0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      De ce este important să îți îngrijești părul ➤ Alegerea și întreținerea tunsorii ➤ Îngrijirea bărbii ➤ Îngrijirea părului din nas, urechi și sprâncene ➤

      Cum îți poți îmbunătăți aspectul fizic prin îngrijirea părului facial și corporal

       

      Eliminarea părului în exces din zonele vizibile și chiar mai puțin vizibile îți poate aduce o serie de beneficii, de la o încredere crescută în sine la o igienă mai bună.

       

      Dacă alegi să folosești un aparat de tuns barba și părul, procesul devine extrem de rapid și ușor de pus în aplicare. Îți explicăm mai jos cum să îți îngrijești fiecare zonă de pe corp și față pentru a lăsa mereu o impresie plăcută.

      Ingrijirea parului facial si corporal cu aparat de tuns Philips

      1. De ce este important să îți îngrijești părul de pe față și corp

       

      Îngrijirea corporală este esențială pentru a-ți menține sănătatea și încrederea în sine, dar și pentru a face o impresie bună celor din jur. Iată de ce este indicat să elimini părul corporal:

       

      ●      vei arăta mai bine - indiferent dacă este vorba despre abdomen, omoplați sau față, un corp îngrijit va arăta mai tânăr și mai tonificat, iar lipsa părului în exces îți va scoate în evidență mușchii și trăsăturile de care ești mândru;

      ●      este mai igienic - pe firele de păr se pot depune diverse particule, cum ar fi celulele de piele moartă sau picături de transpirație care pot emana un miros neplăcut; dacă părul este menținut scurt, acest risc este îndepărtat;

      ●      vei transpira mai puțin - transpirația este produsă pentru a răcori corpul; dacă ai mai puțin păr care să îți acopere corpul, acesta nu va fi nevoit „să muncească” la fel de mult pentru a regla temperatura; astfel, în special în timpul verii, vei transpira mai puțin.
      Cumpara un kit performant de ingrijire a parului facial si corporal pentru a obține cele mai bune rezultate.

      2. Alegerea și întreținerea tunsorii

      Dacă preferi să te tunzi singur, acasă, este important în primul rând să ai instrumentele potrivite: o oglindă de perete și una mică, de mână, un pieptene, o foarfecă de tuns și un aparat de tuns multifuncțional. Următorul pas este să te decizi asupra tunsorii pe care ți-o dorești.

       

      Primul criteriu de care trebuie să ții cont este forma feței tale. Dacă ai un chip rotund, alege un stil cu păr mai lung în vârful capului și mai scurt în dreptul pomeților, pentru a alungi vizual forma feței. Pentru o față în formă de inimă, părul ar trebui să fie mai lung în dreptul pomeților, iar pentru o față pătrată este recomandat un breton scurt. Citește totul despre barbierit, pentru a obține maximum de rezultate, cu minimum de efort.

       

      Când vei începe procesul propriu-zis al tunsului, alege mereu setarea pentru părul cel mai lung, astfel încât să poți tăia oricând mai mult dacă este nevoie. Începe cu o parte a capului, apoi cu spatele, unde vei folosi oglinda pentru a te asigura că tai părul la dimensiunea potrivită.

       

      Nu uita de margini și perciuni. Ține urechea cu mâna și tunde cu grijă părul la dimensiuni egale pe ambele părți ale capului. Dacă te-ai tuns foarte scurt, îți poți aranja și linia părului, modificând-o până ajunge la forma pe care ți-o dorești.

      3. Îngrijirea bărbii

      Ingrijirea barbii cu aparat de tuns Philips

      Barba este unul dintre primele lucruri pe care o persoană le va remarca la tine. Dacă vrei să faci o impresie bună, este important să ai o barbă îngrijită, indiferent de lungimea ei. Există o mulțime de modele de barba - adaptează procesul de îngrijire la stilul ales. Uite câteva sfaturi care te vor ajuta să îi definești forma:

       

      • barba crește rapid, așa că este recomandat să o tunzi la aproximativ două săptămâni, pentru a nu căpăta un aspect neîngrijit;
      • este important să creezi o separare evidentă între gât și barbă: aceasta ar trebui să pornească la o distanță de două degete deasupra mărului lui Adam și să formeze un U până în spatele urechilor; tot ce este mai jos de acestă linie imaginară trebuie ras.
      • dacă ai o barbă lungă, folosește un pieptene pentru a întinde firele de păr, astfel încât să le poți tunde la o lungime egală;
      • poți folosi un ulei sau o cremă de barbă care să îți hidrateze părul și să îl facă mai puțin aspru la atingere. Acordând atenția cuvenită ingrijirii barbii, poți obține cele mai bune rezultate.

