vanilie.
      • Presară făină pe blat și întinde aluatul cu sucitorul în formă de cerc. Rulează aluatul pe sucitor și transferă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge apoi aluatul cu oul bătut și presară pesmet în mijlocul aluatului. Înțeapă cu furculița și adaugă umplutura cu cireșe.
      • Introdu tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu și lasă tarta la copt pentru aproximativ 30 de minute sau până când aluatul se rumenește.

      Clafoutis cu cireșe

      Clafoutis cu cireșe


      Ingrediente
      :
       

      • 500 g cireșe
      • 130 g făină
      • 240 ml lapte
      • 100 g zahăr
      • 50 g unt topit
      • 4 ouă
      • 2 pliculețe zahăr vanilat
      • sare
         

      Mod de preparare:
       

      • Unge o tavă pentru tarte cu unt și tapetează cu hârtie de copt, apoi adaugă cireșele cât să acopere baza tăvii.
      • Pregătește separat compoziția. Pune făina într-un vas încăpător, apoi adaugă zahărul, zahărul vanilat și sarea și amestecă puțin. Toarnă laptele, ouăle și untul topit (și răcit) și amestecă ușor cu telul până când obții un aluat omogen, asemănător cu cel pentru clătite.
      • Toarnă compoziția obținută peste cireșe și bagă tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 40-50 de minute. Prăjitura se va umfla destul de mult în cuptor, însă, odată ce se răcește, va reveni la normal.
      • Presară zahăr pudră și servește.

      Plăcintă cu cireșe

      Plăcintă cu cireșe


      Ingrediente pentru foi
      :

       

      • 180 g făină + 60 g făină
      • 80 g unt topit
      • 5 linguri apă
      • 5 linguri ulei
      • ½ lingură oțet

       

      Ingrediente pentru umplutură:

       

      • 600 g cireșe
      • 6-7 linguri zahăr
      • 3 linguri apă
      • 1 plic zahăr vanilat
      • 1 lingură amidon

       

      Mod de preparare:

       

      • Amestecă într-un bol apa cu ulei și oțet, apoi adaugă 180 g făină și frământă puțin. Amestecă separat untul cu 60 g făină.
      • Întinde aluatul într-o foaie subțire și apoi unge-o cu amestecul de făină cu unt. Rulează aluatul, taie-l în trei bucăți și lasă-l la frigider pentru cel puțin o oră.
      • Spală cireșele, scoate-le sâmburii și pune-le într-o cratiță. Adaugă apa și zahărul și lasă-le să fiarbă la foc mediu pentru 20 de minute.
      • Amestecă puțin suc din cratiță cu amidonul și toarnă apoi peste cireșe. Lasă să fiarbă până când se îngroașă compoziția, amestecând încontinuu.
      • Împarte compoziție în trei părți egale pe care le torni apoi peste foile de aluat. Împăturește bine capetele ca să nu curgă umplutura.
      • Pune plăcinta la cuptor la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau până când plăcinta se rumenește ușor.
      • Pudrează cu zahăr când s-a răcit și servește.

      Cheesecake cu cireșe

      Cheesecake cu cireșe


      Ingrediente pentru blat:

       

      • 200 g biscuiți
      • 80 g unt topit

       

      Ingrediente pentru crema de brânză:

       

      • 500 g cremă de brânză
      • 200 g smântână
      • 180 g zahăr
      • 150 ml smântână pentru frișcă
      • 2 ouă
      • 2 linguri amidon
      • 1 fiolă esență de vanilie
      • 1 linguriță zeamă de lămâie

       

      Ingrediente pentru sosul de cireșe:

       

      • 400 g cireșe fără sâmburi
      • 250 ml apă
      • 100 g zahăr
      • 2 linguri amidon

       

      Mod de preparare:

       

