0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Stomatologia modernă: aparaturi de ultimă generație 

    Home ›› Stomatologia modernă: aparaturi de ultimă generație 

    Stomatologia modernă: aparaturi de ultimă generație

     

    Tehnica stomatologică evoluează în permanență, pentru a se putea adapta nevoilor variate ale pacienților. Dacă nu ai mai trecut de ceva vreme pe la un cabinet stomatologic, vei descoperi că, în prezent, există o mulțime de aparate moderne, iar medicii abordează tehnici inovatoare, menite să ducă la un alt nivel calitatea actului medical. Toate aceste noi tehnici au rolul de a oferi soluții moderne la problemele dentare tradiționale. Există o gamă largă de aparaturi de ultimă generație, din care medicul stomatolog poate alege în funcție de cazurile clinice și de dotările fiecărui cabinet.

     

    În ultimii ani, au apărut o mulțime de dispozitive moderne, cu diverse funcții, cu ajutorul cărora medicii stomatologi pot depista chiar și cele mai mici leziuni, în stadii incipiente. Aceste aparate folosesc calitățile fasciculelor laser și ale ultrasunetelor, pentru a depista chiar și cariile mici, mai repede decat metodele tradiționale.

    Dispozitive pentru depistarea incipientă a cariilor

     

    Unele aparate moderne sunt extrem de folositoare în descoperirea cariilor situate în zone greu de detectat cu ajutorul radiografiilor dentare (de exemplu, șanțurile și fisurile de pe fața molarilor și premolarilor). Folosind aceste aparate, acuratețea diagnosticului acestor leziuni incipiente crește semnificativ. Ca urmare a depistării din vreme, tratamentele pot începe imediat, împiedicând progresia cariilor și limitând pierderile de țesut dentar sănătos. Desigur, ideal este să prevenim apariția acestora, pentru a nu ajunge în situația de a le trata, iar acest lucru poate fi făcut cu ajutorul unei igiene dentare corecte, folosind produsele potrivite.

     ✅DDescoperă toată gama de Periuțe de dinți Philips și alege-le pe cele potrivite pentru tine!

    tooth care

    Abraziunea cu aer

     

    Abraziunea cu aer este alternativa ideală la tratamentele care se realizează cu ajutorul frezei dentare. Această tehnică se folosește mai ales pentru curățarea cariilor mici, însă se poate utiliza cu succes și pentru a repara lucrări mai vechi, de exemplu obturații, sau pentru îndepărtarea petelor superficiale de pe suprafața dinților. Abraziunea cu aer utilizează un jet de particule de oxid de aluminiu și aer, pe zona dintelui care urmează să fie curățată. Această acțiune îndepărtează treptat țesuturile cariate, care apoi se absorb printr-un tub. În majoritatea cazurilor, nu este nevoie de anestezie pentru acest tratament. Unul dintre principalele beneficii ale abraziunii cu aer este că ajută la păstrarea unei cantități mai mari de țesut dentar sănătos.

    Tehnologii moderne pentru implanturile dentare

     

    În prezent, implanturile dentare reprezintă cea mai frecventă alegere pentru înlocuirea dinților lipsă și sunt folosite pe scară largă de pacienți de toate vârstele. În trecut, majoritatea tratamentelor cu implanturi nu erau reușite, din cauza tehnicii insuficient testate și a materialelor care nu aveau o rezistență foarte mare. Acum, rata de succes a acestora a crescut semnificativ, iar durata medie de viață a unui implant este de aproximativ 15 ani. Tehnologia de aplicare a implanturilor dentare este, de asemenea, într-o continuă evoluție. Există și variante de mini-implanturi, pentru înlocuirea lipsurilor mici, și implanturi dentare imediate, care pot fi poziționate imediat după o extracție. Implanturile dentare sunt soluția aleasă ca abordare stomatologică definitivă, atunci când un dinte nu mai poate fi salvat prin alte metode. De aceea, este important să avem grijă de dantură încă de la cele mai mici vârste, pentru a elimina riscul de intervenții și soluții drastice.

     👉Găsește PERIUTA DE DINTI PENTRU COPII potrivită și oferă-le celor mici îngrijirea personalizată de care au nevoie!

    modern technologies for dental implants

    Radiografia digitală

     

    Radiografia digitală este mult mai rapidă decât cea clasică și emite mai puține radiații, comparativ cu cea tradițională. Această tehnică radiologică modernă este semnificativ mai confortabilă pentru pacient și ajută stomatologul să depisteze mai rapid și mai ușor eventualele probleme dentare. În cazul unei radiografii digitale, imaginea este trimisă cu ajutorul unui senzor către un computer și apoi poate fi expusă pe un ecran. Radiografia poate fi imprimată pe un film radiologic sau copiată pe un suport electronic. Imaginea astfel obținută poate fi prelucrată cu ajutorul unor programe specific și ajută la depistarea problemelor și la stabilirea unui plan de tratament.

    Laserul dentar

     

    Tehnologiile cu laser în stomatologie sunt un domeniu interesant, la început de drum, care a făcut progrese majore în ultimii ani. Laserele folosesc energia luminoasă ca metodă de operare, ducând la o scurtare a timpului de lucru și la o perioadă de vindecare nedureroasă. Laserele cresc eficiența și elimină disconfortul resimțit de pacient, putând fi folosite pentru numeroase proceduri stomatologice. Multe dintre acestea nu puteau fi realizate înainte, cu ajutorul instrumentelor tradiționale. Laserele dentare se pot utiliza pentru detectarea și tratamentul cariilor, tratamentul sensibilității dentare, îndepărtarea tumorilor, albirea dinților și pentru multe altele.

    The dental laser

    Stomatologia fără durere

     

    Majoritatea persoanelor care se confruntă cu probleme dentare evită sau amână vizitele la cabinetele dentare, deoarece consideră că tratamentele stomatologice le vor produce dureri foarte mari ori se tem de ace sau injecții. Unii pacienți poate s-au confruntat cu experiențe neplăcute, petrecute la un cabinet stomatologic, și nu sunt tocmai încântați să repete evenimentul. Vestea bună este că, datorită echipamentelor de ultimă generație, mulți medici doresc să le ofere pacienților o experiență cât mai puțin dureroasă la dentist. Aparatura și tehnologiile de ultimă generație ajută pacienții să își învingă teama de dentist și să își rezolve problemele stomatologice mai ușor și mai rapid. Totodată, îngrijirea orală trebuie să fie prioritară pentru toate persoanele, pentru a evita pe cât posibil problemele stomatologice și vizitele la medicul dentist.

     Alege produsele preferate de ⏩INGRIJIRE ORALA din oferta Philips și ai grijă de sănătatea dinților tăi!

     

    Tehnologiile moderne ne ajută în toate aspectele vieții, mai ales în medicină. Iar în cea dentară, acestea sunt esențiale, mai ales că multe persoane se tem să meargă la dentist, de teama durerii provocate de intervențiile stomatologice. Avansurile tehnologice și materialele de ultimă generație au contribuit la crearea unei experiențe mult mai plăcute a pacienților, iar medicii dentiști își pot exercita profesia mult mai eficient și mai ușor.

     

    Sursa foto: Shutterstock

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.