      4. Îngrijirea părului corporal

      Ingrijirea parului corporat cu aparat multifunctional Philips

      Din motive de igienă, este important să ai un aparat de ras corporal specializat sau un aparat multifuncțional de tuns barba și părul care are și accesorii dedicate pentru îngrijire corporală. Folosește o cremă hidratantă imediat după ce ai tuns părul; asta îl va face mai moale, astfel încât să nu te înțepe dacă are o lungime prea scurtă.

      Piept, spate și umeri 

       

      Dacă practici un sport de performanță, precum înotul sau ciclismul, este recomandat să înlături tot părul corporal, deoarece te va ajuta să ai o performanță mai bună - vei aluneca mai bine în apă și nu ți se vor agăța hainele în păr.

       

      Altfel, doar din motive estetice, este de ajuns să tunzi părul până la o lungime potrivită. Folosește aparatul de îngrijire multifuncțional în direcția opusă celei de creștere a firului de păr. Este de ajutor să faci asta în fața unei oglinzi, pentru că vor fi zone unde nu vei avea o vizibilitate foarte bună.

       

      Poți opta pentru un aparat rezistent la apă, pentru comoditate și rapiditate. De fiecare dată când faci duș, poți tunde firele de păr care au ajuns la o lungime inestetică, iar apoi poți clăti aparatul de tuns direct la robinet.

      Axilă, zona inghinală și genital

       

      În zona axilei nu este nevoie să razi părul de tot; îl poți tunde până la o lungime de doi centimetri, astfel încât să nu se vadă când ții mâinile pe lângă corp sau porți un maiou la sală.

       

      Zonei inghinale trebuie să îi acorzi o atenție mai mare, deoarece este foarte sensibilă și orice tremurat al mâinii poate provoca o rană. Folosește cea mai joasă treaptă a aparatului, dar încearcă să nu atingi pielea, dacă este posibil. Nu tunde părul până la piele (altfel riști să te confrunți cu iritații) și nu uita să aplici ulterior o cremă hidratantă.

      5. Îngrijirea părului din nas, urechi și sprâncene

      Man with a trimmer

      Deși părul din zona nasului, urechilor și sprâncenelor joacă un rol important pentru sănătatea ta - împiedică pătrunderea particulelor de praf și a bacteriilor -, o cantitate în exces și vizibilă în afara acestor părți ale corpului poate fi inestetică. Atunci când participi la o întâlnire la muncă sau chiar la una romantică, partenerii pot crede că ești neîngrijit dacă observă firele de păr rebele.

       

      Cea mai bună soluție pentru a scăpa de aceste fire de păr este să folosești un aparat de tuns părul din nas, urechi sau sprâncene. Acesta are un design ergonomic care îți permite să ajungi ușor în zonele greu accesibile și să îndepărtezi părul nedorit fără să îl smulgi.

       

      Când vine vorba de sprâncene, nu este nevoie să mergi la pensat ca să obții o formă simetrică. Este de ajuns să tunzi părul dintre ele, astfel încât să existe o separare clară între cele două sprâncene. Mai mult, poți pieptăna sprâncenele în sus și să le tunzi pe cele care sunt prea lungi.

      6. Recomandări pentru un aspect îngrijit

       

      Pentru a avea un aspect îngrijit care să îți ofere încredere în tine și să îi impresioneze pe cei din jur, ai în vedere și următoarele sfaturi:

       

      • când te apuci de tuns, începe mereu cu cea mai mare treaptă a aparatului; în acest fel nu riști să îți tunzi părul mai scurt decât îți dorești fără să îți dai seama;
      • nu folosi aparatul de tuns barba în alte zone ale corpului, pentru că nu este igienic;
      • dacă nu ai calificarea necesară, limitează-te la o tunsoare clasică, nu încerca să creezi modele specifice;
      • folosește mereu o cremă hidratantă după tunderea părului; astfel scazi riscul apariției unei infecții;
      • este important să îți cureți aparatul de tuns după fiecare utilizare, pentru că așa vei reuși să îi prelungești durata de viață. Prin urmare, respectă instrucțiunile din manualul de utilizare: folosește peria pentru a îndepărta firele de păr și clătește aparatul sub jet de apă.

       

      Dacă îți pasă de impresia pe care o lași celorlalți, este momentul să acorzi o mai mare atenție îngrijirii părului corporal și facial. O poți face simplu, prin tunderea firelor de păr în exces; vei observa imediat o îmbunătățire a imaginii tale și vei avea mai multă încredere în înfățișarea ta.

       

      Sursa foto: Philips

      Citește în continuare

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.