      • Pentru prepararea blatului trebuie să zdrobești fin biscuiții și să îi amesteci cu untul topit. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu pereți detașabili, adaugă compoziția și presează bine.
      • La final, învelește partea de jos a tăvii în folie de aluminiu (la cuptor va sta într-o tavă cu apă).
      • Separat, amestecă bine crema de brânză cu zahărul și adaugă apoi esența de vanilie, smântâna pentru frișcă, smântâna, ouăle, esența de vanilie, zeama de lămâie și amidonul și amestecă până când se omogenizează.
      • Toarnă compoziția peste stratul de biscuiți, nivelează cu o spatulă și pune tava într-o altă tavă mai mare în care ai pus apă. Bagă apoi tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 minute și pentru alte 30 de minute la 150 de grade.
      • După ce ai închis cuptorul, mai lasă cheesecake-ul în cuptor pentru încă o oră (cu ușa închisă).
      • Separat, spală cireșele și pune-le la fiert cu ⅔ din cantitatea de apă. Restul de apă amestecă-l cu amidon și zahăr. Odată ce cireșele încep să fiarbă, adaugă apa cu amidon și amestecă încontinuu pentru aproximativ 10 minute.
      • După cele 10 minute, lasă focul mic și amestecă până când compoziție devine transparentă și lucioasă.
      • Servește cheesecake-ul cu sosul de cireșe deasupra.

      Negresă cu cireșe

      Negresă cu cireșe


      Ingrediente:

       

      • 80 g făină
      • 300 g cireșe fără sâmburi
      • 200 g zahăr
      • 6 ouă
      • 30 g cacao
      • 50 g ciocolată neagră
      • 50 g unt
      • 1 plic zahăr vanilat
      • sare

       

      Mod de preparare:

       

      • Topește ciocolata și untul la bain marie.
      • Separă ouăle și bate bine albușurile împreună cu un praf de sare cu ajutorul mixerului. Când albușurile devin spumă, adaugă 100 g zahăr și bate în continuare până devin o spumă tare și lucioasă.
      • Mixează gălbenușurile împreună cu 100 g de zahăr și zahărul vanilat. Adaugă apoi ciocolata și untul și continuă să mixezi până se omogenizează.
      • Adaugă peste gălbenușuri făina amestecată cu cacao și mixează până se omogenizează. Adaugă apoi albușurile și încorporează-le ușor cu o spatulă.
      • Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adaugă cireșele și bagă tava la cuptor pentru 25 de minute, la 170 de grade. Redu focul la 150 de grade și mai lasă prăjitura la cuptor pentru 15-20 de minute.

      Sirop de cireșe

      Sirop de cireșe


      Ingrediente
      :
       

      • 2 kg cireșe fără sâmburi
      • 1 kg zahăr
      • 150 ml apă
      • 2-3 linguri zeamă de lămâie
         

      Mod de preparare:
       

      • Pune cireșele într-un vas și adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Lasă vasul la frigider pentru aproximativ 6 ore, timp în care trebuie să mai amesteci din când în când pentru ca cireșele să lase cât mai mult sirop.
      • Toarnă apoi restul de apă și amestecă bine. Răstoarnă cireșele într-o strecurătoare și presează ușor cu o lingură pentru a scurge tot siropul.
      • Adaugă peste sirop restul de zahăr și lasă-l la fiert la foc mare până capătă o consistență mai groasă, aproximativ 30-60 de minute. La final adaugă și zeama de lămâie. Aceasta previne zaharisirea siropului.
      • Toarnă siropul fierbinte în sticle, acoperă cu dopuri strânse etanș. Când se răcesc, le poți depozita în cămară.

      Dulceață de cireșe

      Dulceață de cireșe


      Ingrediente
      :

       

      • 1 kg cireșe fără sâmburi
      • 1 kg zahăr
      • zeama de la o lămâie

       

      Mod de preparare:

       

      • După ce ai spălat cireșele și ai scos sâmburii, le poți pune într-o cratiță încăpătoare, peste care să adaugi zahărul. Lasă compoziția să fiarbă la foc mic pentru aproximativ trei ore, timp în care trebuie să amesteci din când în când ca să iasă siropul din cireșe.
      • Dă focul mai mare și îndepărtează spuma care se va forma. După ce nu se mai formează spumă, poți să adaugi zeama de lămâie și să amesteci în continuare.
      • Toarnă apoi dulceața în borcane curate, strânge capacele etanș, așază-le cu capacul în jos și depozitează-le în cămară.

       

      Citește și Trei rețete delicioase de prăjituri cu cafea pe care merită să le încerci

       

      Sursa foto: Shutterstock